کاهش ۳۶ درصدی میزان واردات بنزین به کشور
میزان واردات بنزین در سه ماه نخست امسال به طور میانگین روزانه 9 میلیون لیتر پیشبینی شده بود اما به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، این میزان 36 درصد کاهش یافت.
با راهاندازی مرحله دوم پالایشگاه ستاره خلیجفارس که هفتم تیرماه با حضور رییس جمهوری به طور رسمی تحقق یافت، موازنه تولید و مصرف بنزین در کشور مثبت شد.
به گزارش تجارتنیوز ، یکم اردیبهشت ماه معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: از پانزدهم اردیبهشت ماه ایران در تولید بنزین خودکفا میشود و با به تولید رسیدن مرحله سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس صادرات این محصول را آغاز میکنیم.
به گفته «علیرضا صادقآبادی»، میانگین واردات بنزین در 6 ماه نخست پارسال روزانه 13 میلیون بشکه و در سه ماه پایانی سال 1396، روزانه پنج میلیون لیتر بود اما برنامه این است که تا پایان اردیبهشت واردات بنزین متوقف شود.
صادق آبادی ادامه داد: با راه اندازی فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید بنزین کشور تا پایان سال به حدود ١٠٥ میلیون لیتر بنزین میرسد که ٨٧ میلیون لیتر از آن از نوع یورو ٤ و ٥ است.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت روزانه 360 هزار بشکه در سه مرحله با ظرفیت 120 هزار بشکهای ساخته میشود.
در همین پیوند، «محمدرضا موسوی خواه» مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، عصر سه شنبه در پاسخ به ایرنا گفت: قرار بود در سه ماه نخست امسال روزانه به طور میانگین 9 میلیون لیتر بنزین وارد شود اما این میزان، به پنج میلیون و 700 هزار لیتر رسید.
این، در حالی است که میانگین مصرف روزانه بنزین از آغاز امسال تا پایان اردیبهشت به 85 میلیون و 900 هزار لیتر رسید که نسبت مدت مشابه پارسال 9.4 درصد رشد را نشان میدهد.
همچنین با عبور مصرف روزانه سوخت از مرز 116 میلیون لیتر در نوروز امسال و افزایش 13.3 درصدی آن رکوردهای پیشین شکسته شد و همان زمان مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از توزیع متوسط روزانه یکصد میلیون لیتر بنزین در کشور خبر داد.
موسوی خواه مصرف بنزین در سه ماه نخست امسال را 9 درصد اعلام و تاکید کرد «کمبود بنزین در کشور نداریم».
وی تصریح کرد: در کلانشهرها بنزین یورو4 توزیع و بنزین سوپر نیز به طور کامل عرضه میشود.
موسوی خواه گفت: بنزین در کل کشور با کیفیت و استاندارد مطلوب توزیع میشود.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها از بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
سه هزار و 600 جایگاه عرضه سوخت در سطح کشور وجود دارد و روزانه به طور متوسط بیش از 80 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود.
منبع: ایرنا
نظرات