خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۲۴۸۶۵

وزیر نیرو اعلام کرد:

طرح اتصال شبکه برق ایران به آذربایجان و روسیه تا اروپا­

طرح اتصال شبکه برق ایران به آذربایجان و روسیه تا اروپا­

وزیر نیرو گفت: با اتصال شبکه برق ایران و روسیه قدرت و توانایی پایداری این شبکه فوق‌العاده افزایش پیدا خواهد کرد که می‌توانیم حتی به شبکه برق اروپا هم متصل شویم.

رضا اردکانیان در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد مسئولیت مهم وزارت نیرو را تامین آب و برق پایدار، جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر دانست و افزود: اصلی‌ترین نقش وزارت نیرو برای تحقق شعار سال جدید تولید برق مطمئن و پایدار است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی انرژی را اصلی‌ترین زیربنای تولید هرگونه کالایی برشمرد و گفت: پایداری صنعت برق نقش عمده و به سزایی در تحقق حمایت از کالای ایرانی دارد بنابراین ما سعی خواهیم کرد با همکاری مصرف‌کنندگان این برق را به شکل مطمئن و پایدار عرضه کنیم.

اردکانیان با اشاره به خودکفایی ۹۰ درصدی صنعت برق کشور، ادامه داد: امروزه ایران جزو معدود کشورهای دنیا است که توان ساخت نیروگاه دارد به ویژه در سال‌های اخیر که در حوزه ساخت توربین‌های نیروگاهی با راندمان بالا پیشرفت‌های چشمگیری را به دست آورده‌ایم.

وزیر نیرو یادآور شد: تا پیش از انقلاب با جمعیتی حدود ۳۵ میلیون نفر در کشور، ظرفیت نیروگاه‌های ما به هفت هزار مگاوات می‌رسید ولی امروزه با جمعیت بیش از ۸۰ میلیون نفری کشور شاهد ۷۸ هزار مگاوات نیروگاه نصب شده هستیم و بیش از ۱۱ برابر تولید برق ما افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این تمامی جمعیت شهری کشور و روستاهای بالای ۱۰ خانوار از نعمت برق برخوردار هستند که میزان قابل ملاحضه‌ای از این انرژی تولیدی صرف صنایع و تولید می‌شود.

اردکانیان تاکید کرد: ۱۰ درصد وابستگی صنعت برق نیز مربوط به تجهیزاتی است که یا تولید در داخل آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد و یا اینکه ما از این طریق به دنبال انتقال دانش و فناوری هستیم.

یارانه برق به ثروتمندان و بخش‌های بدمصرف جامعه چالش جدی صنعت برق

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه کشور ایران قطب صنعت برق منطقه است، اظهار کرد: ما در این عرصه تنها با یک مشکل جدی مواجه هستیم که صنعت برق را در معرض آسیب قرار داده است. ما همچنان به بخش‌های ثروتمند و بدمصرف جامعه برق سوبسیتی می‌دهیم و این روند به ضرر صنعت برق، اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه است. بایستی راه‌حلی برای فاصله بین قیمت تمام شده برق و قیمت تکلیفی آن به ویژه برای بخش‌های پرمصرف و بدمصرف داشته باشیم.

وی با اشاره به خودکفایی ۹۵ درصدی کشور در زمینه ساخت تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، بیان کرد: در زمینه استفاده از شبکه هوشمند ابزار دقیق، هوش مصنوعی، تکنولوژی‌های جمع آوری، تصفیه و بازچرخانی فاضلاب نیازمندی‌های داریم که درصدد رفع آن‌ها هستیم ولی خوشبختانه خدمات مهندسان مشاور تمامی عرصه‌ها را پوشش می‌دهد و در این زمینه نیز خودکفا هستیم.

بیشترین صادرات خدمات فنی و مهندسی در اختیار صنایع آب و برق است

اردکانیان یادآور شد: تا نیمه سال گذشته بیش از ۵۲ درصد کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور در اختیار صنایع آب و برق بوده است و در کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، ارمنستان، عراق، سریلانکا و… شرکت‌های صنایع آب و برق مشغول انجام پروژه هستند.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به سفر این هفته رئیس‌جمهور به کشورهای ترکمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: همانگونه که پیش از این عنوان شد کشور ایران قطب صنعت برق منطقه است که یکی از شاخص‌های آن امکان تبادل انرژی این کشور با تمامی همسایگان خود از جمله پاکستان، افغانستان، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، عراق و ترکیه است.

