افزایش واردات برق برای دور زدن خاموشی
سخنگوی صنعت برق گفت: صادرات و واردات برق برابر چارچوبهای قراردادی با کشورهای همسایه انجام میشود اما در شرایط کمبود، اولویت با تامین برق داخل است. البته پیشبینی ما این است که امسال نسبت به سال گذشته برق بیشتری وارد کنیم.
به گفته تجارتنیوز ، مصطفی رجبیمشهدی، با اشاره به افزایش روز افزون مصرف برق در کشور و کمبود ظرفیت تولید برق آبیها، افزود: در شرایط فعلی مدیریت مصرف مهم ترین رکن برای تامین برق پایدار کشور است به همین دلیل از تمام مشترکان تقاضای همکاری بیشتر ی داریم.
وی افزود: در صورت نیاز به افزایش واردات، این اقدام در سطح مقدورات کشورهای همسایه هماهنگ خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به افزایش مصرف برق در کشور گفت: فروردین امسال ۲۲ درصد انرژی بیشتری نسبت به فروردین سال گذشته در کشور مصرف شد که بخشی از آن به گرمای زودرس و کمآبی و بخشی هم با رمزارزهای غیرمجاز مرتبط بوده که به شدت دنبال میشود اما بخش عمده به تحرک تولید برمیگردد.
رجبیمشهدی با اشاره به راهکارهای جایگزین برای جبران این میزان کمبود تولید گفت: همواره بیش از ۶۰ درصد از مصرف برق در ماههای گرم سال به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه به منظور بهرهگیری از این پتانسیل برای مدیریت مصرف برق، در اقدامی پیشدستانه تصمیم گرفته شد که استفاده از کولر در شرکتهای آب و برق زیرمجموعه وزارت نیرو ممنوع و در سایر شرکتها و ادارات دولتی نیز با همکاری استانداران، محدود باشد، افزود: بر اساس این ابلاغیه که به شرکتهای تابع وزارت نیرو ارسال شده است، این شرکتها باید مصرف برق خود را نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش دهند.
سخنگوی صنعت برق این اقدام را الگویی برای سایر شرکتها و نهادهای دولتی دانست و افزود: این اقدام میتواند به صورت گسترده مورد توجه و اجرا قرار گیرد.
رجبیمشهدی با بیان اینکه اگر دمای کولرگازی را یک درجه افزایش دهیم، حدود سه درصد از مصرف برق آن کاسته میشود، ادامه داد: به عبارت دیگر اگر کولرهای گازی یا دستگاههای سرمایشی روی ۲۵ درجه قرار گیرند، حدود ۲۰ درصد از مصرف برق کاهش مییابد.
به گفته وی امسال پایشها از دستگاههای اجرایی را تشدید خواهیم کرد و در عین حال از طریق کنتورهای هوشمند و بکارگیری اینترنت اشیا(IOT) مصرف برق ادارات کنترل و پس از ساعات کار اداری، برق سیستمهای سرمایشی آنان قطع خواهد شد.
منبع: ایسنا
آخرین اخبار حوزه انرژی را از صفحه انرژی و کالای تجارتنیوز دنبال کنید.
نظرات