اصلاح الگوی مصرف چاره بحران کمآبی است
اصلاح الگوی مصرف آب از دیرباز مطرح بوده و با وجود اینکه میتواند در این بحران کمآبی بسیار مهم باشد، اما کمتر به آن عمل میشود.
مصرف آب به طور صحیح و مطابق با الگوی مصرف و جلوگیری از هدررفت آب، تا حد زیادی میتواند جایگزین توسعه منابع تامین آب شود.
به گزارش تجارتنیوز ، در این میان با توجه به محدودیت منابع تامین آب، کاهش نزولات جوی، بالا رفتن سرانه مصرف، هزینه گزاف بازیافت پساب فاضلابهای خانگی، رشد روزافزون جمعیت مدیریت و عقلائی نمودن مصرف آب در هر یک از بخشهای تامین، توزیع و مصرف ضروری است.
یکی از اقدامات مهم را میتوان بهینه کردن مصرف مشترکین از طریق ارائه الگوی مصرف و یافتن راهکارهای اساسی در این زمینه دانست و با توجه به منابع آبی محدود و مصارف روزافزون باید بیشتر به این موضوع پرداخت.
اما متاسفانه رعایت الگوی مصرف امری کماهمیت جلوه میکند و تصور عمومی براین است که آب فراوان و تقریبا رایگان به دست مصرف کننده میرسد.
در این میان یکی از راهکارهای مناسب در صرفه جویی را میتوان رعایت الگوی مصرف در منازل دانست که در این بین اگر مشترکان در هنگام دوش گرفتن زمان آن را تنها یک دقیقه کاهش دهند در یک ماه حدود ۶۰۰ لیتر از سوی هر مشترک صرفه جویی خواهد شد.
حال اگر در شهر تهران با جمعیت حدود ۸ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۵۱ نفر هر فرد یک دقیقه زمان دوش گرفتن را کاهش دهد میزان صرفه جویی در طول یک ماه بالغ بر ۴ میلیارد و ۸۹۲ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۶۰۰ لیتر میشود.
به بیان دیگر اگر این میزان آب را در داخل بطریهای یک و نیم لیتری جای دهیم بالغ بر ۳ میلیارد و ۲۶۱ میلیون و ۶۲۰ هزار و ۴۰۰ بطری را شامل میشود.
همچنین این میزان آب چیزی حدود ۲۲ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۳۲۰ بشکه ۲۰ لیتری یا ۲۲۴ هزار و ۶۲۱ تانکر ۲۰ هزار لیتری که حجم بسیاری زیادی است.
در این میان این میزان آب را اگر بخواهیم با حلقههای چاه مقایسه کنیم چیزی حدود ۲ هزار و ۲۶۵ حلقه چاه با دبی ۲۵ لیتر بر ثانیه میشود که این مقدار میتواند مصرف روزانه یک میلیارد و ۲۲۳ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۶۵۰ نفر را تامین میکند.
با این تفاسیر این صرفه جویی تنها با کم کردن یک دقیقه از زمان دوش گرفتن حاصل میشود که در این بحران کم آبی میتواند بسیار موثر باشد.
منبع: میزان
نظرات