رضا اردکانیان:
اولویت وزارت نیرو تامین نیازهای داخل کشور است
وزیر نیرو در مورد توقف صادرات برق به عراق گفت: در شرایط فعلی، اولویت ما تامین نیازهای داخل کشور است. هر موافقتنامه مبادله انرژی، الزماتی دارد که از جمله اینکه کشور صادرکننده در مواقعی که خودش نیاز شدید دارد ابتدا به تامین نیاز خود بپردازد.
وزیر نیرو با بیان اینکه ایران در جهت توسعه ارتباطات خود با کشورهای همسایه درصدد برقراری خط انتقال دیگری با کشور ترکمنستان و یک خط انتقال دیگر با جمهوری ارمنستان است، گفت: زمانیکه این خطوط دایر شود و امکان واردات بیشتری داشته باشیم، مجموعه امکانات ما برای ایفای تعهداتمان در قبال کشورهایی که از ما انرژی دریافت میکنند بیشتر خواهد شد.
بهگزارش تجارتنیوز ، رضا اردکانیان در حاشیه مراسم امضای سند برنامه اقدام مشترک وزارتخانههای نیرو و ارتباطات در راستای توسعه کاربردهای فناوریهای نوین فاوا (ICT) در صنعت آب و برق، در جمع خبرنگاران در مورد توقف صادرات برق به عراق گفت: در شرایط فعلی، اولویت ما تامین نیازهای داخل کشور است. هر قرارداد و موافقتنامه مبادله انرژی، چارچوبها و الزماتی دارد که از جمله آن این است که کشور صادرکننده در مواقعی که خودش نیاز شدید دارد ابتدا به تامین نیاز خود بپردازد.
وی افزود: کشور عراق در حال حاضر نیازهای وسیعی به برق دارد که بخشی از آن در فصل تابستان از طریق خطوط انتقال انرژی ایران تامین میشد. در طی جلسه اخیر با وزیر انرژی این کشور، طرف عراقی نیز در جریان محدودیتهای ما در فصل تابستان قرار گرفته است.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به قطعیهای پیدرپی برق تابستان امسال اشاره کرد و گفت: قبل از فرارسیدن این فصل همواره زمانیکه محدویتهای مربوط به این حوزه مطرح میشد این مسئله نیز عنوان شده بود که عدم قطعی برق و جیرهبندی آب به عوامل متعددی از جمله همکاری مصرف کنندگان وابسته است.
وی تصریح کرد: بنابراین هر چقدر مصرف صحیح را سرلوحه کار خود قرار دهیم طبیعتا نه تنها مضیقهای در جهت تولید و برنامههای توسعهای پیش خواهد آمد بلکه آسایش مردم هم با نقصان مواجه نخواهد شد.
اردکانیان با اشاره اینکه امسال مردم و سازمانهای دولتی همکاریهای موثری در مدیریت مصرف داشتهاند، عنوان کرد: اگر این همکاریها صورت نگرفته بود طبیعتا با توجه به کاهش پنج هزار مگاواتی نیروگاههای برق آبی مشکل ما به مراتب بیشتر بود.
وزیر نیرو اظهار امیدواری کرد که با ادامه روند همکاری مصرفکنندگان، هر چه زودتر این روزهای باقیمانده اوج گرما سپری شود و به شرایط عادی برگردیم.
وی خاطرنشان کرد: بهرغم اینکه تمامی همکاران ما در صنعت برق به صورت شبانهروز مشغول ارائه خدمات به مردم هستند ولی از تمام مردمی که در طی چند روز اخیر در مناطق مختلف کشور دچار خاموشی شدهاند عذرخواهی میکنیم و امیدواریم هر چه زودتر با همکاری تمامی مصرف کنندگان به ویژه سازمانهای دولتی و عمومی بتوانیم این روزها را پشت سر بگذاریم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه این وزارتخانه در تلاش برای هوشمندسازی شبکه انرژی کشور به منظور افزایش خدماترسانی به مردم است، گفت: با برنامه اقدام مشترک بین وزارتخانههای نیرو و ارتباطات در تلاش برای خدمترسانی بهتر، ایجاد اشتغال وسیعتر و استفاده از فناوریهای جدید هستیم.
وی هدف اصلی ایجاد این سند را استفاده بهینه از امکانات هر دو وزارتخانه برای خدمترسانی بهتر، ایجاد اشتغال وسیعتر و استفاده از فناوریهای جدید دانست و افزود: این اقدام نتیجه کار فشرده و مشترکی بود که از پایان سال گذشته با علاقهمندی وزیر ارتباطات و همکارانشان آغاز شد.
وی با تاکید بر اینکه گستردگی شبکه آب و انرژی زمینه مناسبی را برای تعریف و اجرای پروژههای مشترک در قالب این همکاری ایجاد کرده است، ادامه داد: امروز این سند به عنوان اقدام مشترک امضا شد و کمیتهای راهبری شش برنامه پیشبینی شده در آن را نظارت خواهد کرد.
اردکانیان همکاری دو طرف در این سند را متقابل دانست و گفت: این مهم در راستای مصوبات شورای عالی اشتغال و تاکیدات رئیسجمهوری است که همافزایی بین دو وزارتخانه صورت بگیرد که از یک طرف وزارت ارتباطات قادر باشد از شبکه برق کشور بهره بگیرد و ما نیز بتوانیم هوشمندی شبکههایمان را در راستای خدمترسانی به مردم افزایش بدهیم؛ بنابراین از این مسیر برای تمامی مصرفکنندگان امکانی فراهم میشود که مصرفی صحیح تر را دنبال کنند.
امروز وزیر نیرو و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و افزایش بهرهوری در حوزههای آب و برق با بهرهگیری از ارتباطات و فناوری اطلاعات، امضای سند اقدام مشترکی را امضا کردند.
سند اقدام مشترک دو وزارتخانه در زمینه توسعه کاربردهای فناوریهای نوین فاوا (ICT) در صنعت آب و برق با حضور وزیر نیرو و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ظهر امروز (سهشنبه) در محل وزارت نیرو امضا شد.
بر اساس این سند که برای توسعه کاربردهای فناوریهای نوین ارتباطات و فناوری اطلاعات در صنعت آب و برق تهیه و تدوین شده، ایجاد 100 هزار فرصت شغلی در بستر ICT و در قالب 20 هزار شرکت کسبوکار نوپا، هزار شرکت متوسط، یکصد شرکت بزرگ و پنج شرکت بینالمللی پیشبینی شده است.
با اجرای این سند ضمن ایجاد فرصتهای شغلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات صنعت برق، کنتورهای آب و برق، کلیدها، پستهای برق و روشنایی معابر هوشمند میشود و میزان مصرف آب و برق کاهش پیدا میکند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته اجرای پایلوت شبکه هوشمند توزیع و مصرف آب و برق، توسعه ظرفیت مخابرات و انتقال داده برای کاربردهای هر دو حوزه نیرو و ICT با استفاده از زیرساختهای شبکه توزیع برق، راهاندازی و توسعه بازار الکترونیکی آب و برق با مشارکت بخش خصوصی و طراحی و راهاندازی آزمایشی پلتفرم دسترسیپذیری دادهها و خدمات حوزه آب و برق در اولویت قرار گرفتهاند.
در این سند با مشخص شدن شاخصهای رسیدن به اهداف در بخشهای مختلف، اجرا، مدیریت و نظارت کلان آن برعهده معاونتهای تخصصی مربوط در دو وزارتخانه خواهد بود و مجریان توسط شرکتها و سازمانهای ذیربط در دو وزارتخانه معرفی میشوند.
منبع: ایسنا
نظرات