تجارتنیوز گزارش میدهد:
موج جدید خاموشی برق از صنایع کلید خورد؟
بسیاری از مشترکان ادعا میکنند با وجود این که مدت زیادی در خانه نبودند و از وسایلی که برق زیادی مصرف میکند، استفاده نمیکنند اما شامل جریمههای بهمن ماه ۱۴۰۰ میشوند. این در حالی است که سخنگوی صنعت برق هم به تازگی سهمیهبندی برق صنایع را تایید کرده و حالا نگرانی از تکرار سناریوی سهمیهبندی برق صنایع و گرانی برق خانگی، افزایش یافته است.
به گزارش تجارتنیوز ، قرار بود از ابتدای بهمن ماه، مشترکان پرمصرف برق مشمول جریمه و مشترکان کممصرف، تشویق شوند.
اما بنا بر پیگیریهای تجارتنیوز و همچنین گزارش ایسنا، تعداد زیادی از مردم در دسته مشترکان پرمصرف قرار گرفتهاند و در بهمن ماه، مشمول جریمه میشوند. حالا هم بیشتر افرادی که پیامک دریافت کردهاند میگویند در طول روز در خانه نیستند و وسایل برقی زیادی هم ندارند.
تابستان امسال و در زمانی که مشکلات برق در کشور به اوج خود رسیده بود هم قرار شد مشترکان پرمصرف جریمه شوند. البته، مشترکان برق در آن زمان به تجارتنیوز گفتند با این که در زمانی که قبض برق صادر شده اصلا خانه نبودهاند، قبض نجومی دریافت کردند.
شرکت توزیع برق و توانیر در آن زمان پیشنهادها و توضیحهایی عجیب میدادند. مثلا سخنگوی صنعت برق میگفت ممکن است کسی از برق مشترکان سواستفاده کرده باشد یا بهتر است که مشترکان پنل خورشیدی نصب کنند تا قبض برقشان کمتر شود.
در نهایت و اواخر تابستان، شرکت برق رسما اعلام کرد که تعرفه برق مشترکان را نه به صورت پلکانی و بلکه با تعرفه خرید از نیروگاه انرژی تجدیدپذیر حساب کرده است.
خاموشی و قطع برق از صنایع شروع شد؟
از سه هفته پیش هم برق صنایع فولادی و سیمانی قطع شده بود اما سخنگوی صنعت برق، خبر سهمیهبندی و قطع برق صنایع را ابتدا تکذیب کرد. او مدعی بود که برق هیچ کدام از صنایع از ابتدای پاییز در کشور قطع نشده است.
رجبی مشهدی در حالی نوبتبندی برق صنایع را تکذیب کرده بود که نامه شرکت سهامی برق منطقهای تهران در شبکههای مجازی دست به دست میشد و اتحادیه سیمان به تجارتنیوز گفته بود که هر ۱۵ روز یک بار مازوت در اختیار آنان قرار میگیرد.
تابستان امسال، زمانی که وزارت نیرو از تامین برق مشترکان خانگی درمانده شد، شبکه برق خانگی را با خاموشی برق صنایع روشن نگاه داشت. حالا که زمزمههای از افزایش قیمت حاملهای انرژی و نوبتبندی برق صنایع گستردهتر شده، نگرانی از ناتوانی در تامین برق شبکه چه در بخش خانگی و چه در بخش صنعتی افزایش یافته است. به خصوص حالا، پس از این که توانیر رسما اعلام کرده که قرار است از ابتدای بهمن ماه، برق مشترکان پرمصرف گران شود.
یکی دیگر از سناریوهای احتمالی برای جبران کسری برق شبکه، گرانی برق است. دولت جدید تغییراتی در نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان داشته است. به گفته دولت سیزدهم، قرار است «مدیریتی عدالت محور» در بخش انرژی پیاده شود تا مشترکان مجبور شوند مصارف خود را کنترل و بهعنوان مشترک کممصرف شناخته شوند.
نظرات