جزئیات فرآیند گازرسانی به زاهدان
درحالی که مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در آخرین نشست خبری خود تکمیل گازرسانی به زاهدان را منوط به گرفتن آبونمان گاز از مشترکان عنوان کرده، ولی گویا فرآیند گازرسانی به این استان در مسیر خود حرکت میکند و طبق آخرین اخبار، از ابتدای سال آینده ۸۰۰ کیلومتر شبکه گازرسانی در شهر زاهدان، ۶۰۰ کیلومتر گازرسانی به زابل و پس از آن خط انتقال و گازرسانی مسیر زابل و خاش در دستور کار این شرکت قرار میگیرد.
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، سال آینده ۸۰۰ کیلومتر شبکه گازرسانی در زاهدان اجرایی میشود که شامل یک طرح ۵۰۰ کیلومتری و دو طرح ۱۵۰ کیلومتری است.
به گزارش تجارتنیوز ، گازرسانی به شهر زابل از طریق سیانجی تامین میشود و به همین منظور یک ایستگاه مادر در زاهدان و یک ایستگاه سیانجی دختر در زابل نصب میشود و گاز با کامیون از ایستگاه مادر برداشته میشود و پس از تقلیل فشار به ایستگاه دختر تحویل داده میشود.
تاکنون ۸۰ کیلومتر از شبکهگذاری شهر زابل اجرا شده است. این شهر به ۶۰۰ کیلومتر شبکه نیاز دارد و پس از آن نیز از ابتدای سال آینده، خط انتقال و شبکه گازرسانی از سمت ایرانشهر به سوی زابل به طول ۲۴۰ کیلومتر و ایرانشهر به سوی خاش به طول حدود ۱۰۰ کیلومتر در اولویت قرار میگیرد و پس از انتخاب پیمانکار، اجرای این طرح آغاز میشود؛ اما از آنجا که راهاندازی این طرح زمانبر است، تا پیش از اجرایی شدن کامل طرح گازرسانی زابل و خاش، گازرسانی به منطقه زابل از طریق سیانجی انجام خواهد شد.
تعداد مصرفکنندگان گاز این استان ۱۶ هزار و ۱۳۲ مشترک است که از این تعداد مشترک، ۳۵۰ اشتراک مربوط به بخش روستایی است، زیرا تاکنون به سه روستا گازرسانی شده و ۱۹ روستای دیگر نیز برای گازرسانی در دست اقدام هستند.
طول شبکه کار شده در استان سیستانوبلوچستان ۱۱۱۸ کیلومتر است که با تأمین منابع مالی مورد نیاز، گازرسانی به این استان شتاب بیشتری میگیرد.
منبع: ایسنا
نظرات