کد مطلب: ۷۳۳۵۳۲

زنگ خطر قطعی گاز به صدا درآمد؟

زنگ خطر قطعی گاز به صدا درآمد؟

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: هیچ یک از شرکت‌های پتروشیمی با قطع گاز مواجه نیستند؛ اما باید آمادگی لازم را داشته باشیم که ممکن است با قطعی گاز روبرو شویم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تاکنون حتی یک قطعی در در پتروشیمی‌ها رخ نداده است. اما اینکه گاز قطع شود یا خیر به میزان مصرف مشترکین و سردی هوا بستگی دارد. فعلا دستوری مبنی بر قطع یا محدود کردن گاز به پتروشیمی اعلام نشده است.

احمد مهدوی ابهری با بیان اینکه اگر قرار باشد محدودیتی اعمال شود قطعا قبل از وقوع، اعلام خواهد شد، گفت: سال گذشته عدم‌النفع پتروشیمی‌ها از قطع گاز و یا اعمال محدودیت حدود ۶۸۰ میلیون دلار بود یعنی این میزان تولید و صادرات صورت نگرفت.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای سال جاری گفت: برای امسال هنوز معلوم نیست که چه اتفاقی می‌افتد و این مساله بستگی به سردی هوا دارد، اکنون با شرکت گاز در تعامل هستیم و هر اتفاقی بیفتد قطعا اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رکورد مصرف گاز این هفته زده می شود؟

پیشتر رئیس مرکز کنترل شرکت ملی گاز ایران در ارتباط با احتمال قطعی گاز گفته بود که مصرف گاز خانگی و تجاری در کشور نسبت به هفته گذشته 20 درصد افزایش پیدا کرده است و به نظر می‌رسد با افزایش دوباره آن مواجه باشیم.

محمدرضا جولایی پیش بینی کرد: باتوجه به کاهش چهار درجه‌ای دمای هوا تا انتهای هفته، ۲۰ درصد دیگر به مصرف گاز اضافه خواهد شد.

به گفته وی از چند روز آینده مصرف گاز شیب صعودی پیدا خواهد کرد و احتمالا میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ۷۵ درصد برسد.

رئیس مرکز کنترل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در

ارزان‌فروشی گاز به عراق در آستانه «زمستان سخت»

همچنین احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق، از پیگیری مذاکرات برای افزایش صادرات گاز از ایران به عراق خبر داد. او همچنین از تسویه کامل تعرفه‌‌های این محصول گفت.

صادرات گاز ایران در حالی دنبال می‌شود که براساس اعلام برخی تحلیلگران، ایران ظرفیت تولید ۸۵۰ میلیون‌ مترمکعب این محصول را دارد. اما در سال‌های اخیر تنها ۶۰۰ میلیون‌ مترمکعب تولید واقعی این محصول بوده است. به عبارتی در حال حاضر کشور با ۲۵۰ میلیون‌متر مکعب کسری دست و پنجه نرم می‌کند.

از مصادیق بارز این موضوع می‌توان به کسری ۶۱۰ میلیارد مترمکعبی گاز پارس جنوبی اشاره کرد که ۷۰ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند. حتی جواد اوجی، وزیر نفت، نیز بارها نسبت به بروز این کسری در زمستان هشدار داد.

فارغ از کسری گاز گمانه‌هایی از عدم تسویه تعرفه‌های پیشین از طرف عراق نیز حکایت دارند. حال باید دید با توجه به نزدیکی فصل زمستان و کسری موجود در ذخایر گازی، ایران چطور می‌خواهد با شرایط ابهام در پرداخت تعرفه‌ها، موضوع صادرات به عراق را دنبال کند؟

بنابر اعلام روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران به تجارت‌نیوز، رابطه ایران و عراق همواره پایدار و مبتنی‌ بر قرارداد فی‌مابین است و صادرات ایران به عراق تا امروز با رشد ۲۰ درصدی همراه بوده است.

این سازمان درباره تسویه حساب مالی عراق با ایران عنوان کرد: بخشی از مطالبات از عراق دریافت شد و بخش دیگری طبق فرایند قرارداد درحال پیگیری است. بنابراین هنوز مطالبات به صورت کامل تسویه نشده است. روابط عمومی شرکت گاز ایران میزان صادرات و سقف تعرفه تعیین‌شده را محرمانه خواند و از ارائه اطلاعات سر باز زد.

این شرکت همچنین از مذاکرات ایران و روسیه در حوزه واردات خبر داد. تعاملی که می‌تواند بر موضوع صادرات گاز ایران به عراق اثرگذار باشد. از آن جهت‌ که ایران نسبت به واردات از روسیه اقدام و سپس به عراق صادر کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.