فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۹۵۱۳۷

ایران جزو ۲۰ کشور تولیدکننده دارو در جهان/ چرا بیماران در تامین دارو مشکل دارند؟

ایران جزو ۲۰ کشور تولیدکننده دارو در جهان/ چرا بیماران در تامین دارو مشکل دارند؟

طبق گفت هرئیس سازمان غذا و دارو ایران جزو ۲۰ کشور دنیا در زمینه تولید دارو است اما همچنان بیماران در تامین دارو با مشکل رو به رو هستند و اکثر دکترها نیز داروهای خارجی را برای بیماران تجویز می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کشورهای تحریم‌کننده ایران، مستقیماً صادرات دارو را به کشور ما ممنوع کرده‌اند اما واردات سیگار آزاد است؛ گفت: جزو ۲۰ کشور دنیا هستیم که دارو تولید می‌کنیم.

به نقل از تسنیم ؛ بهرام دارایی امروز در گفت‌وگویی تلویزیونی به مناسبت روز داروسازی، با بیان اینکه غذا و دارو دو مقوله مهم برای جهان است؛ اظهار داشت: کشورهای تحریم‌کننده ایران، مستقیماً صادرات دارو را به کشور ما ممنوع کرده‌اند اما اگر کالای مضری مانند سیگار از آمریکا بخواهد وارد کشور ما شود درها را باز می‌گذارند و اجازه صادرات کالای آسیب‌رسان به سلامت به ایران را می‌دهند.

وی با بیان اینکه در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با خروج شرکت‌های چندملیتی از ایران جوانان ایرانی وارد عرصه داروسازی شدند؛ افزود: در زمان حاضر ۹۸ درصد داروهای موجود در کشور تولید داخل است و جزو ۲۰ کشور دنیا هستیم که دارو تولید می‌کنیم و به سوی تولید داروهای با فناوری بالا و بر پایه زیست‌فناوری رفته‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در دولت سیزدهم به دنبال اصلاح اقتصادی در حوزه دارو بوده‌ایم؛ گفت: از ۳۳۶۶ کد ژنریک دارو، ۱۰۴۵ کد مشمول اصلاح ارز شده‌اند و یارانه آنها به بیمه‌ها منتقل شده است؛ حدود ۴۵۰ قلم دارو داریم که ۹۰ درصد بازار دارویی به لحاظ ریالی در دست آنهاست و عمده این داروها نیز مختص بیماران خاص و صعب‌العلاج است و بودجه‌ای از سوی مجلس در نظر گرفته شده تا پوشش بیمه‌ای آنها افزایش یابد.

وی با بیان اینکه کمبود مقطعی داروها در سطح جهان نیز وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: این امر دلایل مختلفی دارد؛ برای مثال مواد اولیه یک دارو ممکن است در چند شرکت مختلف تولید شوند که این امر باعث کمبود مواد اولیه دارویی یا ایجاد صف برای دریافت این مواد اولیه می‌شود؛ همه‌گیری کرونا نیز باعث بروز کمبودهای دارویی شده است.

وی با بیان اینکه هدف از اجرای طرح دارویار، کاهش کمبودهای دارویی است؛ بیان کرد: ارز ترجیحی ویروس اقتصادی بود و مشکل در تأمین آن، باعث بروز کمبودهای دارویی می‌شد. بعضاً تا ۳۰ درصد داروها، از کشور ما خارج و به سایر کشورها قاچاق می‌شد که با حذف ارز ترجیحی، شاهد کاهش قاچاق معکوس داروها خواهیم بود.

دارایی تأکید کرد: تأمین و توزیع و عرضه دارو فقط باید در داروخانه‌ها انجام شود و در غیر این صورت توزیع دارو خارج از این زنجیره، قاچاق محسوب می‌شود. فروش اقلام دارویی در بستر اینترنت تخلف است اما مجوز فروش اقلام غیردارویی در بستر اینترنت به برخی داروخانه‌ها داده شده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.