پایان دو ماه کاهش قیمت نفت با عقبگرد دلار
بهای معاملات نفت تحت تاثیر کاهش ذخایر و نشانههای محدودیت عرضه، افزایش یافت و نخستین رشد هفتگی خود در حدود دو ماه گذشته را به ثبت رساند.
بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در اکتبر با ۸۹ سنت یا ۱.۳ درصد افزایش، در ۶۸.۷۲ دلار در هر بشکه بسته شد. قیمت نفت آمریکا پس از هفت هفته متوالی کاهش، هفته گذشته حدود ۵.۴ درصد افزایش نشان داد.
به گزارش تجارتنیوز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در اکتبر با ۱.۰۹ دلار یا ۱.۵ درصد افزایش، در ۷۵.۸۲ دلار در هر بشکه بسته شد و پس از سه هفته کاهش متوالی، حدود ۵.۶ درصد رشد هفتگی به ثبت رساند.
رابرت یاوگر، مدیر انرژی در شرکت میزوهوی آمریکا به مارکت واچ گفت: تحریمهای آمریکا علیه ایران که تا چهارم نوامر به اجرا درنمیآید، این به معنی محدود شدن عرضه است که روی قیمتها تاثیر خواهد گذاشت.
طبق یک گزارش "اس اند پی گلوبال پلاتس"، برآوردهای اولیه حاکی از این است که صادرات نفت خام و میعانات ایران در ۱۶ روز نخست اوت، به ۱.۶۸ میلیون بشکه در روز رسیده که بیش از ۶۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به بارگیریهای انجام شده در ژوییه کاهش داشته است. میانگین صادرات ایران در ژوییه ۲.۳۲ میلیون بشکه در روز بوده است.
از سوی دیگر، بنبست در مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین، توجه بازار را به خود جلب کرد. وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه نوشت: مقامات میان ردهای پکن و واشنگتن در مذاکرات اولیه مسائل مورد بحث را تکرار کردند اما به توافق فوری دست پیدا نکردند. با این حال وزارت بازرگانی چین این مذاکرات را سازنده و شفاف توصیف کرد.
مذاکرات برای پایان دادن به اختلافات تجاری در حالی انجام شد که آمریکا و چین تعرفههایی را روی واردات کالاهای یکدیگر به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به اجرا گذاشتند و مجموع کالاهایی که تحت تعرفه سنگین دو کشور قرار گرفتهاند را به ۵۰ میلیارد دلار رساندند. فعالان بازار هشدار دادهاند که تشدید اختلافات تجاری میان آمریکا و چین به تقاضا برای نفت خام لطمه خواهد زد.
در این بین، آمار شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا در هفته گذشته، ۹ حلقه کاهش پیدا کرده و به ۸۶۰ حلقه رسیده است که به کندی رشد تولید اشاره دارد.
به گفته نیکلاس گانتر، تحلیلگر تحقیقات بازار در گروه بازرگانی لانگ لیف، آمریکا روند رشد سکوهای حفاری را تعدیل کرده و گزارش اداره اطلاعات انرژی نیز تایید کرده که ذخایر نفت در هفته گذشته کاهش یافته است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا تایید کرده که ذخایر نفت خام در هفته منتهی به ۱۷ اوت به میزان ۵.۸ میلیون بشکه کاهش یافته است.
بسیاری از سرمایه گذاران در وال استریت نشست روسای بانکهای مرکزی جهان در جکسون هال وایومینگ را دنبال کردند تا سلامت اقتصاد داخلی و جهانی را ارزیابی کنند. جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا در سخنانی از روند تدریجی افزایش نرخهای بهره دفاع کرد.
دلار در واکنش به این اظهارات ضعیفتر شد و شاخص دلار آمریکا با ۰.۶ درصد افت، به ۹۵.۱۴ واحد رسید و یک درصد کاهش هفتگی ثبت کرد. ضعف دلار به افزایش قیمت کالاهایی مانند نفت که به این ارز قیمت گذاری میشوند، کمک کرد.
منبع:ایسنا
نظرات