فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۸۲۱۱

علت توقف افزایش تولید نفت عربستان چیست؟

علت توقف افزایش تولید نفت عربستان چیست؟

وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد تصمیم برای توقف طرح‌های توسعه ظرفیت تولید نفت، به دلیل گذار انرژی بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، دولت عربستان سعودی در تاریخ ۳۰ ژانویه، به شرکت نفتی دولتی آرامکو دستور داد برنامه توسعه ظرفیت تولید نفت خود را متوقف کرده و حداکثر ظرفیت تولید پایدار ۱۲ میلیون بشکه در روز را هدف بگیرد که یک میلیون بشکه در روز پایین‌تر از هدف اعلام شده در سال ۲۰۲۰ برای تحقق در سال ۲۰۲۷ است.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان در کنفرانس فناوری نفت IPTC، گفت: تصور می‌کنم این سرمایه گذاری را به دلیل گذار انرژی، به تاخیر انداختیم. آرامکو، سرمایه‌گذاری‌های دیگری شامل سرمایه‌گذاری در نفت، گاز، پتروشیمی و تجدیدپذیرها دارد.

عربستان سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۶۰، به سطح کربن خنثی، دست پیدا کند و آرامکو اعلام کرده می‌خواهد آلودگی فعالیت‌های خود را تا سال ۲۰۵۰ صفر کند.

عبدالعزیز گفت: عربستان سعودی در صورت مختل شدن عرضه جهانی نفت بر اثر جنگ یا بلایای طبیعی، ظرفیت مازاد تولید زیادی دارد.

عربستان بزرگترین ظرفیت مازاد تولید نفت در جهان را دارد

تحت توافق گروه اوپک پلاس، تولید نفت عربستان سعودی حدود ۳ میلیون بشکه در روز پایین حداکثر ظرفیت تولید ۱۲ میلیون بشکه در روز است که این کشور را به دارنده بزرگترین ظرفیت مازاد تولید در جهان، تبدیل کرده است.

عبدالعزیز گفت: آماده هستیم تولید را بر اساس آنچه نیازهای بازار دیکته می‌کند، افزایش و کاهش دهیم. وی از تصمیم هماهنگ شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۲ برای آزاد سازی نفت از ذخایر استراتژیک با هدف کاهش قیمت جهانی نفت در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین، انتقاد کرد.

وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: چرا ما باید آخرین کشوری باشیم که ظرفیت انرژی یا ظرفیت اضطراری را در اختیار داشته باشیم، وقتی که مورد قدردانی قرار نمی‌گیریم و وقتی دیده نمی‌شود.

امین ناصر، مدیرعامل آرامکو، در همین رویداد، گفت پیش بینی می‌کند تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری، به ۱۰۴ میلیون بشکه در روز و در سال ۲۰۲۵، به ۱۰۵ میلیون بشکه در روز رشد کند و انتظارات مبنی بر این که تقاضا به زودی به اوج خود می‌رسد را کم اهمیت شمرد.

بر اساس گزارش رویترز، آمار اوپک نشان می‌دهد تقاضا برای نفت در سال میلادی گذشته، به رکورد بالای ۱۰۲ میلیون بشکه در روز رسید.

منبع : ايسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.