فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۷۷۱۷۵

زنگنه:

وزارت نفت از هر پیشنهادی برای فروش نفت استقبال می‌کند / دور زدن تحریم‌های نفتی امکان‌پذیر است

وزارت نفت از هر پیشنهادی برای فروش نفت استقبال می‌کند / دور زدن تحریم‌های نفتی امکان‌پذیر است

وزیر نفت با بیان اینکه در حوزه صادرات نفت از هر پیشنهادی استقبال می‌کنیم، گفت: تلاش‌های زیادی برای دور زدن تحریم‌های نفتی صورت گرفته، ما از هر کسی که امکان بوده کمک گرفتیم و امیدواریم مجلس با استفاده از ظرفیت دیپلماسی بین‌المجالس به ما کمک کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، در نشست علنی امروز (سه شنبه، 25 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی، در تشریح گزارش خود از عملکرد وزارتخانه متبوعش، گفت: امروز جنگ تمام عیار اقتصادی از طرف آمریکا، صهیونیست‌ها با همکاری منافقین و دیگر متحدانشان به ملت ایران تحمیل شده است لذا ضرورت دارد مانند دفاع مقدس همه ارکان نظام از جمله دولت و مجلس و دیگر قوا با هم اندیشی به صورت یکپارچه عمل کنند.

وزیر نفت دولت دوازدهم با اشاره به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به 5 محور اساسی در گزارش خود اشاره کرد و گفت: افزایش ظرفیت تولید از میادین مشترک نفت و گاز، دوری از خام فروشی با صنعت پتروشیمی و پالایش و تکمیل زنجیره ارزش، توسعه گازرسانی، افزایش صادرات گاز و فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی، حمایت از ساخت داخل و شرکت های دانش بنیان، جمع آوری گازهای مشعل و مقابله با تحریم های نفتی و ریل گذاری برای آینده از جمله محورهای گزارش امروز بنده است.

زنگنه ادامه داد: از نظر افزایش ظرفیت در میدان‌های مشترک باید به این نکته اشاره کنیم که ما میدان های مشترکمان را اولویت بندی کرده و به همه آن ها پرداختیم اما مهم ترین میدان نفتی برای ما، دو بخش میدان های غرب کارون، خوزستان و میدان پارس جنوبی است. تولید میدان های غرب کارون در این مدت 7 سال از 70 هزار بشکه در سال 92 به 400 هزار بشکه در روز رسیده است و از همسایگانمان در این زمینه عقب نیستیم.

وزیر نفت دولت دوازدهم با اشاره به قراردادهای نفتی برای میدان های مشترک دیگری که در طول این مدت بسته شده است، گفت: تعدادی از میدان ها در فاز یازده پارس جنوبی، آبان و پایدار غرب در ایلام، چشمه خوش، سپهر و جبیر است. از طرفی طرح های دیگری برای توسعه و نگهداشت توان تولید از سال 97 تاکنون 23 قرارداد امضا شده که شروع عملیات آن ها با سفر دکترقالیباف به استان خوزستان آغاز شده و قرار است تولیدمان را حفظ و افزایش دهند.

وی ادامه داد: بخشی از تولید گاز ما مربوط به پارس جنوبی است، این محل حدود 150 میلیارد دلار توسط جمهوری اسلامی مورد سرمایه گذاری قرار گرفته است. صنعت گاز و پتروشیمی هر دو به معنای واقعی محصول جمهوری اسلامی هستند. در حوزه نفت قبل از انقلاب کارهای بسیار زیادی انجام شده بود اما در زمینه گاز و پتروشیمی اقدامات بسیار ناچیزی صورت گرفته بود بنابراین این دو صنعت هرچه امروز دارند از جمهوری اسلامی است.

وزیر نفت افزود: تولید پارس جنوبی در سال 84 روزانه حدود 140 میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال 92 به 280 میلیون مترمکعب و در حال حاضر به 700 میلیون مترمکعب رسیده است.

