خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۵۹۷۷۶

پیشنهاد احیا ۵۰۰ معدن متروکه با هدف اشتغال‌زایی

پیشنهاد احیا 500 معدن متروکه با هدف اشتغال‌زایی

برنامه احیا معادن متروکه را با محوریت خانه معدن ایران در دستور کار قرار گرفت که پشتیبان این طرح صندوق بیمه معدن، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و ایمیدرو خواهد بود.

رییس هیات عامل ایمیدرو پیشنهاد داد تا کارگروه تخصصی احیا ۵۰۰ معدن متروکه با هدف رونق معادن و اشتغال‌زایی حداقل ۲۵ هزار نفر تشکیل شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نقل از وزارت صنعت، مهدی کرباسیان در جلسه هم‌اندیشی ایمیدرو و خانه معدن ایران با اعلام این خبر افزود: کارگروه تخصصی احیا معادن متروکه متشکل از نمایندگان ایمیدرو، معاونت معدنی وزارت‌خانه، خانه معدن ایران، شرکت تهیه و تولید و صندوق بیمه معدن و سایر نهادها و تشکل‌های مرتبط راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به قرارگرفتن در آستانه برنامه‌ریزی برای بودجه سال ۹۷ و اوایل فعالیت دولت دوازدهم، گفت: برنامه احیا معادن متروکه را با محوریت خانه معدن ایران در دستور کار قرار می‌دهیم که پشتیبان این طرح صندوق بیمه معدن، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و ایمیدرو خواهد بود.

کرباسیان با ابراز قدردانی از حمایت‌های رییس جمهور و هیات دولت در تخصیص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای حوزه صنایع و معادن کوچک گفت: باید بپذیریم معدن طی چند سال گذشته مغفول واقع شده است و در این راستا باید سرمایه صندوق بیمه افزایش یابد، چراکه از این طریق معادن مختلف بدون بروکراسی از تسهیلات لازم برخوردار می‌شوند.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: تجمیع معادن کوچک باید در دستور قرار بگیرد و مراکز فرآوری با هزینه حداقل طراحی و در جمع تعداد زیادی معدن راه‌اندازی شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود این کارگروه با ارایه راه‌کار تضمین خرید محصول را با نوسانات قیمت جهانی مواد اولیه بررسی کند.

کرباسیان با تاکید بر حمایت‌های صندوق بیمه معدن در راستای جلوگیری از ورشکستی معادن و توسعه اشتغال، اعلام کرد: در این زمینه شرایطی باید ایجاد کرد تا با حمایت‌های شورای عالی معادن تسهیلاتی برای این‌گونه معادن در نظر گرفت.

وی افزود: ایجاد بانک جامع معادن متروکه توسط استان‌ها در دستیابی به این هدف کمک‌رسان است.

رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان این‌که در یک بازه زمانی ۳ ساله می توان ۲۵ هزار شغل به طور مستقیم در این حوزه ایجاد کرد، گفت: تضمین معادن کوچک در این کارگروه با حضور صندوق بیمه راه‌کارهای عملی را ارایه کنند.

در ادامه این جلسه محمدرضا بهرامن در سخنانی تصریح کرد: با راه‌اندازی هر واحد معدنی به طور میانگین ۵۰ نیروی انسانی نیاز است که با احیا معادن متروکه این مهم محقق خواهد شد.

وی افزود: تشکل‌ها آمادگی دارند تا در کنار دولت؛ اقدامات لازم در احیا معادن متروکه را انجام دهند و به‌اقطور قطع ایجاد اشتغال مولد با دنبال کردن این برنامه دست یافتنی است.

در ادامه رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی ایران نیز اعلام کرد: معادن کوچک و متوسط از این منظر قابل اهمیت است که می‌تواند موجب تحرک بخش تولید، اشتغال‌زایی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی شود. پروژه‌های بزرگ معدنی زمان‌بر است اما معادن کوچک را می‌توان بین ۸ ماه تا یک‌سال به بهره‌برداری رساند و آثار اشتغال را در دولت دوازدهم شاهد بود.

بهرام شکوری با اشاره به تلاش‌های رییس هیات عامل ایمیدرو در افزایش سرمایه صندوق بیمه معدن به ۱۱۰ میلیارد تومان، گفت: با بخشی از این سرمایه می‌توان ۱۰۰ تا ۱۵۰ معدن را همراه با ایجاد واحدهای فرآوری راه‌اندازی کرد.

سهولت در اخذ پروانه اکتشاف، تعامل با وزارت‌خانه‌های اقتصادی به منظور راه‌اندازی معادن متروکه، تشکیل بانک جامع معادن متروکه، تهیه بخش‌نامه معرفی معادن متروکه توسط استان‌ها و توجه به پیش‌شرط‌‌های تحریک بازار در این حوزه مواردی بود که حاضران در این جلسه بر آن تاکید کردند.

همچنین به دستور مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو مقرر شد تا با راه‌اندازی کارگروهی تخصصی متشکل از سازمان‌های ذی‌ربط حوزه معدن؛ برنامه احیا ۵۰۰ معدن متروکه عملیاتی شود.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.