کمفروشی بنزین در جایگاهها چقدر واقعیت دارد؟
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پی انتشار برخی شایعات در فضای مجازی مبنی بر کاهش سهمیه سوخت هنگام سوختگیری توضیحاتی را ارائه کرد.
اینروزها داستان کسرشدن سهمیه از کارتهای سوخت نقل محافل شده است، در این میان عدهای بر این باورند که نحوه سوختگیری و کاهش سهمیه از کارتها را دارای اشکال بوده و ماجرای غیب شدن سهمیه از کارتهای سوخت را در شبکههای اجتماعی دست به دست میچرخاندند. این در حالی است که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پی انتشار برخی شایعات در فضای مجازی مبنی بر کاهش سهمیه سوخت هنگام سوختگیری توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، پس از سهمیهبندی بنزین ، برخی از صاحبان خودرو با مراجعه به جایگاه سوخت اعلام کردند که سهمیه آنها در هر بار سوختگیری بیش از 2 لیتر کم میشود. در پی مطرح شدن این مسئله شایعاتی درخصوص کمفروشی در جایگاهها به راه افتاد. آنطور که گفته میشد بررسی در اینباره نیز راه به جایی نبرد و کم شدن بنزین از سهمیهها همچنان ادامه داشت.
سرانجام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد دلیل کمشدن بنزین از کارتهای سوخت این است که افراد پیش از پایان یافتن روند سوختگیری، کارت را از دستگاه خارج میکنند، به همین دلیل است که چند لیتری از سهمیه کارتها کاهش پیدا میکند. حالا پس از فراگیر شدن صحبتها شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اطلاعیهای را منتشر کرد. اسکاننیوز در گزارشی به بررسی این مسئله پرداخت و بر اساس این گزارش، غیب شدن سهمیه از روی کارت سوخت شهروندان به دلیل بیاطلاعی آنها از پیمانههایی بوده که این شرکت برای سوختگیری در نظر گرفته است. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرده که طراحی سامانه هوشمند سوخت جهت جلوگیری از تخلف حاصل از بیرون کشیدن کارت در حین سوختگیری، بدینصورت است که با وارد کردن کارت در کارتخوان و مشخص شدن مقدار سهمیه، با شروع سوختگیری، ابتدا ۳,۹۹ لیتر از سهمیه کسر میشود و شروع به سوختگیری میکند. پس از اتمام پیمانه اول، ۳,۹۹ لیتر دیگر از سهمیه کم میشود و مجددا سوختگیری ادامه پیدا میکند و این فرآیند بهصورت پیمانه پیمانه تا انتهای سوختگیری ادامه مییابد. اگر در حین سوختگیری کارت از کارتخوان بیرون کشیده شود مقداری که باقیمانده ۳,۹۹ لیتر است از سهمیه آن کارت کسر میشود (برای مثال اگر دو لیتر سوختگیری کرده است و کارت را بیرون بکشد ۱.۹۹ لیتر بیشتر از سهمیه آن کارت کم میشود) و اگر همان کارت، دوباره وارد همان کارتخوان شود، سهمیهای که بیشتر از لیتراژ برداشت شده از نازل کم شده است، به کارت برگردانده میشود. در این اطلاعیه تاکید شده که در صورت خارج کردن زودهنگام کارت سوخت از کارتخوان جایگاه، سوختگیری قطع میشود و لیتراژ مذکور از سهمیه کسر میشود، لیکن صرفا به اندازه لیتراژ سوختگیری شده، هزینه محاسبه خواهد شد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که این اطلاعیه نشان میدهد که غیب شدن سهمیهها در واقع عدم اطلاع مردم از پیمانههایی بوده که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای سوختگیری در نظر گرفته، اما کسی را از آن مطلع نکرده است. برای جلوگیری از کمشدن سهمیهها افراد باید در هنگام سوختگیری مضربی از عدد ۳.۹۹ را انتخاب کنند تا میزان بنزین دریافتی با عدد کسر شده از کارت سوخت برابر باشد. به این معنا که به جای دریافت ۴ لیتر بنزین، همان عدد ۳.۹۹ را رعایت کنند و یا به جای آنکه ۸ لیتر بنزین راهی باک خودروی خود کنند، عدد ۷.۹۸ لیتر را در نظر بگیرند؛ زیرا اگر این عدد به ۷.۹۹ لیتر برسد، عملا ۳.۹۸ لیتر بنزین از سهمیه آنها کسر خواهد شد. در موارد دیگر نیز به همین صورت است. به طور مثال، به جای دریافت ۱۲ لیتر بنزین ، با مشاهده عدد ۱۱.۹۷ لیتر، سوختگیری را متوقف کنند.
