قاچاق گازوئیل و نفت با کمک یک شرکت پتروشیمی
سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: ناهماهنگی بین بعضی از دستگاهها از جمله مجادله گمرک و وزارت صنعت بر سر سامانه جامع تجارت باعث بوجود آمدن کاستیهایی در کنترل قاچاق کالا گشته است.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: براساس گزارشهای سازمان بازرسی هرچند ستاد مبارزه با قاچاق کالا تا به امروز تمام سعی خود را برای کنترل و نا امن کردن مسیرهای قاچاق کرده است، اما هنوز میزان قاچاق به قدری بالا است، که به نظر میرسد باید در سازوکار ستاد و یا دستگاههای فعال در آن تغییراتی ایجاد کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، در این جلسه که با حضور نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد این سازمان در گزارشی اعلام کرد: با اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدتهاست ابلاغ شده، اما ناهماهنگی بین بعضی از دستگاهها باعث بوجود آمدن کاستیهایی در کنترل قاچاق کالا گشته است برای مثال پتروشیمی یکی از استانها با اینکه استفاده کنندههای روستایی و صنعتی استان خود را به جای مصرف گازوئیل و نفت به مصرف گاز سوق داده است اما در کمال تعجب هنوز سهمیه نفت و گازوئیل آنها را قطع نکرده و ما در گزارشهای خود متوجه قاچاق حجم عظیمی از این دو نوع سوخت از این استان به خارج از کشور شدیم.
نماینده سازمان بازرسی کل کشور افزود: همچنین آمارهای متعجب کنندهای مثل 1 میلیارد دلار قاچاق طلا به کشور نشان دهنده نیاز به هماهنگی بیشتر دستگاههای عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
وی گفت: یکی دیگر از مشکلات بزرگ ما، امن بودن مسیرهای قاچاق کالا برای قاچاقچیان، راه اندازی نشدن سامانه جامع تجارت است که بعد از حدود 2 سال هنوز به دلیل مجادله بین وزارت صنعت و معدن و تجارت با گمرک، راه اندازی نشده است.
نماینده سازمان بازرسی کل کشور گفت: تنها در سال گذشته هزار و 128 کانتینر ظروف آشپزخانه و شیشه و بلور قاچاق توسط نیروی انتظامی آن هم به صورت تصادفی وقتی که یکی از این کانتینرها را بازرسی میکردند کشف شد که شاید اگر سامانه جامع تجارت در زمان خود راه اندازی شده بود چنین اعداد بزرگی از قاچاق از زیر دست گمرک و یا وزارت صنعت فرار نمیکرد.
منبع: تسنیم
نظرات