ایران چهاردهمین کشور دنیا از نظر ظرفیت ساخت تجهیزات برقی
وزیر نیرو از رشد ۱۰۰۰ درصدی تولید برق و خودکفایی ۹۰ درصدی ساخت تجهیزات صنعت برق ایران در ۴ دهه اخیر خبر داد و گفت: چهاردهمین کشور دنیا و نخستین کشور منطقه از نظر ظرفیت ساخت این تجهیزات هستیم.
رضا اردکانیان با اعلام اینکه 12 میلیارد و 300 میلیون دلار قرارداد سرمایهگذاری خارجی در بخش برق کشور نهایی شده است، افزود: دو و نیم میلیارد دلار از این سرمایه گذاری در زمینه تولید دو هزار مگاوات برق در نیروگاههای خورشیدی است که 70 درصد این سرمایه گذاری را از خارج تامین میکنیم.
به گزارش تجارتنیوز ، وی گفت: در دهه فجر امسال پنج هزار و 317 طرح انتقال، توزیع و فوق توزیع با سرمایهگذاری 27 هزار و 840 میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد که از جمله آنها 43 طرح نیروگاههای تجدیدپذیر به ظرفیت 183 مگاوات است.
اردکانیان افزود: هفت پروژه نیروگاهی به ظرفیت دو هزار و 723 مگاوات با سرمایه گذاری دو میلیون و 90 هزار یورو از جمله این طرحهاست.
وی گفت: افتتاح بخش بخار نیروگاه چادرملو با سرمایه گذاری 280 میلیون یورو و نیروگاه تابان با سرمایه گذاری 288 میلیون یورو در روز شنبه در استان یزد جمعا به ظرفیت 320 مگاوات از جمله دیگر طرحهای بخش برق در دهه فجر است.
اردکانیان با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ظرفیت نصب شده تولید برق در کشور تنها هفت هزار و 24 مگاوات بود افزود: هم اکنون 90 درصد تجهیزات صنعت برق را در داخل کشور میسازیم و چهاردهمین کشور دنیا و نخستین کشور منطقه از نظر ظرفیت ساخت این تجهیزات هستیم. ظرفیت اسمی تولید برق کشور هم اکنون به مرز 78 هزار مگاوات رسید.
وی گفت: 40 سال پیش چهار هزار و 300 روستای کشور به شبکه برق متصل بودند که این تعداد هم اکنون به 57 هزار روستا رسیده است.
اردکانیان با بیان اینکه ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر از برنامههای دولت است افزود: سالانه باید هزار مگاوات به ظرفیت برق تجدیدپذیر کشور اضافه کنیم و هماکنون 600 مگاوات آن آماده است.
وی گفت: در دهه فجر یکصد طرح آب رسانی شهری، روستایی و فاضلاب به ارزش 10 هزار و 140 میلیارد تومان به بهره برداری میرسد.
وزیر نیرو افزود: 99،4 جمعیت شهری و 73 درصد جمعیت روستایی کشور به شبکه آب شرب متصل هستند.
وی گفت: شش میلیون جمعیت روستایی هم اکنون تحت پوشش شبکه آب آشامیدنی قرار دارند که تا پایان دولت دوازدهم این تعداد به هشت میلیون نفر خواهد رسد.
اردکانیان افزود: 48 درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.
وی با بیان اینکه به جای برنامه مقابله با خشکسالی در پی اجرای برنامه سازگاری با خشکسالی هستیم گفت: در بخش کشاورزی نیازمند تمرکز بر مصرف بهینه آب و انتخاب بهترین الگوی کشت هستیم و به پسآب به عنوان یک منبع عظیم توجه داریم.
اردکانیان با بیان اینکه شش میلیارد مترمکعب برای آب آشامیدنی و صنعت کشور مصرف میشود افزود: از این مقدار 4،3 میلیارد مترمکعب پسآب تولید میشود که هم اکنون تنها ظرفیت تصفیه 1،2 میلیارد مترمکعب آن را داریم و باید روی این موضوع سرمایهگذاری کنیم.
منبع: تسنیم
نظرات