سخنگوی صنعت برق خبر داد:
بدهی ۴۰ هزار میلیاردی به بخش خصوصی
سخنگوی صنعت برق گفت:سه الگوی «اصلاح تعرفهها»، «صدور کارت انرژی» و «تغییرات پلههای مصرفی» به عنوان پیشنهادات وزارت نیرو برای اصلاح مصرف برق مطرح شده است.
محمودرضا حقیفام، افزود: اصلاح تعرفه ها هم راستا با دو روش دیگر «کارت انرژی» و «افزایش پلههای تعرفهای» قرار دارد. تجربه نشان میدهد افزایش پلهها اگر اجرا شود، هر سال با تغییرات اقتصادی کشور، این پلهها به اصلاح نیاز پیدا میکند.
به گزارش تجارتنیوز،حقیفام ادامه داد: قیمت تمام شده برق بر اساس آمارهای امسال حدود ۱۱۰ تومان و قیمت تکلیفی ۶۶ تومان است؛ البته این تبصره را باید مورد توجه قرار دهیم که سوخت و مواد اولیه تولید این انرژی به عنوان یارانه تامین میشود و هزینه تمام شده برق برای اقتصاد کشور، بسیار بیشتر از ۱۱۰ تومان است. در حال حاضر به پرمصرف ها ۱۰ برابر کسانی که برق را درست مصرف میکنند بیشتر یارانه پرداخت میشود؛ پیشنهادی که وزارت نیرو داده این است که مصرف برق در سطح الگوی مصرف به قیمت یارانه ای عرضه شود اما کسی که بالاتر از این الگو مصرف میکند، باید قیمت تمام شده را پرداخت کند.
حقیفام در پاسخ به این پرسش که الگوها چگونه تعریف شدهاند، توضیح داد: بر اساس الگویهای پیشنهادی، در مورد مناطق عادی به غیر از ماههای گرم سال، هر ماه ۳۰۰ کیلووات ساعت به ازای هر مشترک تعریف شده است؛ هم اکنون ۸۶ درصد مردم این الگو را رعایت میکنند.
سخنگوی صنعت برق در مورد قراردادهایی که با بخش خصوصی منعقد شده است، گفت: در اجرای پروژههای صنعت برق، کالاها گاها سه برابر افزایش پیدا کرده و ما نیز نمی توانیم قراردادها را لغو کنیم؛ بنابر این باید در یک کار مشترک با نهادهای ذیربط مانند بانک مرکزی و سازمانهای نظارتی این مشکلات را حل کنیم. از سویی دیگر مرز بین مجلس و بانک مرکزی و وزارت نیرو و بخش خصوصی باید برداشته شود و این چالش به عنوان یک چالش همگانی پذیرفته شود و هر کدام از ما در این مسیر گام برداریم که چگونه میتوانیم این مساله مشترک را حل کنیم.
این مقام مسئول در این خصوص افزود: قیمت تمام شده برق به عنوان یک کالا، حتی هزینه نگهداری و انشعاب را هم تامین نمیکند؛ به عنوان نمونه، هزینههای صنعت برق برای هر انشعاب دو تا سه برابر دریافتی های صنعت برق از مشترکان است. اگر اقتصاد صنعت برق درست شود، میتوانیم بیکاری در مهندسی کشور را تعدیل کنیم؛ بهترین نیروهای انسانی ما به دلیل مشکلاتی که در اقتصاد برق وجود دارد، با مشکل بیکاری مواجه هستند؛ وقتی میگوییم ۴۰ هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهکاریم و سه هزار میلیارد تومان پروژه در این زمینه متوقف شده، به این معنی است که نیروی انسانی مهندسی ما بیکار شده است.
وی در مورد صادرات خدمات فنی مهندسی در صنعت برق گفت: این رقم در سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است و هم اکنون نسبت به ۲۰ میلیارد دلار ظرفیتی که سندیکای صنعت برق ایران برآورد کرده است، الان با ظرفیت یک بیستم انجام میشود.
حقیفام با اشاره به اینکه در آینده نزدیک میزان یک میلیارد دلار از مطالبات مان از عراق دریافت شده و پس از وصول برای توسعه نیروگاهی کشور استفاده می شود، افزود: عراق برای پرداخت بدهی خود محدودیتهایی داشت که در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار دارد و در حال تسویه حساب بدهی خود است. از محل فروش انرژی به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان و پاکستان برای توسعه نیروگاهی کشور استفاده میکنیم که دریافت بهای برق فروخته شده به کشورهای همسایه به صورت نقدو یا مبادله کالایی خواهد بود.
منبع:وزارت نیرو
نظرات