تجارتنیوز گزارش میدهد:
برجام قیمت نفت را پایین آورد / گفتگوی آمریکا و اروپا درباره توافق برجام
با توجه به احتمال حصول توافق برجام میان ایران و غرب و همچنین بازگشت ایران به بازار نفت جهانی، امروز قیمت نفت خام برنت کاهش پیدا کرد. آیا ایران میتواند بلافاصله پس از دستیابی به توافق تولیدات نفتی خود را افزایش دهد؟
به گزارش تجارتنیوز ، در پی پاسخ ایران به اتحادیه اروپا در خصوص مذاکرات برجام و ایجاد احتمال افرایش منابع نفت ایران در بازار این محصول، قیمتهای نفت امروز کاهشی شدند. با وجود چشمانداز ضعیف رشد اقتصادی، سرمایهگذاران در حال سنجیدن آینده احتمالی بازار نفت با ورود نفت ایران به این بازار هستند. نفت فیوچرز برنت امروز با یک درصد کاهش قیمت به ۹۶ دلار به ازای هر بشکه رسید. این در حالیست که در سه دوره معاملاتی گذشته افزایش قیمت را تجریه کرده بود.
بلومبرگ میگوید نگرانیها بابت رکود اقتصادی و سرایت آن به بازار نفت باعث شد تا نفت خام از زمان حمله روسیه به اوکراین در اواخر ماه فوریه تمام افزایش قیمتهای خود را از دست بدهد. تایم اسپردها در بازار نفت سیگنالهایی از کاهش نگرانیها در خصوص کمبود منابع این کالا دارند. این در حالیست که بالا رفتن ارزش دلار نسبت به ارز رایج دیگر کشورها به خطرات پیش روی کالاهای اساسی افزوده است.
گفتگوی آمریکا و اروپا بر سر برجام
به نقل از بلومبرگ ، دیروز، جو بایدن با رهبران آلمان، فرانسه و بریتانیا در خصوص احیای توافق برجام با ایران که منجر به افزایش تولیدات نفت کشور به عنوان یک تولیدکننده اوپک میشود، گفتگو کرد. کاخ سفید روز یکشنبه ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) اعلام کرد که جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، امانوئل ماکرون، رییسجمهوری فرانسه و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در مورد «مذاکرات هستهای با ایران و لزوم حمایت از شرکای غرب در خاورمیانه» مذاکره کردند. کاخ سفید در بیانیه خود اطلاعات بیشتری از جزئیات گفتگوی رهبران آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان ارائه نکرده است.
ایران روز ۱۵ اگوست (۲۴ مرداد) پاسخ خود را در قالب چهارچوبی که اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق آن را طراحی کرده بود ارائه داد. اما آمریکا در مورد موضع خود نسبت به دیدگاه ایران کاملا سکوت کرده است.
اتحادیه اروپا و آمریکا هفته گذشته اعلام کردند که در حال بررسی پاسخ ایران به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام هستند.
وارن پترسون، رئیس استراتژی کالا در گروه آیانجی گفت: « منابع جهانی برای روزهای باقیمانده سال آنقدر که انتظار داشتیم کم نیست زیرا محصولات روسیه هنوزبه خوبی مقاومت کردهاند. احتمال دارد در صورت حصول توافق، بازگشت به حجم تولیدات پیش از تحریم برای ایران چند ماه طول بکشد. اما این کشور باید در کوتاه مدت با تکیه بر ذخایر خود صادرات را افزایش دهد.
نظرات