برگزاری سومین جلسه بررسی سانچی، ۳ اردیبهشت
مدیرعامل سازمان بنادر، از برگزاری سومین جلسه بررسی حادثه سانچی خبر داد و گفت: نتیجه نهایی تا پایان اردیبهشت ماه ا علام میشود.
محمد راستاد در نشست خبری معرفی فعالیتها و اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در سال جاری با بیان اینکه مهمترین تغییرات برنامه این سازمان، اعمال تخفیف در تعرفه فعالیتهای بندری و توقف و تردد شناورها است، گفت: عمده تغییرات تعرفهای سال ۹۷ که اعمال شده است شامل کاهش ۱۰.۵ درصدی هزینه توقف کشتیها در کنار اسکله در بنادر جنوبی و ارائه تخفیف ۳۰ درصدی در عملیات تخلیه و بارگیری برای کشتیها است.
به گزارش تجارتنیوز ، راستاد افزود: همچنین هزینه لایروبی از مجموع هزینههای مترتب بر شناورهای سوخترسان، با هدف حمایت از بانکرینگ حذف شده که مجموع هزینههای این نوع شناورها ۲۰ درصد کاهش مییابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: تعرفه خدمات انتقال آب مصرفی شناورهای خارجی، در سالهای گذشته بسیار بالا بود که در سال جاری با شناورهای ایرانی برابر شد تا میزان رقابتپذیری بنادر ایران با بنادر منطقه افزایش یابد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر کاهش تعرفه انبارداری اظهار داشت: در گذشته در فاصله ساعات ۱۵ تا ۱۹، هزینه انبارداری به ازای هر ساعت ۶.۵ دلار بود که از ۱۵ اردیبهشت امسال و همزمان با اعمال تعرفههای جدید، این بخش نیز به ۵ دلار کاهش مییابد که در مجموع هزینههای انبارداری بین ۱۰ تا ۲۴ ساعت در ساعات خارج از وقت اداری کاهش خواهد یافت. همچنین در ساعات ۱۹ تا ۷ صبح روز بعد هزینه ماندگاری در انبار از ۱۱ دلار به ۱۰ دلار کاهش خواهد یافت.
راستاد از دیگر خدمات سازمان بنادر در سال جاری را کاهش عوارض شناورهای متعلق به لاینرهای بینالمللی با هدف افزایش پهلوگیری در بندر شهید بهشتی چابهار تا سقف ۸۰ درصد عنوان و اظهار داشت: این تخفیف در صورتی اعمال میشود که لاینرهای بینالمللی موافقتنامههایی را با بندر چابهار مبنی بر تردد منظم و جابجایی میزان مشخصی از کالا در طول سال به امضاء برسانند.
وی به تخفیف ۱۰ درصدی هزینه های خم کاری و باربری مواد خام معدنی اشاره کرد و افزود: از آنجایی که سودآوری این کالاها نسبت به سایر کالاها کمتر بوده و توان رقابت با آنها را ندارند، برای افزایش صادرات مواد خام معدنی این تخفیف اعمال شده است.
به گفته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی، هزینه صدور اسناد در بنادر حاکمیتی، ساماندهی شده و برای فرآوردههایی که در سال و در هر بندر ۷۵ هزار تن کالا جابجایی اعم از تخلیه و بارگیری داشته باشند، از ۵۵ تا ۷۵ درصد تخفیف اعمال می شود.
معاون وزیر راه به برنامه حمایت سازمان بنادر و دریانوردی از انتقال بار از جاده به ریل اشاره کرد و ادامه داد: برای حمایت از حملونقل کانتینری بار با ریل در هزینه خدمات عمومی و زیربنایی منطقه ویژه اقتصادی ۵۰ درصد تخفیف اعمال میشود. همچنین معافیت انبارداری این کالاها از ۵ روز برای همه کالاها به ۱۰ روز ویژه کالاهای حمل با قطار افزایش خواهد یافت.
راستاد با بیان اینکه در سال گذشته ۳.۱ میلیون تن TEU، ۱۵ درصد رشد در بخش کانتینری داشتیم، گفت: این میزان رشد سبب شد ایران دومین کشور در میزان رشد جابجایی کانتینری کالا را کسب کند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: اول اردیبهشت ماه سومین کمیته کشورهای ذینفع در حادثه سانچی شامل ایران، چین، پاناما و کره جنوبی در شانگهای با حضور نمایندگان سازمان بنادر برگزار می شود که انتظار داریم آخرین جلسه کمیته بررسی این سانحه بوده و نتیجه نهایی آن نیز در اردیبهشت ماه اعلام شود.
معاون وزیر راه خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در سال گذشته ۲۵۳۶ میلیارد تومان درآمد داشت که پیشبینی میشود در سال جاری درآمد این سازمان به ۲۶۵۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
وی در پایان اظهار کرد: سازمان بنادر با هدف حمایت از کالای داخلی، حمایت از صادرات و بارگیری را در دستور کار قرار دارد که به همین سبب در سال گذشته میزان کالای غیرنفتی تخلیه شده در بنادر ۴۴.۱ میلیون تن بود که نسبت به سال قبل از آن (سال ۹۵) تنها ۴ درصد رشد داشته است.
راستاد افزود: ولی در بارگیری و صادرات کالا نسبت به سال قبل از آن ۱۲ درصد رشد داشتیم که به معنی حمایت از تولید داخل است. ضمن اینکه پیشبینی میشود در سال جاری فاز ۳ طرح توسعه بندر شهید رجایی ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.
منبع: مهر
نظرات