دولت چهاردهم می تواند نظام چند لایه تامین اجتماعی را اجرا کند؟
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ضمن ارائه پیشنهاداتی به دولت چهاردهم در حوزه رفاهی، از دولت بعدی خواست تا نسبت به اجرای نظام چند لایه تامین اجتماعی اقدام کند.
به گزارش تجارتنیوز، سیدحسن موسوی چلک اظهار کرد: در بند اول سیاستهای کلی تامین اجتماعی به موضوع لزوم اجرای نظام چند لایه تامین اجتماعی تاکید شده و دولت چهاردهم نیز لازم است به سمت اجرای آن حرکت کند چرا که میتواند بسیاری از مشکلات کشور را رفع کند.
وی گفت: سیاستهای کلی تامین اجتماعی در حالی در سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد که اکنون دو سال از آن گذشته اما آنگونه که باید اجرایی نشده است. در ماده ۵۷ قانون احکام دائمی توسعه نیز که در سال ۱۳۹۶ ابلاغ شد، وزارت رفاه مکلف شد تا به منظور بسط و گسترش هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در جامعه، کاهش فقر و نابرابری، تحقق اقتصاد مقاومتی و عدالت بنیان کردن توسعه اقتصادی، نسبت به رصد شاخصهای رفاه و تأمین اجتماعی و اثرسنجی برنامهها و اقدامات اقتصادی بر وضعیت و کیفیت زندگی اقشار و گروههای هدف اقدام و نسبت به تهیه و تدوین و اجرای بستههای سیاستی در حوزههای مساعدت اجتماعی، حمایت اجتماعی، بیمههای اجتماعی و پیشگیری اجتماعی متناسب با فرآیندهای رشد، توسعه و پیشرفت مبادرت کند. حتی در سیاستهای تامین اجتماعی نیز مجدد بر فقرزدایی و پیشگیری از آسیبها و مناطق حاشیهای و محروم تاکید شده است.
وی ادامه داد: در مقدمه سیاستهای کلی تامین اجتماعی به صراحت به سیاستهایی در راستای توانمندسازی، عدالت اجتماعی و ایجاد رفاه اجتماعی برای گروههای مختلف اشاره شده و اولین بند آن، نظام چند لایه تامین اجتماعی است، به نحوی که بانک جامع اطلاعاتی بهروز و قابل اتکا طراحی شود تا براساس آن امکان وسعسنجی افراد فراهم شود و متناسب با نیازهای مردم به سمت مساعدت اجتماعی حرکت کنیم.
موسوی چلک با اشاره به تاثیرات عدم اجرای نظام چند لایه تامین اجتماعی بر وضعیت جامعه، بیان کرد: براساس وسع و شرایط افراد حمایتهای خود را تعریف نکردهایم و میزان حمایتها تناسب مطلوبی با نیازهای افراد ندارد و چنین شرایطی میتواند نظام رفاه و تامین اجتماعی ایران را ناکارآمد میکند. همین موضوع در اصل ۲۹ و ۲۱ قانون اساسی نیز به صراحت اشاره شده است که دولت موظف به ایجاد شرایطی برای همه گروهها شده است تا امنیت خاطر همه جانبهای داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم باید بانک اطلاعات جامع و قابل اتکایی در حوزه رفاهی ایجاد کند، گفت: دولت چهاردهم نباید حوزه رفاه و تامین اجتماعی را در حاشیه قرار دهد. موضوع آسیبهای اجتماعی موضوعی نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذر کرد و با شعار دادن این مسائل برطرف نخواهد شد.
نظرات