فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۸۰۱۲۰

«کارت نان» شایعه بود؟

«کارت نان» شایعه بود؟

به گفته مشاوره وزیر اقتصاد در طرح هوشمندسازی یارانه نان عملکرد نانوا سنجیده می‌شود و این عملکرد قابل ارزیابی است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، مشاور وزیر اقتصاد گفت: در این طرح، برای مردم اتفاق ویژه‌ای نخواهد افتاد، یعنی افزایش قیمت نان و محدودیت خرید نان برای مردم نخواهیم داشت.

تسنیم گزارش داد، محمد جلال با اشاره به اجرای طرح هوشمندسازی و مردمی‌سازی یارانه نان، اظهار کرد: تفاوت یارانه آرد و نان با یارانه سایر کالاهای اساسی و حتی حامل‌های انرژی در این است که وقتی یارانه را به خود کالا اختصاص می‌دهیم، کسانی از یارانه بیشتر سود می‌برند که بیشتر مصرف می‌کنند. اما در سایر کالاها و حتی حامل‌های انرژی، افراد پرمصرف‌، بیشتر افراد متمکن هستند.

جلال افزود: در موضوع نان، پرمصرف‌ها، افراد و خانواده‌هایی هستند که تمکن مالی پایین‌تری دارند و به‌دلیل اینکه امکان تامین کالاهای مصرفی دیگر را ندارند، نان بیشتری مصرف می‌کنند. البته به شرطی که واقعا نان به مصرف این خانوارها برسد.

هدف اصلی، جلوگیری انحراف از مصارف گندم و آرد و نان است

مشاور وزیر اقتصاد، هدف اصلی طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان یا به اختصار (مهیا) را جلوگیری انحراف از مصارف گندم و آرد و نان عنوان کرد.

محمد جلال توضیح داد: در سمت مردم اتفاق ویژه‌ای را مشاهده نخواهد شد. یعنی نه افرایش قیمت نان و نه محدودیت خرید نان توسط مردم را خواهیم داشت و نه حتی ابزار خاصی تحت عنوان کارت نان یا چیزی شبیه این برای مردم وجود دارد.

به این معنی که مردم با کارت بانکی خودشان از هر بانکی که باشد، مطابق سابق خرید نان را با همان نرخ سابق انجام می‌دهند.

جلال ادامه داد: فقط از سمت کارتخوان‌های هوشمند، یا بستر پرداخت هوشمندی که به این سامانه متصل است، تغییر اتفاق می‌افتد. عملکرد نانوا سنجیده و قابل ارزیابی می‌شود. با این رویکرد بحث ما این است که دسترسی به آرد یارانه‌ای یا یارانه آرد، منوط به میزان عملکرد فروش نان به مردم است.

وی اضافه کرد: قبلا این تخفیف با رایزنی و چانه‌زنی اتفاق می‌افتاد. یعنی یک سهمیه آرد مشخصی به نانوا داده می‌شد. اینکه برای آن عملکردی وجود دارد یا خیر، دیگر بررسی نمی‌شد. یعنی ما نمی‌توانستیم خروجی را بسنجیم.

این زیرساخت در فاز نخست خودش که بحث استقرار سامانه‌های پرداخت هوشمند است، سنجش عملکرد نانوایان را انجام می‌دهد.

مشاور وزیر اقتصاد گفت: سهمیه آرد برای نانوایان متعهد و درستکار و توانمند در این طرح به تدریج برداشته می‌شود و هزینه بالای اجاره نانوایی که ناشی از سهمیه آرد بوده است، به آرامی کاهش پیدا می‌کند. همچنین هزینه مجوز نیز به مرور کاهش می‌یابد و به سمت صفر حرکت می‌کند.

محمد جلال متذکر شد: بنابراین در نهایت هزینه تولید نان برای این نانوایان کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر افرادی که بیشتر با انگیزه عرضه خارج از شبکه آرد و سوءاستفاده از آرد ارزان، کسب‌و‌کار خود را فعال کرده بودند و مجوز گرفته بودند، موضوعیت کار برایشان از دست می‌رود.

چراکه در این طرح به آنان یا آرد یارانه‌ای مبتنی بر عملکرد ثبت شده در این سامانه اختصاص می‌یابد یا آرد و گندم آزادسازی می‌شود و اگر شرایط فراهم شود و در یک استان آزمایش شود. مابه‌التفاوت نرخ آزاد با نرخ فروش نان، یا همان قیمت تمام شده نان به حساب آنان واریز می‌شود.

وی بیان کرد: این طرح با دو رویکرد در فاز دوم خود پیگیری خواهد شد، یا آرد یارانه‌ای مبتنی بر عملکرد اختصاص می‌یابد یا آرد و گندم به نرخ آزاد تغییر قیمت می‌یابد و به ازای عملکرد، مابه‌التفاوت آن به نانوا پرداخت می‌شود، ولی از سمت مردم هیچ تغییری نداریم و هیچ جهش قیمتی یا هزینه‌ای به مردم وارد نمی‌شود.

آخرین اخبار یارانه نان را از برچسب یارانه نان تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار