فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۶۷۴۹۴

دولت باید به دنبال افزایش بهره‌وری باشد

دولت باید به دنبال افزایش بهره‌وری باشد

یک کارشناس حوزه آب گفت: می‌توان سیاست دولت دوازدهم در حوزه مدیریت مصرف آب را بیشتر نوعی سلب مسئولیت دانست، چرا که به اعتقاد من لازم است منابع شناسایی و بر اساس همان منابع بهره‌برداری صورت گیرد و در این شرایط تنها راه گذر از بحران آب استفاده مناسب از منابع آبی است.

اسماعیل شهبازی با بیان اینکه تمام بار بحران آب و تنش‌های آبی موجود نباید روی دوش مصرف کنندگان باشد، تصریح کرد: گر چه موضوع مدیریت مصرف بسیار قابل توجه و اهمیت است اما نباید شرایط به گونه‌ای باشد تا تمام راهکارها به این مسئله معطوف شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ،شهبازی افزود: راهکارهایی که دولت برای گذر از تنش آبی در نظر می‌گیرد، باید در راستای حفظ منابع آبی کشور باشد که در این راستا می‌توان با محدودیت برداشت در حوزه‌های مختلف به ویژه صنایع و عدم برهم زدن آمایش طبیعی سرزمین و مراقبت از آبخیزها، گام‌های موثری را برداشت.

این کارشناس با تاکید بر این مسئله که متاسفانه نه تنها وزارت نیرو بلکه تمام وزارتخانه‌ها در حفظ منابع آبی کشور موفق عمل نکرده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان و دستگاه‌های مجری منابع آب را تا حد زیادی هدر داده‌اند. اما اگر برآورد منابع صورت می‌گرفت و برداشت‌ها به اندازه بود، قطعا با شرایط فعلی مواجه نبودیم.

به گفته شهبازی، لازم است که در حوزه صنایع و کشاورزی، موجودی آب در نظر گرفته شود و بعد از آن اقدام به احداث صنایع در مکان‌های مختلف بدون توجه به شرایط محیطی شود. چرا که در حال حاضر در بسیاری از مناطق برای توسعه صنایع آب را از مراتع و جنگل‌ها انتقال داده‌اند که این مسئله آسیب‌های زیادی را به بخش آب کشور وارد کرده‌است.

وی معتقد است صرفه جویی مدیریت مصرف می‌تواند تاثیرات زیادی در حفظ منابع آبی داشته باشد، اما مهم‌تر از آن این است که باید در ابتدا میزان منابع مشخص و بعد اقدام به بهره‌برداری کرد.

در همین راستا علی کیانی راد، کارشناس آب معتقد است که در شرایط فعلی دیگر شعار صرفه‌جویی نمی‌تواند پاسخگوی حل مشکلات آب باشد و لازم است به مساله ارتقاء بهره‌وری بیش از گذشته توجه شود و نمی‌توان بدون توجه به کاربردهای آب و نقش آن در حوزه‌های مختلف در مورد نوع مصرف این مایه حیات صحبت کرد، لذا با توجه به این‌که آب مصارف متعددی دارد و در حوزه‌های مختلفی از جمله کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید در ابتدا به کاربردهای مصرف توجه شود.

منبع:ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.