زنگنه با بیان اینکه در طول 7 سال گذشته حدود 420 میلیون مترمکعب معادل 2.6 میلیون بشکه نفت روزانه به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده شده، ادامه داد: اگر می‌خواستیم این میزان از سوخت را تامین کنیم، باید 10 پالایشگاه با ظرفیت 260 هزار بشکه ای احداث می کردیم که موجب آلودگی در کشور می شد.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه تولید ما در پارس جنوبی علی رغم حجم مخزن کمتر از کشور همسایه، بیشتر است، اضافه کرد: از کمیسیون های تخصصی مجلس و ریاست مجلس شورای اسلامی دعوت می کنم از پارس جنوبی دیدن کنید.

وی با بیان اینکه خط لوله گوره جاسک یکی از راهکارها برای نجات از تحریم‌هاست، گفت: این خط لوله برای تنوع مبادی صادرات تا پایان سال به اتمام می‌رسد تا از طریق آن حدود یک میلیون بشکه نفت خام از گوره جاسک منتقل و سپس صادر می‌شود.

زنگنه دوری از خام فروشی با توسعه صنعت پتروشیمی را از جمله برنامه‌های وزارت نفت توصیف کرد و ادامه داد: در بحث پتروشیمی توانستیم تولید را از 12 میلیون تن در سال 75 به 56 میلیون تن در سال 92 و 66 میلیون تن در سال 98 ارتقا دهیم و براساس برنامه ریزی ها مقرر است این عدد در سال 1400 به حدود 100 میلیون تن برسد.

وی تصریح کرد: تولیدات پتروشیمی در سال 75 حدود 2 میلیارد دلار بود که در سال 92 به 11 میلیارد دلار و در سال 98 حدود 15 میلیارد دلار رسیده است.

زنگنه با بیان اینکه در سال جاری 17 طرح به بهره برداری می رسد، افزود: تولید بنزین در سال 91 در حدود 52 میلیون لیتر بود که این ظرفیت در سال 98 به 107 میلیون لیتر رسیده است.

دور زدن تحریم‌های نفتی به کمک دیپلماسی پارلمانی امکان‌پذیر است

زنگنه ادامه داد: قرارداد پالایشگاه اراک نیز بسته شده و برای مراحل بعد طرح هایی دارند که با اجرای قانون حمایت از صنایع و پتروپالایشگاه‌ها که مجلس تصویب کرده تقویت خواهند شد. در اجرای این قانون که سال گذشته مجلس تصویب کرد 20 طرح را صاحب صلاحیت شناختیم و پیش از پایان هفته مجوزهایی که سهم ما است را صادر خواهیم کرد.

وزیر نفت افزود: 5 پالایشگاه نفت به ظرفیت یک میلیون و 220 هزار بشکه و 3 پالایشگاه میعانات به ظرفیت 240 هزار بشکه با سرمایه‌گذاری 28 میلیارد دلار را این طرح‌ها شامل می‌شوند و 12 طرح بهسازی در پالایشگاه‌های مختلف نیزوجود دارد که ارزش تقریبی 7 میلیارد دلار دارند. در ادامه موسسه های پایین دستی پتروشیمی اگرچه مسئول کارگزار صنایع است اما ما 5.8 میلیارد دلار به پتروشیمی پایین دستی از طریق بورس خوراک می‌دهیم.

وی یادآور شد: ما برای توسعه نسبت به تأمین و تضمین لاینس، تضمین بازار تسهیلات و یارانه تسهیلات و همچنین تضمین تأمین خوراک اقدام می‌کنیم تا کسانی که بخواهند بتوانند سرمایه‌گذاری کنند، همین طور صنایع پیشخوان پتروشیمی را در دست برنامه داریم و منتظر دریافت مجوزهای این بخش هستیم.

زنگنه با بیان اینکه مجلس برای معافیت مالیاتی ، تنفس خوراک و ارائه تسهیلات باید کمک کند، گفت: طرح توسعه پروپیلن نیز یکی از طرح‌های ما است که در دستور کار قرار گرفته است. در حوزه صنایع پایین دستی پالایشی، پالایشگاه‌ها قریب 5 میلیارد دلار فرآورده به آنها عرضه می‌کنند.

