چرا سرمایهگذاران نمیتوانند صورتحساب خرید برق را دریافت کنند؟
معاون وزیر نیرو گفت: در حال حاضر تنها مشکل انرژیهای تجدیدپذیر، عدم دریافت عوارض لحاظ شده در قبوض مشترکان به منظور توسعه تجدیدپذیرهاست، چراکه این مساله موجب شده بسیاری از سرمایهگذاران نتوانند صورتحسابهای خرید برق خود را دریافت کنند.
سید محمد صادقزاده -مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق- در حاشیه افتتاح دهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهره وری و صرفه جویی انرژی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وزارت نیرو نزدیک دو سال است که هیچ تغییری در قیمتها و شرایط خرید تضمینی برق ایجاد نکرده است، اظهار کرد: همین مساله موجب استقبال بسیار خوب بخش خصوصی شده و باید گفت تنها مشکل در این حوزه همان عدم تخصیص مبالغ حمایتی توسط سازمان برنامه و بودجه است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی ادامه داد: این مساله موجب شده که تعدادی از سرمایهگذاران از ادامه سرمایهگذاری در این عرصه منصرف شوند و صراحتا باید اعلام کرد که تنها مشکل موجود در بخش تجدیدپذیرها عدم تخصیصهاست و هیچ مشکلی در حوزه قیمت وجود ندارد.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با اشاره به معاهده پاریس و مشارکت داوطلبانه ایران در این معاهده، اظهار کرد: براساس مصوبه قانون تعهد ما رسیدن به تولید ۵۰۰۰ مگاوات برق از انرژیهای پاک تا پایان برنامه ششم توسعه است، البته این مساله تنها با اهداف بینالمللی به تصویب نرسیده، چراکه انرژیهای تجدیدپذیر منهای منافع جهانی منافع بسیار زیادی برای کشور دارد.
صادقزاده ادامه داد: اگر انرژیهای تجدیدپذیر از دوران طفولیت خود خارج شود قطعا از انرژیهای فسیلی اقتصادیتر خواهد بود.
علاوه بر این انرژی در توسعه ظرفیت سوخت کشور و آزاد سازی آن برای صادرات نیز نقش مهمی ایفا میکند.
معاون وزیر نیرو درباره قیمت این انرژی گفت: متوسط قیمت انرژیهای تجدیدپذیر ۳۷۰ تومان است؛ یعنی بین ۱۵۰ تا ۴۹۰ تومان بسته به نوع فناوری در هر کیلووات ساعت قیمتگذاری شده است.
اگر بخواهیم با ارز خارجی نیز قیمتها را محاسبه کنیم باید گفت که قیمت این انرژی بین ۱.۵ تا ۱۰ سنت در هر کیلووات ساعت است.
منبع: ایسنا
نظرات