فریدون همتی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه، در گفتوگو با «تجارتنیوز»:
بودجه نباید دوقطبی و سیاسی شود/ اگر نگاههای سیاسی کنار برود میتوان ثبات اقتصادی سال آینده را تضمین کرد
عضو کمیسیون تلفیق بودجه با تاکید بر اهمیت ایجاد ثبات اقتصادی به صورت سالانه گفت: مهمترین مساله این است که بتوانیم ثبات سالانه ایجاد کنیم. اگر بودجه کارشناسی دیده شود و نگاههای سیاسی جریانها کنار برود میتوان ثبات یکساله برای مردم، صادرکننده، واردکننده و تولیدکننده را تضمین کرد.
فریدون همتی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره مخالفتها با بودجه ۱۴۰۴ گفت: به نظر من باید همه کمک کنیم تا بودجه ۱۴۰۴ از لحاظ کارشناسی مورد نقد موافقان و مخالفان قرار گیرد. بودجه را نباید دوقطبی و سیاسی کرد.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه به طور طبیعی هر دولتی که سر کار باشد تمایل دارد به بخشهایی توجه خاص داشته باشد افزود: بنابراین دولتها منابع خود را در آن مسیری قرار میدهند که به مردم وعده دادهاند و شعارشان بوده است.
همتی با استقبال از در نظر گرفتن برنامه هفتم توسعه به عنوان برنامه دولت چهاردهم از سوی پزشکیان ادامه داد: خوشبختانه شعار دولت آقای پزشکیان برنامه هفتم توسعه بود. همه انتقاد میکردند که چرا برنامه دیگری ارائه نمیدهید. منتها ایشان عاقلانه برخورد کرد، برنامهای داریم که به قانون تبدیل شده، مصوب است و ذیل سیاستهای مقام معظم رهبری تنظیم شده، این همه وقت دولت و مجلس را به خود اختصاص داده، بعد رئیسجمهور آن را کنار بگذارد و یک برنامه جدید بدهد؟
منابع موجود آنچه میخواهیم از قانون برنامه به صورت سالانه اجرا شود سالی ۲۲۰ میلیارد دلار است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره میزان همخوانی بودجه با برنامه هفتم توسعه و انتقاداتی که درباره این عدم تطابق از طرف مخالفان مطرح میشود توضیح داد: خوشبختانه الان بسیاری از احکام قانون برنامه در بودجه و در برش یکساله دیده شده است. اما نه همه احکام. چرا همه نه؟ منابع موجود آنچه میخواهیم از قانون برنامه به صورت سالانه اجرا شود سالی ۲۲۰ میلیارد دلار است. وقتی منابع نداریم چهکار باید کرد؟ در نتیجه باید اولویتبندی کنیم. احکامی را که مهمتر است باید با توجه به منابعی که در اختیار داریم در اولویت قرار دهیم.
احکامی که جزو موضوعات مهم برنامه هفتم است در لایحه بودجه آمده است
این نماینده مجلس گفت: خوشبختانه احکامی که خیلی مهم و ضروری است، اولویت دارد و جزو موضوعات مهم برنامه هفتم است در لایحه آمده و حتماً هم در جریان رسیدگیهای مجلس نگاه کارشناسی موافقان و مخالفان در نظر گرفته میشود تا یک بودجه کارشناسیشده نزدیک به واقعیت هم در بخش هزینهها و هم بخش درآمدی برای سال آینده داشته باشیم.
او ادامه داد: باید متغیرهای اقتصادی مانند نرخ تورم که ۲۸ تا ۳۳ درصد پیشبینی شده و نرخ رشد اقتصادی چهاردرصدی را در عمل و در طول اجرا برای سال آینده داشته باشیم.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه با تاکید بر اهمیت ایجاد ثبات اقتصادی به صورت سالانه عنوان کرد: مهمترین مساله این است که بتوانیم ثبات سالانه ایجاد کنیم. اگر بودجه کارشناسی دیده شود و نگاههای سیاسی جریانها کنار برود میتوان ثبات یکساله برای مردم، صادرکننده، واردکننده و تولیدکننده را تضمین کرد.
نظرات