آیا قیمت آب و برق افزایش مییابد؟
وزیر نیرو در مورد قیمت آب و برق گفت که اکنون هیچ برنامهای برای افزایش تعرفه قیمتی آب و برق در دستور کار این وزارتخانه قرار ندارد.
به گزارش تجارتنیوز ، علیاکبر محرابیان امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه بین وزارت صمت و نیرو برای احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن در خصوص آخرین وضعیت صادرات برق گفت: ترجیح من این است که اکنون در مورد صادرات برق صحبتی نکنم. اولویت ما تأمین برق مردم و صنایع در داخل کشور است. زمانی که برق مازاد داشته باشیم میتوانیم روی این مساله فکر کنیم. البته در حال حاضر مبادلات برقی داریم.
وی افزود: در برخی نقاط واردات و در برخی نقاط صادرات برق صورت میگیرد اما تراز واردات بسیار بیشتری است. در حال حاضر از چند نقطه مجبور به واردات برق هستیم. در تابستان نیز این کار را انجام دادیم تا بتوانیم برق را تأمین کنیم اما در زمانی که برق مازاد داشته باشیم حتما برای صادرات به صورت گسترده عمل خواهیم کرد.
تأمین سوخت نیروگاهها در زمستان
وزیر نیرو در خصوص تأمین سوخت نیروگاهها در زمستان نیز گفت: موضوع سوخت نیروگاهی یکی از موضوعات بسیار مهم برای زمستان است. مشکلی که در سال گذشته بوجود آمد این بود که مخازن سوخت نیروگاهها پر نشد و به همین دلیل تأمین گاز با خلل مواجه شد.
محرابیان با بیان اینکه در سال گذشته اولویت تأمین گاز به درستی به بخش خانگی داده شد، گفت: همین مساله موجب شد تا برخی از نیروگاهها سوخت کافی نداشته باشند لذا امسال از یک ماه گذشته در یک اقدام مشترک با وزارت نفت تلاش کردیم تا ناوگان حمل و نقل کشور را بسیج کنیم.
به گفته وی مصوبه خوبی نیز در دولت برای تشویق مالکان ناوگان صورت گرفت و در حال حاضر با سرعت بسیار خوبی سوخترسانی در حال انجام است.
مطابق برنامه سوخترسانی شود، نگرانی نداریم
وزیر نیرو گفت: لازم است که این خبر خوب را بدهم که موجودی مخازن در همین امروز بالاتر از ذخیره ما در سال گذشته است و این شرایط را ادامه میدهیم تا به یک ذخیره مطمئن برسیم و اگر مطابق برنامه سوخترسانی انجام شود نگرانی نداریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: صنایع تقاضای بالایی برای برق دارند که پتانسیلهای موجود امکان اجابت آن را ندارد لذا کاری که انجام میدهیم موجب میشود که برق صنایع به طور مطمئن تأمین شود و وابستگی صنایع به حوزه برق کاهش یابد به گونهای که بتوانند برنامهریزی برای طرحهای توسعه و صادرات داشته باشند و از طرفی دیگر تولید برق نیز برای صنایع یک تولید پرسود به حساب آید.
محرابیان ادامه داد: صنایع میتوانند علاوه بر اینکه از تولید محصول خود عاید سود میشوند از ناحیه تولید برق نیز سود دریافت کنند.
وی افزود: در بخش انرژی یارانه سنگینی به مصرفکننده داده می شود که بخشی از آن مربوط به صنایع است. اعتقاد ما این است که به صنایع کوچک باید یارانه داده شود که در همه جای دنیا نیز این اتفاق میافتد. صنایع کوچک باعث اشتغال بیشتر و رفاه مردم میشوند و منفعت آن نیز به صورت عمومی است.
وزیر نیرو با بیان اینکه در این بخش ما حمایت میکنیم که یارانه پرداخت شود، گفت: در صنایع بزرگ با اقدامی که امروز انجام میشود این مسئله توسعه مییابد تا صنایع بزرگ خودشان بتوانند اقدام به تولید برق کنند ( ایسنا ).
۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید ایجاد میشود
وی همچنین در مراسم امضای احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع در محل وزارت نیرو گفت: برای ایجاد ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دولت سیزدهم برنامهریزی شده است.
محرابیان افزود: ۱۵ هزار مگاوات از این ۳۵ هزار مگاوات توسط وزارت نیرو و شرکتهای تابعه احداث میشود.
وی ادامه داد: برای این احداث این ظرفیت نیروگاهی، پروژههایی تعریف شده و اکنون به دنبال اجرا هستیم.
وزیر نیرو گفت: در کنار آن برنامهریزی برای ایجاد ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپدیر هم صورت گرفته است.
محرابیان افزود: اکنون با تقاضای بیش از حدی برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر روبرو شدیم به گونهای که از برنامه پیشبینی شده ما بسیار بیشتر است.
ایران در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر توان زیادی دارد
وی با بیان اینکه کشورمان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر توان زیادی دارد، گفت: وجود ۳۰۰ روز آفتابی در کشور سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدید پذیر را مقرون به صرفه کرده است.
وزیر نیرو به وجود ظرفیت خوب بخش باد در برخی نقاط کشور اشاره کرد و گفت: توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر با جدیت دنبال می شود.
محرابیان گفت: امروز نیز با تشویق بخش صنعت برای احداث نیروگاه، تفاهمنامه ای برای احداث ۱۰ هزارمگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با صنایع منعقد شدکه این امر با حمایت وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: قراردادهایی که امروز در قالب این تفاهمنامه عملیاتی خواهد شد بیش از ظرفیت پیش بینی شده است که نشان از علاقه بخش صنعت برای ایجاد نیروگاه های اختصاصی دارد.
وزیر نیرو افزود: با عملیاتی شدن این نیروگاهها در آینده نزدیک در بخش صنعت دیگر شاهد آن نخواهیم بود که به دلیل قطع برق، صنایع با کاهش تولید روبهرو شوند.
تلاش برای اشتغال بیشتر
محرابیان ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت صنعت، معدن وتجارت و صنایع فعال به زودی شاهد شرایطی در کشور باشیم که موجب اشتغال بیشتر و رفاه برای همه مردم باشد.
وی گفت: طی چند دهه اخیر شاهد ایجاد ظرفیتهای عظیم در بخش صنایع و معادن کشور بودیم و ظرفیت های این بخش به صورت چشم گیری رشد داشته است.
وزیر نیرو افزود: اما در زمانی که شاهد ایجاد محدودیت در تامین برق صنایع باشیم این ایجاد محدودیت به معنای کاهش تولید، کاهش اشتغال و افت ارزش افزوده این بخش است.
محرابیان ادامه داد: در موضوع برق امروز در این صنعت به خودکفایی رسیده ایم و صاحب تکنولوژی و سازنده نیروگاه های برق آبی و حرارتی هستیم، اما بسیار متاسفیم که در طی سال های اخیر سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی به شدت کاهش داشته و نتوانستیم با رشد تقاضا و متناسب با آن در این بخش سرمایه گذاری کنیم.
وی گفت: امروز شاهد ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در برق هستیم؛ این به معنای آن است که ۲۲ درصد نیاز برق خودمان را امکان تولید نداریم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های مهم و محوری وزارت نیرو توسعه ظرفیتهای نیروگاهی کشور متناسب با تقاضا است و در این خصوص ایجاد ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حوزه های مختلف در دستور کار قرار گرفته است ( ایرنا ).
آخرین اخبار حوزه انرژی را از صفحه انرژی و کالای تجارتنیوز دنبال کنید.
نظرات