خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۷۲۵۲

نایب رئیس اتاق اصناف تهران هشدار داد:

مرگ کسب و‌کارها با تکرار قطع برق / پول‌های نفت و مالیات ها کجا خرج می شود؟

مرگ کسب و‌کارها با تکرار قطع برق / پول‌های نفت و مالیات ها کجا خرج می شود؟

نایب رئیس اتاق اصناف تهران می‌گوید برای نخستین بار قطعی برق به پاییز و زمستان کشیده شده است. چنانچه تا شب عید واحدهای صنفی با قطع برق رو به رو شوند باید منتظر ابطال پروانه‌‌های کسب و افزایش موج بیکاری در کشور باشیم.

به گزارش تجارت نیوز،

معاون اجرایی رئیس جمهوری هم گفته است: «قرار نیست عده‌ای بمیرند تا ما برق داشته باشیم.».

در این میان محمدرضا فرجی تهرانی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران در اعتراضی گفته است تداوم قطع برق و گاز  به ضرر صاحبان کسب و کارها  است. چرا که با هر قطعی برق روند تولید کاهش پیدا کرده در نتیجه هزینه تمام شده برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان افزایش می‌یابد و سبب تعطیلی کسب و کارها می‌شود و بیکاری را به همراه دارد.

او گفت: پول نفت، مالیات و عوارض پرداخت شده مردم خرج چه مسائلی می‌شود؟ باید یک بار برای همیشه به فکر اصلاح زیرساخت‌ها بود.

صنایع در تابستان با قطعی‌های مکرر برق و در زمستان به دنبال کمبود گاز با قطعی‌های مکرر گاز روبه‌رو هستند. حالا اما نگرانی‌های جدیدی به فعالان اقتصادی اضافه شده و آن این است که  برای نخستین بار  ادامه قطعی‌های برق به زمستان کشیده شده است. در چنین شرایطی، در فصول سرد سال، صنایع و کسبه نه برق خواهند داشت و نه گاز که این به خودی خود به معنای مرگ کسب و کارها است.

نایب رئیس اتاق اصناف تهران گفته است  تصمیم دولت چهاردهم مبنی بر توقف مازوت‌سوزی تصمیمی صحیح است نباید مردم سرطان بگیرند و شهرها آلوده شود اما اینکه چالش‌های صنعت برق و گاز سال به سال روی هم انباشته

شود و درباره آن تصمیم قاطعی گرفته نشود ، این برای مردم و صاحبان سرمایه آزاردهنده است.

او می‌گوید: برخی مسئولان میانی در سال‌های گذشته مازوت‌سوزی را انکار می‌کردند امسال اما  به یک باره ورق بر می‌گردد و میگویند صنایع مازوت‌سوزی می‌کنند، سوال این است که چرا شفاف با مردم صحبت نمی‌شود تا راهکار مناسبی از سوی بخش خصوصی ارائه و چالش‌ها در این حوزه کمرنگ‌تر شود؟

این فعال صنفی ادامه داد: آن طور که ما می‌دانیم هر سال برای برطرف سازی چالش‌هایی از قبیل کمبود برق، آلودگی و کمبود گاز بخش‌خصوصی پیشنهادهای ویژه خود را به دولتی‌ها داده‌اند اما این دولتی‌ها بودند که گوش شنوایی برای  حل این چالش‌ها نداشتند.

برای مثال گفته شده است در سال‌های ۹۳ و ۹۴، یک شرکت ترکی قصد راه‌اندازی یک نیروگاه پنج هزار مگاواتی در ایران داشت، اما افرادی در مپنا مانع این کار شدند و گفتند توان داخلی این کار وجود دارد اما از ظرفیت داخل هم استفاده نشد. از طرفی در سال‌های گذشته یک سرمایه‌گذار چینی در نظر داشته پنج میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند و طرح تعویض بخاری‌ها را پیش ببرد و پنج سال بعد پول خود را بگیرد. اما افرادی در وزارت نفت و در سازمان برنامه، مانع این طرح شدند.

فرجی تهرانی بیان کرد: همین مانع تراشی‌ها وضعیت کسب و کار در کشور را اسفناک کرده است. چراکه برخی آقایان برای پیشنهادهای ارائه شده حاضر به پاسخگویی نبودند. ما معتقدیم ادامه این قطعی‌ها چه قطع برق و چه قطع گاز به نفع هیچ کس نیست. چنانچه چالشی در مسیرهای زیرساختی وجود دارد دولت باید آن را به شکل شفاف با فعالان بخش خصوصی مرتبط در میان بگذارد .

 مردم با تمام نارضایتی‌ها رای دادند

نایب رئیس اتاق اصناف تهران با تاکید بر حضور پرشور مردم و به‌ویژه اصناف پای صندوق‌‌های رای اظهار کرد: مردم ما با وجود تمام نارضایتی‌های موجود با توجه به شعارهای گوناگونی که از سوی رئیس جمهور وقت پیش از انتخابات بیان شد پای صندوق‌های رای حاضر شده و سنگ تمام گذاشتند. ساختار فکری دولت جدید مشاوره پذیر است در نتیجه تصور عامه مردم این است که تیم آقای پزشکیان در رابطه با حل مشکلات بازار هیچ مشاوری را بهتر از خود بازاریان، اتحادیه‌ها و فعالان بخش خصوصی نمی‌داند. چنانچه  دولت چهاردهم قصد دارد از پیچ خطرناک اقتصادی ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ عبور کند، باید  حرف دل بازاری‌ها را گوش دهد.

عواقب بی‌برقی

نایب رئیس اتاق اصناف تهران با یادآوری قطعی برق در تابستان و تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی بیان کرد: از سوی دیگر قطعی برق مشکل بسیار بزرگی است که اصناف با آن رو به رو هستند. بی‌شک قطعی برق در واحدهای صنفی چه  در فصل تابستان و چه در زمستان بر عملکرد آنها تاثیر بسیاری دارد. امیدواریم با سرمایه‌گذاری مناسب و شنیدن صحبت‌های بخش‌خصوصی این مشکلات برچیده شود.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار