مصرف انرژی در ایران ۱۷ برابر ژاپن
مشاور وزارت نفت گفت: تا زمانی که اصلاح الگوی مصرف از تکتک افراد جامعه شروع نشود هیچ اتفاقی در این زمینه نخواهد افتاد.
احمد محمدی، مشاور وزارت نفت، در خصوص ضرورتهای اصلاح الگوی مصرف انرژی در ایران، اظهار کرد: در رابطه با هر بحثی اولویت اول ما فرهنگ و فرهنگ سازی است در سازمانهای دولتی، وزارتخانههای دولت و منازل که بیش از ۴۰ درصد انرژی را در این قسمتها مصرف میکنیم باید در خصوص مصرف انرژی فرهنگ سازی صورت بگیرد.
به گزارش تجارتنیوز ، وی افزود: در خصوص اینکه فرهنگسازی باید از کجا شروع شود که دچار دور باطل نشویم، گفت: اگر بگوییم این امر باید از قوه مجریه شروع شود ممکن است این مسئله ذکر شود که چرا این امر از قوه مقننه که خود قانونگذار است آغاز نمیشود و در اینجا نیز ممکن است گفته شود چرا قوه قضاییه که ناظر بر اجرای قوانین است این کار را انجام نمیدهد واقعیت این است که با عزم ملی هر فردی باید از خودش شروع کند.
مشاور وزارت نفت با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در ایران ۱۷ برابر این میزان در کشور ژاپن، ۱۰ برابر اتحادیه اروپا، ۸ برابر آمریکا و ۴ برابر کاناداست، گفت: یکی از الگوی های ما در مصرف انرژی مربوط به الگوی قرآنی ماست که به صراحت اسراف نهی شده و جزو محرمات شمرده میشود.
محمدی بیان کرد: قیمت گذاری انرژی باید به نحوی باشد که اولا منجر به قاچاق سوخت نشود، زیرا وقتی در کشورهای همسایه ما قیمت انرژی حدود ۵ برابر قیمت در داخل است پس قاچاق سوخت صرفه و جذابیت اقتصادی دارد. دوما عدالت نیز در این امر باید برقرار میشود و هرکس به هر میزانی که مصرف میکند بهای آن را نیز بپردازد.
وی توضیح داد: قیمت واقعی سوخت تقریبا ۳ هزار تومان است و اگر به مصرف کنندگانی که مصرف بیشتری دارند به عنوان مثال قیمت بنزین ۵ تا ۱۰ هزار تومان عرضه شود این میزان ذخیره و میتوان آن را به ناوگان حملونقل عمومی تزریق کرد.
مشاور وزارت نفت تاکید کرد: در برنامه توسعه پنجم مصوب شده بود که در سال ۸۹ حرکت ما باید به سمت کمتر کردن شدت مصرف انرژی باشد. قانون در این راستا تصویب شده اما از سه برابر به چهار برابر رسیدهایم و جای سول دارد که چرا این امر رخ نداده و تا زمانی که اصلاح الگوی مصرف از فرد فرد مردم در جامعه شروع نشود هیچ اتفاقی در این زمینه نخواهد افتاد.
منبع: رادیو گفتوگو
نظرات