فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۹۰۲۶۷

برق هسته‌ای نیاز امروز و فردای کشور

برق هسته‌ای نیاز امروز و فردای کشور

تولید برق بوسیله نیروگاه‌های هسته‌ای، هزینه برق را کاهش می‌دهد و برقی ارزان تولید می‌کند.

تابستان امسال،­کشور با مشکل تامین برق و خاموشی‌های پی در پی مواجه بود کاهش بارش‌ها، راندمان پایین نیروگاه‌ها و هدر رفت برق در مسیر انتقال، از دلایل اصلی کاهش تولید و عدم تامین برق مورد نیاز کشور است.

به گزارش تجارت‌نیوز، به گفته سخنگوی توانیر بیش از 52 هزار مگاوات نمی توان در کشور برق تامین کنیم. این یعنی برای تامین برق باید به سراغ انرژی‌های نو رفت.

همه ما به خوبی می‌دانیم که منابع فسیلی بر روی کره زمین در حال تمام شدن هست و منابعی که انسان‌ها تا به امروز از آنها استفاده کرده‌اند دیر یا زود به پایان خواهد رسید.­ این موضوع باعث نگرانی کشورهای پیشرفته برای تامین انرژی شده است و به سمت انرژی های تجدید پذیر و نو رفته‌اند.

موسوی مدیر انجمن انرژی های تجدید پذیر درباره استفاده از انرژی‌های نوین می‌وید: انرژی های فسیلی در ایران تا 70 سال آینده رو به اتمام است و چون در ایران قیمت این انرژی ارزان است باعث شده کسی در مصرف آن صرفه‌جویی نکند.

وی ادامه داد: ارزان بودن انرژی‌های فسیلی باعث شده که مسولان به سمت تولید برق از طریق انرژی های نو نروند زیرا این نوع انرژی‌ها مانند انرژی هسته ای هزینه ی اولیه زیادی دارد و در مقابل، انرژی‌های فسیلی، ارزان تولید می‌شود اما در زمان طولانی برق گرانی تولید می‌ند.

وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها به سمت انرژی های تجدید پذیر رفته‌اند و باید ما هم به سمت استفاده از انرژی‌های جدید برویم زیرا این نیاز اینده ما است.

محمد نژاد سیگارودی کارشناس انرژی‌های تجدید پذیر هم درباره انرژی های تجدید پذیر گفت: انرژی‌های تجدیدپذیر شامل انرژی‌های بادی،زمین گرمایی، زیست توده ای و حتی نیروگاهی ابی خورشیدی و… هستند.

وی ادامه داد: انرژی خورشیدی که نمونه هایی از آن درنیروگاه های خورشیدی یزد و شیراز است. نیروگاههای برق-آبی که انرژی مورد نیاز خود را از انرژی پتانسیل آب پشت سد تامین می‌کنند. نیروگاه‌های آبی نیز از جمله نیروگاه هایی است که از انرژی جنبشی آب جاری استفاده می‌کنند. انرژی باد یکی از شاخصه های اصلی انرژی خورشیدی است چراکه انرژی باد فراوان، تجدیدپذیر و پاک است، در همه جای دنیا وجود دارد.

کشورهای مختلف در تولید برق هسته‌ای روند گوناگونی داشته‌اند. به عنوان مثال برخی کشورها مانند انگلستان، آمریکا،​ اسپانیا، رومانی، روسیه، یک پنجم از برق مصرفی خود را از انرژی هستا ای تامین می‌کنند، کره جنوبی 30 درصد و مجارستان و بلژیک،​ فنلاند، سوئد، اکراین، سوئیس یک سوم­ از برق خود را از نیروگاههای هسته ای استفاده می‌کنند. انرژیی که بیشترین هزینه اش ­مربوط به هزینه اولیه است اما هزینه راه اندازی آن بسیار بالاست اما منجر به افزایش تولید برق و طول عمر بالا و کاهش هزینه های تولید برق در طول سال‌ها می‌شود.

طبق پیش‌بینی‌ها روند استفاده از برق هسته‌ای تا دهه‌های آینده همچنان صعودی خواهد بود.

برخی ها بر این عقیده اند که نیروگاههای هسته ای باعث آلودگی زیست محیطی می‌شود در حالیکه آلودگی های ناشی از نیروگاه‌های فسیلی سبب وقوع حوادث و مشکلات بسیار زیاد بر محیط زیست و انسانها می‌شود، سوخت هسته‌ای گازهای سمی و مضر تولید نمی کند و مشکل زباله‌های اتمی نیز تا حد قابل قبولی رفع شده است.

تولید برق هسته ای نیاز امروز کشور ماست و ما باید تولید برق را به سمت استفاده از انرژی های نوین و روز ببریم تا با تمام شدن منابع فسیلی،​ نسل های بعدی را دچار مشکل نکنیم.

منبع: صداوسیما

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.