قالیباف گزینه آرمانی نه اما «خیرالموجودین» بود
عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی میگوید: از میان گزینههای موجود، قالیباف خیرالموجودین بود و حتما سهم بالایی از آرای اعلامی قالیباف مربوط به آرای مستقلین بود،.
به گزارش تجارتنیوز، گفتگوی مصطفی پوردهقان، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی را میخوانید:
آقای پوردهقان! تحلیل تان از انتخابات هیات رئیسه ای که برگزار شد چیست؟ گفته می شود قالیباف لحظه آخر با مستقلین ائتلاف کرد، چه امتیازاتی در نتیجه این ائتلاف نصیب مستقلین شد؟
براساس نگاه شخصی خودم همه گزینههایی که برای ریاست مجلس مطرح بودند اعم از قالیباف، متکی و ذوالنور افراد قابل و باتجربهای هستند که در حوزههای مختلف فعالیت کردند. منتها این سلیقه شخص نماینده در کف صحن بود که رئیس مجلس را تعیین کرد و رئیس مجلس خارج از مجلس تعیین نشد.
آنچه بنده مشاهده کردم حاکی از این است که داخل مجلس و صحن علنی، با رایزنیهایی که نمایندگان داشتند، میان گزینههای موجود قالیباف را انتخاب کردند و به نظر میرسد از الان باید به سمت موضوعات اقتصادی و معیشتی حرکت کنیم. در هر صورت ۵۰ درصد مردم به ما رأی دادند و انتظاراتی دارند، بنابراین از نظر بنده موضوعات خیلی سیاسی نیست.
حضور چهرههای تندرو در مجلس گمانه گرفتار شدن قوه مقننه به حواشی را تقویت کرده است، به نظر شما ترکیب هیئت رئیسه به نحوی است که مجلس را از حواشی دور کند؟
بنده کندرو و تندرو را تعریف نمیکنم، همه نمایندگانی که در مجلس حضور دارند، رأی مردم را به همراه دارند و هر کدام سلیقهای دارند به این ترتیب که تعدادی باهم سازگار هستند و امکان دارد عدهای هم نظر دیگری داشته باشند، آن میزان رأی که گزینهها در صحن بدست آوردند، خیلی موارد را نشان داد.
در صورتی که تعداد آرای کم یا زیاد برخی نشان میدهد که بدنه مجلس بسیار قوی و اجرایی است و وارد بحثهای حاشیه سیاسی نخواهد شد، هر چند که هویتهای سیاسی در جای خود هستند. بنده ترکیب هیئت رئیسه را قوی ارزیابی میکنم و افراد حاضر در آن رزومه بسیار قوی و خارج از فضای سیاسی هستند.
ائتلاف لحظه آخری قالیباف با مستقلین تا چه اندازه به او برای رسیدن به ریاست کمک کرد؟
حتماً اثرگذار بود. جلسهای که دوشنبه شب برگزار شد و صحبتهایی که دوستان کردند، بحث بر روی این بود که شاید گزینههای موجود خیلی آرمانی برای مستقلین نباشند اما از میان گزینههای موجود، قالیباف خیرالموجودین بود و حتما سهم بالایی از آرای اعلامی قالیباف مربوط به آرای مستقلین بود.
البته همکاران در فراکسیونهای دیگر انتظار این عدد بالا را نداشتند، لذا خود همین عدد نشان میدهد که سهم فراکسیون مستقلین بالا بود.
برخی بر این باور هستند که رأی های دیروز در انتخابات هیات رئیسه رأی فراکسیونی نبود و بیشتر رأی شخصی بود، نظر شما در این مورد به چه صورت است؟
بله، بنده هم بر این باور هستم. در حقیقت آرای نمایندگان به رئیس و هیئت رئیسه حاکی از آن بود که آنها رزومه افراد را خواندند یعنی رایزنیهای شخصی جواب داده است.
ارزیابی شما از هویت سیاسی مجلس دوازدهم چگونه است؟
بنده اعتقاد دارم در شرایطی داخل مجلس حیات سیاسی داریم که آن مرزبندیهای اصولگرایی و اصلاحطلبی کمرنگ شده است، بنده به شخصه وقتی با افرادی که گفته میشود لیدرهای اصولگرایی هستند، صحبت میکنم خود آنها اذعان دارند که به سمت مسائل اقتصادی حرکت کنیم، لذا مرزبندیهای مذکور بسیار کمرنگ شده است.
البته کمرنگ شدن به شرط اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به سمت همدلی و امیدآفرینی برود.
نظرات