فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۴۳۷۷۲

افزایش قیمت جهانی مواد غذایی

افزایش قیمت جهانی مواد غذایی

آخرین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد گویای افزایش بسیار قابل‌ملاحظه شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در‌ ماه مارس است.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از دنیای‌اقتصاد ، از سوی دیگر آخرین میزان شاخص قیمت مواد غذایی در مارس ۲۰۲۲ با ۶/ ۳۳‌درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته مواجه بوده است.

شاخص قیمت غلات در این دوره به واسطه افزایش قابل‌توجه قیمت گندم و افزایش قیمت دیگر غلات به‌دنبال تنش میان روسیه و اوکراین، بیش از ۱۷‌درصد افزایش داشته است.

روسیه و اوکراین در طول سه سال‌گذشته به ترتیب حدود ۳۰ و ۲۰‌درصد از صادرات گندم و ذرت جهان را به عهده داشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. قیمت گندم در‌ ماه گذشته میلادی نزدیک به ۲۰‌درصد افزایش داشته است که علاوه‌بر جنگ اوکراین، تحت‌تاثیر نگرانی‌ها از شرایط تولید در آمریکا نیز بوده است. قیمت ذرت نیز در این دوره با افزایش بیش از ۱۹‌درصدی نسبت به‌ماه گذشته رکورد زده است.

قیمت‌های جهانی جو و سورگوم (ذرت‌خوشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای) نیز در این دوره افزایش قیمت‌های قابل‌توجهی را تجربه کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

شاخص قیمت روغن‌های نباتی در این ‌ماه بیش از ۲۳‌درصد نسبت به ‌ماه گذشته افزایش داشته که عمدتا به‌دنبال افزایش قیمت روغن آفتابگردان اتفاق افتاده است؛ کالایی که اوکراین بزرگ‌ترین صادرکننده آن است. افزایش قیمت روغن آفتابگردان و افزایش قیمت نفت‌خام سبب شده است قیمت روغن‌های پالم، سویا و کلزا نیز با افزایش قابل‌ملاحظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای در این دوره روبه‌رو شوند.

شاخص قیمت شکر هم در این دوره ۷/ ۶‌درصد نسبت به ‌ماه قبل افزایش داشته و روند کاهشی قیمت چند ‌ماه گذشته این کالا عکس شده است.

افزایش قیمت نفت‌خام همراه با افزایش ارزش پول برزیل و چشم‌انداز مثبت تولید در هند، از عوامل بازدارنده افزایش بیشتر قیمت جهانی شکر گزارش شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

شاخص قیمت جهانی گوشت نیز در‌ ماه مارس با حدود ۵‌درصد افزایش نسبت به‌ ماه قبل به بالاترین میزان خود رسیده است. افزایش قیمت گوشت عمدتا تحت‌تاثیر افزایش قیمت گوشت خوک بوده است. قیمت جهانی گوشت مرغ نیز به واسطه کاهش عرضه از سوی کشورهای صادرکننده پیشرو افزایش یافته است.

شاخص قیمت لبنیات نیز به‌دنبال افزایش قیمت قابل‌ملاحظه کره و پودر شیر، ۶/ ۲‌درصد نسبت به‌ماه قبل رشد داشته است. براساس گزارش بلومبرگ، بنادر اوکراین بسته شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و بسیاری از کشتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها از ورود به این منطقه دوری می‌کنند.

انتظار می‌رود کشاورزان در اوکراین، بزرگ‌ترین صادرکننده روغن آفتابگردان جهان، کاشت محصول را کاهش دهند و این کشور در تلاش برای صادرات محصولاتی است که برداشت شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. در نقاط دیگر جهان نیز افزایش قیمت انرژی و کود، هزینه تولید غذا را افزایش داده است و منجر به افزایش صورتحساب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مواد غذایی و تهدید تولید شده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.