فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۵۶۹۱

مهدی کوچک‌زاده، عضو کمیسیون انرژی، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

جلوی ریخت‌وپاش‌ها را در کشور بگیرند می‌توان حقوق‌ها را افزایش داد/ مجلس اگر از افزایش حقوق بر اساس تورم سخن می‌گوید باید منابع آن را هم پیش‌بینی کند

جلوی ریخت‌وپاش‌ها را در کشور بگیرند می‌توان حقوق‌ها را افزایش داد/ مجلس اگر از افزایش حقوق بر اساس تورم سخن می‌گوید باید منابع آن را هم پیش‌بینی کند

یک نماینده مجلس گفت: معتقدم اگر جلوی حیف و میل‌ها و ریخت‌وپاش‌هایی که در کشور می‌شود را بگیرند، بسیاری از این کاستی‌ها و ناترازی‌ها را می‌توان رفع کرد.

به گزارش تجارت نیوز،

کلیات بودجه ۱۴۰۴ هفته گذشته به تصویب نمایندگان مجلس رسید. اما برخی از نمایندگان به بخش‌هایی از بودجه اعتراض داشتند و معتقد بودند دولت باید این موارد را اصلاح کند و دوباره به مجلس بیارود. اگرچه نظر این گروه تامین نشد و عمده نمایندگان به بودجه رأی دادند اما مواردی مانند افزایش حقوق کارمندان در بوته نقد بود. نمایندگان عمدتاً مخالف سیاست‌های دولت تاکید داشتند میزان افزایش حقوق بر اساس قانون باید متناسب با تورم سالانه باشد؛ موضوعی که همه درباره آن اتفاق نظر دارند اما می‌گویند منابع بودجه محدود است و در حال حاضر دولت امکان افزایش بیشتر آن را ندارد. مهدی کوچک‌زاده، عضو کمیسیون انرژی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز می‌گوید در کشور ریخت‌وپاش‌هایی می‌شود که می‌توان آن را صرف مواردی مانند افزایش حقوق بر اساس تورم کرد.

***

بر اساس قانون افزایش سالانه حقوق باید متناسب با تورم صورت بگیرد

*با توجه به جوهره بودجه آیا میزان افزایش حقوق کارگران کافی است یا باید بیشتر شود؟

برای موضوع افزایش حقوق قانون داریم که این افزایش سالانه باید متناسب با تورم صورت بگیرد. قطعاً تورم از ۲۸ درصد بیشتر است.

تکالیف مالایطاق برای دولت‌ها تعیین کرده‌ایم

*این نکته افزایش حقوق بر اساس تورم که طبق قانون باید اجرا شود تقریباً در بیشتر دولت‌های گذشته هم اجرا نشده است؟

چون از آن طرف بحثی داریم به نام تکلیف مالایطاق، یعنی شما تکلیفی را در قانون برای دولت تعیین کرده‌اید که نمی‌تواند آن را اجرایی کند. می‌گویید حقوق را بر اساس تورم تصویب کند، می‌گوید ندارم. خب ندارد چه‌کار کند؟

از این رو ما ضمن اینکه خواستار رعایت قانون در همه موارد هستیم از جمله قانون افزایش حقوق متناسب با تورم، باید این را هم رعایت کنید که اگر پیشنهادی داریم منابع آن را هم مشخص کنیم. یعنی اگر ما میانگین ۲۸ درصد افزایش را قبول نداریم و می‌گوییم باید حقوق همه ۳۵ درصد یا ۴۰ درصد، هر چقدر تورم است، افزایش یابد باید بگوییم از کجا باید این مبلغ تامین شود.

اگر دولت این مبلغ را دارد و نمی‌دهد باید سر جای خودش بنشانیمش اما اگر ندارد چه؟

*شما منابعی سراغ دارید که دولت بتواند از آن طریق افزایش حقوق مد نظر مخالفان در مجلس را تامین کند؟

نه من در حال حاضر چنین منابعی نمی‌شناسم.

*خب باید این را در نظر داشت که اگر قرار است در شرایط فعلی افزایش حقوق بر اساس تورم افزایش یابد که البته من هم با آن موافقم هستم، از کدام منابع پیدا و پنهان باید این کار انجام شود؟

البته منابعی وجود دارد و آن هم ریخت‌و‌پاش‌هایی است که در کشور می‌شود.

اگر جلوی حیف و میل‌ها در کشور گرفته شود بسیاری از این کاستی‌ها و ناترازی‌ها رفع‌شدنی است

*می‌توانید برای آن مصادیقی بیاورید؟

معتقدم اگر جلوی حیف و میل‌ها و ریخت‌وپاش‌هایی که در کشور می‌شود را بگیرند بسیاری از این کاستی‌ها و ناترازی‌ها را می‌توان رفع کرد.

چرا باید روزی چند میلیون لیتر بنزین قاچاق شود؟

*شما از ریخت‌وپاش صحبت می‌کنید. باید مصداق‌هایی در ذهن‌ داشته باشید که به این نتیجه رسیده‌اید که ریخت‌وپاش می‌شود؟

مصداق این موضوع درباره مبلغ و ریال و بودجه است. اما به عنوان مثال درباره بنزین، چقدر بنزین در کشور ما هدر می‌رود؟ یکی از عوامل هدر رفتن هم متناسب نبودن موتور خودروها با تکنولوژی روز است. دلایل بسیار زیاد دیگری هم وجود دارد. چرا جلوی اینها گرفته نمی‌شود؟ چرا باید روزی چند میلیون لیتر قاچاق شود؟ اگر جلوی اینها را بگیرند آیا ما ناترازی در بنزین خواهیم داشت؟ یا در ماجرای برق ببینید در اکثر شهرهای کشور مناطقی به عنوان مناطق ییلاقی یا ویلایی تاسیس شده است که اینها در حقیقت سکونتگاه‌های دوم هستند. در طول ماه یا هفته‌ها این سکونتگاه‌ها خالی هستند. اما گاز و برق‌شان روشن است برای اینکه گرم بماند. خب راهی وجود ندارد که این سکونتگاه‌ها شناسایی شوند و جلوی این کار گرفته شود.

با همین تجهیزات و با همین تولید برق فعلی، اگر نگویم می‌توان ناترازی برق را رفع کرد، حداقل می‌توان این ناترازی را تا حد بسیار زیادی کاهش داد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.