وزیر نفت در ادامه تصریح کرد: توسعه گازرسانی یکی دیگر از اقدامات وزارت نفت است، این کار با ابتکار مشترک دولت و مجلس انجام شده است. مجلس با تصویب ماده 12 قانون رفع موانع تولید گام بزرگی را در این مسیر برداشت. بر همین اساس 83 درصد جمعیت روستایی ، 99 درصد جمعیت شهری و در مجموع 94درصد جمعیت کشور از گاز طبیعی استفاده می‌کنند. وزارت نفت مصمم است پوشش گازرسانی به 95 درصد با اولویت مناطق سرد و جنگلی برساند.

وی افزود: با افزایش گاز طبیعی، سوخت مایع در نیروگاه‌ها از 43 درصد در سال 92 به 10 درصد رسیده، همچنین به محیط زیست و اشتغالزایی کمک بسیاری شد.

زنگنه یادآور شد: ما در حوزه صادرات فرآورده‌های نفتی نیز توانستیم در گاز طبیعی صادراتمان نسبت به سال 92 دو برابر شده هر چند مشکلاتی در صادرات به پاکستان خارج از اراده سیاسی داشتیم. ما رکورد صادرات 80 میلیون مترمکعب در روز را امسال توانستیم کسب کنیم، همچنین از بزرگترین صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی هستیم و نه تنها در مازوت بلکه در بنزین نیز یکی از بزرگترین صادرکنندگان هستیم. بسیاری از این امور از طریق بورس انجام گرفته است.

وزیر نفت با بیان اینکه صادرات پتروشیمی با وجود شرایط تحریمی در حال انجام است، گفت: صادرات پتروشیمی نسبت به سال گذشته افزایش داشته گرچه از نظر قیمتی مشکلاتی داشته‌ایم، تقویت ساخت داخل و حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان جزو کارهای انجام گرفته است.

وی در توضیح جمع آوری گازهای همراه نفت گفت: دکتر قالیباف زحمت کشیدند در خوزستان از طرح بیدبلند 2 یا بیدبلند خلیج فارس که بزرگترین طرح کشور در این زمینه است، بازدید کردند. ما امیدواریم تا سال 1401 همه گازهای ما در پتروشیمی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

زنگنه با یادآوری تحریم‌های نفتی افزود: تلاش‌های زیادی برای دور زدن تحریم‌های نفتی صورت گرفته، ما از هر کسی که امکان بوده کمک گرفتیم، از نیروهای امنیتی و خارجی کمک گرفتیم و امیدواریم مجلس با استفاده از ظرفیت دیپلماسی بین‌المجالس به ما کمک کند. ما حاضریم هر طور شده اطمینان برای شما حاصل کنیم و در این زمینه کار انجام شود، ما برای عرضه در بورس نیز طی جلساتی دغدغه‌های خود را مطرح کردیم، روسای کمیسیون‌های انرژی، اقتصاد و برنامه و بودجه مجلس نیز گزارش‌هایی را از ما دریافت کردند، ما باید بتوانیم راهی را باز و صادرات مویرگی را آغاز کنیم.

وزیر نفت گفت: ما درگیر جنگ نابرابر تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران هستیم و در این جنگ ما در خط مقدم هستیم و شدیدا درگیر آن هستیم بنابراین خواهش ما این است که متناسب با این شرایط رفتار شود. در حوزه صادرات نفت نیز از هر پیشنهادی استقبال می‌کنیم و از تهاتر نفت با کالا استقبال می‌کنیم.

وی تأکید کرد: نفت از موتورهای محرک صنعت و پیمانکاری در کشور است، اگر نفت فعال باشد اشتغال در صنایع و پیمانکاران ایجاد می‌شود، صد دکل باید فعال باشد تا این چرخه فعال باشد.

زنگنه در پایان یادآور شد: ما 4 سند تهیه کردیم که برای شرایط کنونی و ریل‌گذاری آینده مفید است، نخست سند سوخت حمل و نقل تا 1420، دوم تراز مصرف و تولید گاز تا 1420، سوم تولید نفت تا 1420 و چهارم تولید پتروشیمی در پایین دست تا 1420 است. نظرات مجلس و کمیسیون انرژی باید در این زمینه مطرح شود.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.