کاهش ۱۲۹ میلیون مترمکعبی ذخیره سد زایندهرود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید بر اینکه صنایع بزرگ استان اصفهان باید برای کاهش ۲۰ درصدی مصارف آب برنامهریزی کنند، گفت: هماکنون حجم ذخیره سد زایندهرود به ۱۲۹ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید بر اینکه صنایع بزرگ استان اصفهان باید برای کاهش ۲۰ درصدی مصارف آب برنامهریزی کنند، گفت: هم اکنون حجم ذخیره سد زاینده رود به ۱۲۹ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
به گزارش تجارتنیوز ، هاشم امینی در جلسهای که با حضور مسئولان آب منطقهای، مدیران صنایع بزرگ و نیروگاهها با هدف استفاده از پساب در چرخه تولید برگزار شد، اظهار کرد: طبق دستور استاندار صنایع بزرگ همانند فولاد مبارکه، ذوب آهن، کارخانه سیمان، پلی اکریل، صنایع موجود در شهرکهای صنعتی و نیروگاهها برنامه عملیاتی کاهش ۲۰ درصدی برداشت آب از سد زاینده رود تدوین کنند.
وی افزود: فعالان صنعتی در اصفهان در چند روز آینده برنامه عملیاتی خود پیرامون کاهش ۲۰ درصدی استفاده از آب حوضه زایندهرود را اعلام کنند و در صورت امکان تدابیری پیرامون استفاده از پساب به منظور رفع نیاز آبی خود در نظر گیرند.
وی کاهش بارندگی در حوضه زاینده رود را بی سابقه دانست و گفت: در سال آبی جاری میزان بارندگی در سرشاخههای زاینده رود نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد کاهش داشته، در حالیکه هم اکنون حجم ذخیره سد زاینده رود به ۱۲۹ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: برداشت آب از حوضه آبریز زاینده رود برای آبیاری فضای سبز برخی از صنایع عاقلانه به نظر نمیرسد. همچنین استفاده از پساب نه تنها برای آبیاری فضای سبز توصیه میشود بلکه باید برای واحدهای صنعتی هم از آبی که حاصل بازچرخانی است، بهره مند شوند.
هاشم امینی گفت: شرکت آبفای استان اصفهان در نظر دارد در آیندهای نزدیک نسبت به اجرا و تکمیل شبکه فاضلاب شهرهای نجف آباد، فولادشهر وایمانشهر با بهرهگیری از توان مالی بخش خصوصی در قالب مدل مالی مشخص اقدام نماید که به طور قطع استفاده از پساب این شهرها میتواند در چرخه تولید برخی از صنایع مفید واقع شود.
وی بر ضرورت استفاده از پساب در تولیدات صنعتی تاکید کرد وگفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و از همه مهمتر استان، بهره گیری از پساب برای مصارف صنعتی و کشاورزی غیرمثمر، ضروری است زیرا با بازچرخانی آب میتوان بر پیامدهای محدودیت منابع آبی در استان غلبه کرد.
منبع: ایلنا
نظرات