برقراری مجدد ترانزیت خط دوم برق ترکمنستان به ایران از هفته آینده

وی تصریح کرد: هم اکنون ما در کشور ترکمنستان دو خط انتقال به ظرفیت ۳۶۰ مگاوات داریم که یکی مربوط به خط انتقال گنبد به بالکان و دیگری نیز از منطقه سرخس وارد خاک این کشور شده است که چندماهی است خط دوم به دلایلی قطع شده است. خوشبختانه در جریان این سفرطرف ترک توافق کرده است که این خط از هفته آینده برق دار شود.

اردکانیان با اشاره به اینکه درصدد اجرای خط سوم ۵۰۰ کیلوولتی میان دو کشور هستیم، بیان کرد: خط مربوط به کشور ایران از شهر مشهد به سرخس بوده که به طور کامل اجرا شده است و در خاک ترکمنستان نیز این خط از سرخس به مرو ادامه خواهد داشت که مقرر شد فعالیت اجرایی قطعه دوم این خط نیز توسط شرکت‌های و تجهیزات ایرانی آغاز شود.

وزیر نیرو تاکید کرد: براساس توافق صورت گرفته اعتبار اجرای این طرح نیز از محل بدهی‌های خرید برق از ترکمنستان تامین خواهد شد که با اجرای این بخش کل ظرفیت تبادل انرژی با ترکمنستان به ۸۵۰ مگاوات خواهد رسید که در این صورت ما قادر خواهیم بود در ماه‌های از سال که نیازی به برق این کشور نداریم بتوانیم در صورتی علاقه مندی طرف ترک برق آن‌ها را به کشور ثالث ترانزیت کنیم.

وی به سفر رئیس‌جمهور به کشور آذربایجان اشاره کرد و گفت: در این کشور خطوط انتقال برق بیشتری داریم که عملیات اجرایی آخرین پروژه آن سال گذشته به اتمام رسیده است. در حال حاضر ۷۰۰ مگاوات ظرفیت انتقال انرژی بین دو کشور وجود دارد که در جریان این سفر موفق شدیم در مذاکره با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان و شرکت آذرانرژی بلافاصله خرید برق برای حدود ۱۵۰ مگاوات را آغاز کنیم.

ارتباط شبکه برق ایران، آذربایجان و روسیه

اردکانیان تاکید کرد: موضوع مهم‌تری که مورد تاکید روسای جمهور دو کشور قرار گرفت و ما از هفته آینده نیز مذاکراتی را در این خصوص با هیئت‌های تخصصی آغاز خواهیم کرد مربوط به همزمانی شبکه برق ایران، آذربایجان و روسیه است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه این موضوع اهمیت فوق‌العاده فنی برای ایران دارد، تصریح کرد: ظرفیت نصب شده کشور ما حدود ۸۰ هزار مگاوات است که این عدد در روسیه بالغ بر ۲۸۰ هزار مگاوات است. زمانی که شبکه برق ایران و روسیه همزمان شود قدرت و توانایی پایداری این شبکه فوق‌العاده افزایش پیدا خواهد کرد که از این حیث ما می‌توانیم حتی به شبکه برق اروپا هم متصل شویم که این پیشرفت چشمگیر یکی از ثمرات این سفر بوده است.

وی در پایان به دستاورد مشترک سفر به این دو کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به مسئولیتی که در زمینه آب داریم مرکزی منطقه‌ای برای مدیریت این مایع حیاتی در تهران تاسیس کرده‌ایم که در جریان این سفر و طی مذاکراتی که با معاون رئیس کابینه ترکمنستان و وزیر امور خارجه آذرباجیان داشته‌ام هر دو کشور اظهار علاقه کرده‌اند که در طرح وزرای شورای حکام این مرکز شرکت کنند.

اردکانیان خاطرنشان کرد: با این حساب ما تعداد قابل توجهی از وزرای آب منطقه را در این مرکز به مشارکت خواهیم داشت که به اعتقاد بنده دستاورد بزرگی خواهد بود چرا که در شرایط فعلی که چالش آب برای منطقه ما به چالش بسیار جدی تبدیل شده است این مرکز فضای همکاری بیشتری را فراهم خواهم کرد و ما از این طریق می‌توانیم ضمن کم به یکدیگر از دانش و فناوری بین‌المللی در سطح منطقه با مکانیزم‌های جدیدی بهره‌مند شویم.

منبع: رادیو اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.