این مسائل در حالی مطرح میشود که بسیاری از افراد را نسبت به چگونگی محاسبه در استفاده از بنزینهای سهمیهبندی با نگرانی مواجه کرده است، برخی از افراد این سیستم را دارای ابهام دانسته و خواهان توضیحات بیشتر در خصوص این مسئله هستند. چراکه با شروع کمشدن بنزین از سهمیه کارتها برخیها از کمفروشی در جایگاهها صحبت کردند و این تصور به وجود آمد که این سیستم دارای ضعف است. در این میان شایعات کمفروشی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد، اما با وجود تمام اما و اگرها، مسئولان مربوطه تاکید کردند که اگر افراد به روش صحیح سوختگیری کنند جای هیچگونه نگرانی نیست و نباید چگونگی انجام محاسبات برای آنها تبدیل به یک دغدغه شود. در این راستا فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در رابطه با توصیه این شرکت مبنی بر سوختگیری با ضریب ۳.۹۹ لیتری گفت: متاسفانه با وجود توضیحات بسیار در این زمینه، عدهای برداشتهای خودشان را نسبت به این مسئله دارند. در ابتدا باید اشاره کنم بیانیهای که منتشر شد بخشی از توضیحات فنی سیستم سامانه هوشمند سوخت شرکت بوده و متاسفانه این بیانیه علیرغم تلاش برای شفافسازی، بازتاب منفی داشت و عدهای را با نگرانی روبهرو کرد.
وی در ادامه افزود: همانطور که اشاره کردم این سیستمی است که برای سامانه هوشمند سوخت لحاظ شده و ارتباطی با نحوه سوختگیری مردم ندارد، افراد نباید نگران انجام محاسبات در هر بار استفاده از سهمیه کارت خود باشند.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در بخش دیگری از صحبتهایش به روش صحیح سوختگیری اشاره کرد و گفت: عموم مردم که با کارت سوخت شخصی خود سوختگیری میکنند باید روش صحیح را رعایت کنند. به این صورت که در انتهای سوختگیری نازل را بر جای خود بگذارند و پس از مشاهده پیام «کارت خود را بردارید»، در آن زمان کارت سوخت خود را از کارتخوان خارج کنند. در این شرایط هیچ مشکلی به وجود نمیآید و به اندازهای که از کارت خود سوختگیری کردهاند به همان اندازه هزینه میپردازند و جای هیچگونه نگرانی نیست.
وی اظهار کرد: سوختگیری با ضریب ۳.۹۹ لیتری برای این است که اگر احیانا فردی حین سوختگیری کارت خود را از کارتخوان خارج کرد نتواند بیشتر از 3.99 لیتر سوختگیری اضافهتر انجام دهد، این اقدام تنها به واسطه یک سیستم امنیتی و برای پیشگیری از تخلف بوده است.
کاهی ادامه داد: برداشت برخی از عزیزان از متن اطلاعیهای اشتباه بوده و باید بدانند که جای نگرانی نیست، چراکه نیازی به محاسبات ریاضی نبوده و تنها کافی است که روش سوختگری را صحیح انجام دهند. باز هم تاکید میکنم اگر روش را صحیح انجام دهند به اندازهای که سوختگیری کردهاند از سهمیهشان کسر میشود. توصیه ما این است که به روش سوختگیری دقت کنند تا مقدار اضافی از سهمیهشان کسر نشود. اگر روش صحیح در رابطه با نوع سوختگیری اعمال شود هیچ سهمیهای از روی کارت شهروندان کسر نخواهد شد.
منبع: روزنامه ابتکار
نظرات