سهم آمریکا از بازار انرژی هند افزایش یافت
پایگاه خبری «فوربس» نوشت: آمریکا پس از صدور نفت به هند اکنون در نظر دارد سهم خود از بازار انرژی این کشور را با فرستادن یک محموله گاز مایع طبیعی افزایش داده و به یک همکار ثابت برای دهلی نو تبدیل شود.
پایگاه خبری «فوربس» روز سهشنبه، نوشت: آمریکا پس از صدور نفت به هند اکنون در نظر دارد سهم خود از بازار انرژی این کشور را با فرستادن یک محموله گاز مایع طبیعی افزایش داده و به یک همکار ثابت برای دهلی نو تبدیل شود.
به گزارش تجارتنیوز ، به نقل از این رسانه آمریکایی؛ مقامات هندی اعلام کردند: دهلی نو بهزودی اولین محموله گاز طبیعی خود را از آمریکا، شش ماه پس از دریافت اولین محموله نفتی از این کشور وارد خواهد کرد.
شرکت دولتی گاز طبیعی هند (گیل) که این محموله گازی را از آمریکا خریداری و اعلام کرد که این واردات بر اساس توافقنامه بیست ساله خریدوفروش نفت و گاز میان هند و آمریکا انجام شده است.
«چنییر انرژی» یکی از شرکتهای بزرگ صادرکننده گاز آمریکا نیز روز گذشته اعلام کرد که اولین محموله گاز طبیعی این شرکت از ترمینال «سباین پس» در لویزیانا به هند صادر خواهد شد.
توافقنامه خریدوفروش نفت و گاز در ماه دسامبر سال 2011 میان هند و آمریکا امضا شد. بر اساس این توافقنامه، هند سالانه 3.5 میلیون تن گاز الانجی از آمریکا خریداری خواهد کرد.
جک فوسکو، رئیس این شرکت آمریکایی ارسال این محموله را آغاز یک رابطه بسیار خوب با شرکت چنییر انرژی و مشتری نفتی آن در هند دانست و گفت: هند همچنان یک بازار مهم برای گاز الانجی است. ما امیدوار به همکاری سازنده با این کشور در دهههای آینده هستیم.
بیسی تریپاتی، رئیس شرکت دولتی گاز طبیعی هند (گیل) نیز گفت: با آغاز صادرات گاز آمریکا به هند، شرکت گیل دارای گزینههای بهتری برای تامین انرژی خود در مناطق مختلف جهان خواهد بود.
بری ورتینگتون مدیر اجرایی انجمن انرژی ایالات متحده آمریکا گفت: صادرات گاز به هند اقدامی مهم است زیرا هند بهعنوان سومین مصرفکننده انرژی در جهان درصدد تامین امنیت انرژی خود است. با افزایش احتمالی 30 درصدی در تقاضای انرژی در جهان، کشورها به دنبال حفظ منابع خود هستند.
اولین محموله 1.6 میلیون بشکه نفت خام آمریکا در ماه اکتبر سال 2017 وارد بندر پرادیپ واقع در ایالت اودیسا در جنوب هند شد.
شرکتهای ملی و خصوصی هند حدود 5 میلیارد دلار در سهام شیل ایالات متحده آمریکا سرمایهگذاری کردهاند. این شرکتها همچنین برای واردات سالانه 5.8 میلیون تن گاز مایع طبیعی با آمریکا قرارداد بستهاند.
هند عقیده دارد که واردات نفت خام از آمریکا گزینه ارزانتری برای این کشور در مقابل تامینکنندگان سنتی نفت هند، یعنی کشور های عضو اوپک است.
هند به همراه چند کشور آسیایی از جمله کره جنوبی، ژاپن و چین پس از آنکه اوپک برای بالابردن قیمت نفت، تولید این محصول را کاهش داد تصمیم گرفتند نفت خام را از آمریکا خریداری کنند.
هند پیش از این اعلام کرده بود که بهدنبال گسترش منابع تامین نفت خود در جهان است.
هماکنون صادر کنندگان بزرگ نفت خام به هند شامل کشور های عراق، عربستان سعودی و ایران میشوند.
هند سومین کشور بزرگ واردکننده نفت در جهان است. این کشور به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی احتیاج دارد.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند که تا سال 2040، هند یک چهارم از انرژی تولیدی در جهان را مصرف کند.
منبع: ایرنا
نظرات