رقم هدر رفت آب در کشور چقدر است؟
سالانه رقم قابل توجهی از منابع آبی کشور به دلایل مختلف از جمله تجهیزات فرسوده به هدر میرود و براساس آخرین آمار، آب بدون درآمد کشور حدود ۲۵ درصد است.
سالانه بخش عظیمی از منابع آبی کشور به دلایل مختلف هدر میرود و یکی از دلایل این امر وجود تجهیزات فرسوده آبی است.
به گزارش تجارتنیوز، البته در سالهای اخیر برای جلوگیری از هدررفت آب اقداماتی صورت گرفته که از جمله آن میتوان به تعویض لولههای فرسوده اشاره کرد که بالغ بر ۱.۳ درصد از هدر رفت آب را کاهش داده است.
در همین زمینه اردکانیان وزیر نیرو رقم آب بدون درآمد کشور را حدود ۲۵.۵ درصد اعلام میکند و تاکید دارد که از این رقم ۱۳.۴ درصد هدررفت فیزیکی بوده و با توجه به برنامههای وزارت نیرو این رقم قابل کاهش است.
این درحالی است که علیرضا نوذریپور قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران میزان هدر رفت آب در تهران را تنها ۱۰ درصد اعلام میکند که آن هم به آبهای زیرزمینی مربوط میشود و تنها زیان اقتصادی یعنی هزینه تولید انتقال ذخیره تصفیه و توزیع دارد.
این مقام مسئول هدررفت ظاهری آب را نیز حدود ۱۱ درصد اعلام میکند که این رقم عمدتا ناشی از خطای اندازهگیری توسط کنتور مشترکان، مصرف آتش نشانی و مصارف غیر مجاز است و دو درصد باقیمانده در فرایند تصفیه استفاده میشود.
با توجه به گفتههای نوذریپور میزان آب بدون درآمد در شهر تهران به طور کلی ۲۳ درصد است که برای این میزان هزینهای از سوی شرکت آب و فاضلاب دریافت نمیشود.
در این میان حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور معتقد است در بیشتر کشورها بعد از احداث زیرساختها از محل درآمدهای آن تعمیر و نگهداری زیر ساخت انجام میشود، اما به دلیل اینکه تعرفههای شرکت آب و فاضلاب بیشتر تعرفههای مخفف است این موضوع عملی نمیشود.
لازم به ذکر است که اقدامات چند سال اخیر شرکت آب و فاضلاب استان تهران در راستای بازسازی شبکههای فرسوده و تاسیسات، کاهش یک درصدی آب بدون درآمد را سالانه به همراه داشته است البته نا گفته نماند که برای کاهش سالانه یک درصد آب بدون درآمد نیاز به هزینه حدودی ۴۰۰ میلیارد تومان است.
منبع: میزان
نظرات