کد مطلب: ۸۶۸۸۳۲

چرا صادرات بنزین روسیه ممنوع شد؟/آمریکا هم صادرات نفت خود را کاهش می‌دهد

چرا صادرات بنزین روسیه ممنوع شد؟/آمریکا هم صادرات نفت خود را کاهش می‌دهد

با افزایش اخیر قیمت وست تگزاس اینترمدیت، کاهش صادرات نفت آمریکا به اروپا و آسیا به جریان خواهد افتاد. این موضوع افزایش تقاضا برای نفت خاورمیانه را از سوی خریداران در پی خواهد داشت. از سوی دیگر روسیه که صادرکننده بزرگ دیزل به بازارهای جهانی است، به منظور تثبیت بازار سوخت داخلی، صادرات این سوخت را موقتا ممنوع کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، قیمت وست تگزاس اینترمدیت تحت تاثیر کاهش عرضه اوپک پلاس و کاهش تولید نفت شیل آمریکا، افزایش پیدا کرده و مانع از صادرات نفت آمریکا به مقصدهای شرقی شده و تقاضا و قیمت نفت وارداتی از مناطق دیگر به اروپا و آسیا را بالاتر می برد.

افزایش اخیر قیمت ها، اختلاف قیمت معاملات برای تحویل در ماه بعد با ماه های آتی را افزایش داده و قیمت ماه بعد، بالاتر از قراردادهای تحویل در ماه های آینده شده است.

افزایش قیمت نفت برنت هم باعث شده است اختلاف قیمت بیشتری نسبت به شاخص قیمت نفت دوبی پیدا کند، به طوری که روز سه شنبه، این شاخص دو دلار و ۷۴ سنت در هر بشکه بالاتر از قیمت پایه نفت خاورمیانه بود.

افزایش تقاضا برای نفت خاورمیانه

به گفته معامله گران، افزایش اختلاف قیمت نفت برنت با نفت دوبی، نفت برنت را برای پالایشگاه های آسیایی گران تر کرده و باعث می‌شود آنها برای خرید، به خاورمیانه رو بیاورند. انتظارات برای تقاضای بالاتر، قیمت معاملات تحویل فوری گریدهای نفتی خاورمیانه مانند نفت عمان و موربان را به بالاترین رکورد چند ماهه رسانده است.

اختلاف قیمت نفت آمریکا با برنت، روز سه شنبه به سه دلار و ۴۹ سنت در هر بشکه رسید که پایین ترین میزان از اوت بود. اختلاف قیمت کمتر، خریداران خارجی را از دریافت نفت آمریکا منصرف می‌کند.

قیمت معاملات تحویل فوری گریدهای نفتی آمریکا هم ضعیف شده است. نفت ترش مارس روز سه شنبه، یک دلار و ۷۰ سنت با معاملات نفت آمریکا اختلاف داشت که بزرگترین اختلاف قیمت از مارس بود.

حمایت عربستان صعودی از اقدامات اوپک پلاس

عربستان سعودی و روسیه ماه میلادی جاری، در راستای حمایت از اقدامات اوپک پلاس، کاهش عرضه اضافی مجموعا ۱.۳ میلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کردند.

آژانس بین المللی انرژی نسبت به کمبود شدید عرضه در بازارهای نفت در سه ماهه چهارم، هشدار داده است.

بر اساس گزارش رویترز، بانک استرالیایی ANZ پیش بینی کرد کاهش تولید اوپک پلاس در بحبوحه رشد تقاضای جهانی، احتمالا بازار را در سه ماهه چهارم، با دو میلیون بشکه در روز کمبود عرضه روبرو می‌کند.

صادرات بنزین و دیزل روسیه ممنوع شد

دفتر مطبوعاتی روسیه در وب سایت خود اعلام کرد ممنوعیت موقتی، به اشباع بازار داخلی کمک خواهد کرد و باعث کاهش قیمت ها برای مصرف کنندگان می شود. سندی که به امضای میخائیل میشوستین - نخست وزیر روسیه - رسیده است هم به زودی منتشر می شود. این محدودیت، شامل صادرات بنزین هم خواهد بود که روسیه به مقدار کمتری صادر می کند.

این ممنوعیت صادراتی شامل بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان که اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند، نمی شود.

نایاب شدن دیزل در بازار جهانی

محدودیت صادراتی روسیه، ممکن است کمبود در بازار دیزل جهانی را تشدید کند. پالایشگاه های نفت جهان در بحبوحه محدودیت عرضه نفت عربستان سعودی و روسیه، قادر نیستند به حد کافی از این سوخت را تولید کنند.

دولت روسیه دیدارهایی با تولیدکنندگان نفت برگزار کرده تا درباره اقدامات لازم برای کنترل قیمت رو به افزایش سوخت، تصمیم بگیرد.

ولادیمیر پوتین - رئیس جمهور روسیه - هفته گذشته اعلام کرد: مقامات و شرکت ها درباره نحوه اقدام در آینده، توافق کرده اند اما به گفته منابع آگاه، کشمکش ادامه دارد.

تاثیر افزایش قیمت سوخت خودرو در انتخابات ریاست جمهوری روسیه

بر اساس گزارش رویترز، افزایش قیمت سوخت خودرو، یکی از عوامل موثر در تورم بوده که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مارس آینده، مسئله حساسی برای کرملین است.

طبق آمار رسمی، قیمت خرده فروشی بنزین و دیزل در روسیه از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا ۱۸ سپتامبر، ۹.۴ درصد افزایش داشته، در حالی که مجموع رشد قیمت های مصرف کننده چهار درصد بوده است.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.