کد مطلب: ۲۰۴۶۰۶

رفع موانع اجرای نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خرم‌آباد

رفع موانع اجرای نیروگاه 500 مگاواتی خرم‌آباد

مدیرعامل گروه برق و انرژی یکی از زیرمجموعه‌های بنیاد مستضفعان گفت: پس از گشایش اعتبارات اسنادی ۲۰۲ میلیون یورویی، عملیات اجرایی و تسریع در رسیدن به زمان بهره‌برداری پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد شروع مجدد شد.

مدیرعامل گروه برق و انرژی یکی از زیرمجموعه‌های بنیاد مستضفعان گفت: پس از گشایش اعتبارات اسنادی ۲۰۲ میلیون یورویی، عملیات اجرایی و تسریع در رسیدن به زمان بهره‌برداری پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد شروع مجدد شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نقل از روابط عمومی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی؛ اسلامیان مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا از زیر مجموعه‌های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در مورد سوابق عملیات اجرایی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد که از سال 85 وارد فاز عملیاتی شده است، گفت: نیروگاه خرم‌آباد در سال 84 با مشارکت گروه برق و انرژی صبا، شرکت «سنا» و شرکت فراب تاسیس شد.

در سال 85 پروژه به صورت عملیاتی آغاز و با استفاده از حساب ذخیره ارزی، دو اعتبار اسنادی به میزان 32 میلیون یورو و 151 میلیون یورو گشایش یافت. متاسفانه در این مدت، فقط اعتبار اسنادی اولی محقق و به همین دلیل ادامه عملیات اجرایی پروژه در سال 1392 با وقفه مواجه شد و در پی گشایش خط اعتباری LC دوم در بهمن‌ماه 96 به مناسبت دهه فجر پروژه به‌صورت عملیاتی آغاز شد.

مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا در رابطه با جزئیات این پروژه گفت: شرکت مولد نیروی خرم آباد سرمایه‌گذار و مجری پروژه نیروگاه 968 مگاواتی سیکل ترکیبی خرم‌آباد یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ برق وانرژی صبا و وابسته به بنیاد مستضعفان است.

پروژه نیروگاه خرم‌آباد در ابتدا جهت احداث 8 واحد گازی به ظرفیت 1296 مگاوات پیش‌بینی شده بود که به دلیل تغییر سیاست‌های وزارت نیرو، مقرر شد پروژه در دو فاز، به‌صورت 2 بلوک سیکل ترکیبی اجرا شود و درحال حاضر خوشبختانه با گشایش اعتبار اخیر عملیات اجرایی برای احداث یک بلوک سیکل ترکیبی به ظرفیت 500 مگاوات شدت گرفته است.

اسلامیان حجم زیاد سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نیروگاهی را یکی از مهمترین دلایل گشایش اعتبارات اسنادی دانست و تاکید کرد که این حجم سرمایه‌گذاری از توان بخش خصوصی کشور فراتر است.

وی در ادامه با توجه به تاثیر پروژه‌های نیروگاهی در زیر ساخت‌های توسعه کشور به عنوان یک وظیفه ملی از بانک‌های عامل درخواست کرد، با نگاهی ویژه تلاش‌گران این صنعت را همراهی کنند.

مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا در ادامه مهمترین اهداف اجرای این پروژه را افزایش سطح ولتاژ برق در منطقه، پاسخ به نیاز روزافزون رشد مصرف برق منطقه ناشی از گسترش صنایع محلی، توسعه کشاورزی و تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور و کمک به افزایش پایداری، افزایش ظرفیت تولیدی برق منطقه و کشور، ایجاد زمینه‌های اشتغال در منطقه به عنوان یکی از سیاست‌های راهبردی بنیاد مستضعفان، استفاده بهینه از انرژی سوخت مصرفی و بالا بردن بازدهی نیروگاه و کمک به سالم‌سازی محیط زیست در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی اعلام و خاطرنشان کرد: برای احداث این نیروگاه از تمام ظرفیت مهندسی داخل کشور استفاده خواهیم کرد و تجربیات ما در مجموعه شرکت‌های وابسته به گروه برق و انرژی صبا در پروژه‌های قبلی و آینده قطعا منجر به ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی براساس روحیه خودباوری خواهد شد.

اسلامیان خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم برای ساخت بیشتر تجهیزات نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شامل توربین-ژنراتور-بویلر-برج خنک‌کن با رعایت استانداردهای کیفی از امکانات داخل کشور استفاده کنیم.

مدیر پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد در مورد زمان بهره‌برداری از این پروژه گفت: کار ساخت و تکمیل پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد درحال حاضر با پیشرفت فیزیکی 35 درصد در بخش گازی با ورود 2 توربین گاز، 2 ژنراتور و 2 ترانسفورماتور اصلی واحدهای گازی به نیروگاه و همچنین گشایش اعتبار اسنادی تسریع شده است و برآورد می‌کنیم که عملیات سنکرون واحد اول گازی طی 20 ماه حدود 15 مهرماه سال 1398 و سنکرون واحد دوم طی 22 ماه در آذر 1398 و همچنین سنکرون واحد اول بخار در طی 34 ماه در آذرماه سال 1399 صورت می‌گیرد.

اسلامیان در انتها یادآور شد: با توجه به توان 500 مگاواتی این نیروگاه که تقریبا یک دهم نیاز توسعه سالانه صنعت برق کشور است انتظار داریم که مسئولان محلی و بانک‌ها به‌عنوان موثرترین یار و همراه گروه تخصصی برق و انرژی صبا نقشی موثر در اجرای این پروژه ملی که مصداقی از راهبرد تامین اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور است، ایفا کنند.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.