قطعهسازان به چه حمایتی نیاز دارند؟
اولین روز هفته جاری با تاکید عجیب سیاسیون برحمایت از صنعت قطعهسازی آغاز شد. حمایتی که صنعت قطعهسازی برای ایجاد شرایط بهتر همچون کاهش نرخ ارز و معاملات بانکی به آن نیاز دارد.
در هفته جاری در مراسم افتتاح خط تولید دو محصول جدید ایران خودرو، ماجرای نیاز حمایت از قطعه سازان را هاشم یکه زارع استارت زد
به گزارش تجارتنیوز ، یکه زارع به عنوان مدیرعامل گروه خودروسازی ایرانخودرو، موضوع حمایت از قطعهسازان را بیان کرد و حتی از حضور قطعه سازان در یکی از سایتهای تولید خودرو این شرکت در الجزایر خبر داد
پس از آن نیز، علی لاریجانی -رییس مجلس شورای اسلامی، عزیز اکبریان -رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و در نهایت محمد شریعتمداری- وزیر صنعت معدن و تجارت به ترتیب بر حمایت از قطعهسازان به صحبت پرداختند که وجه اشتراک اظهارات این افراد حمایت ویژه از صنعت قطعهسازی بود.
در حال حاضر، قطعه سازانی که بیشترین لطمه را از پرداخت نشدن و انباشت مطالباتشان از خودروسازان را میخورند، در چه بخشهایی به حمایت ویژه نیاز دارند؟
در این باره نیز بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو به خودوکار میگوید: «تا کنون هر زمان دولت وارد صنعت شده است، چیزی حاصل آن صنعت نشده است».
به گفته او، در حال حاضر قطعه سازی از مسیر خود خارج شده است. چرا که تولید داخل شدن قطعات خودرو نیز در هالهای از ابهام قرار گرفته است و در حال حاضر، تعداد زیادی از قطعه سازان از میدان به در شدهاند و حتی تعداد زیادی از بازاریها و قطعه فروشان، وارد صنعت قطعه سازی شدهاند.
شهریاری ادامه میدهد: حال که صحبت حمایت دولت از صنعت قطعه سازی به میان آمده است، باید به گونهای باشد که این حمایت عمقی و داخل صنعت قطعه سازی باشد.
او اظهار میکند: باید تلاش شود تا جای ممکن این قطعات در داخل کشور تولید شود، نه اینکه این قطعات یا از کشورهای دیگر وارد شود و یا در داخل مونتاژ شوند و دست آخر هم برچسب ساخت ایران زده شود.
به گفته این کارشناس صنعت خودرو، اقداماتی که در حال حاضر در صنعت قطعهسازی رخ میدهد، خطرناک است. از این رو باید خودروسازان با توجه به دولتی بودن و دارا بودن رفتار دولتی، توان ایجاد درمان در زمینه فعالیت قطعه سازان را ندارند، که البته این خود یک عارضه است.
شهریاری میافزاید: اگر میخواهیم صنعت قطعه سازی رشد کند، باید دولت در این صنعت نظارت داشته باشد نه دخالت.
او ادامه میدهد: چند سال گذشته در زمان احمدینژاد، بازدیدهایی از کارخانجات خودروسازی صورت گرفت و در همان زمان نیز مهلتهایی برای افزایش کیفیت و پیشرفت قطعه سازی خریده شد. اما با گذشت زمان هیچ تاثیری در این صنعت نداشت و فقط در حد شعار باقی ماند، چرا که باید راهکارها با برنامه صورت میگرفت.
او در پاسخ به اینکه حمایت ویژه از قطعه سازان باید شامل چه بخشهایی باشد، اظهار میکند: اولین کاری که دولت باید برای حمایت از قطعه سازان در نظر گیرد، تثبیت نرخ ارز است. چرا که وقتی قطعه سازان قطعهای تولید میکنند، پیش زمینهای درباره بازگشت پولشان ندارند. همچنین ممکن است ناگهان رقبای جدیدی سر از کار در آورند و بازار را در دست گیرند.
به گفته این کارشناس صنعت خودرو، اکثر تولید کنندگان در سایر کشورها، میدانند که باید طی سال چه تعداد قطعه تولید و عرضه میکنند. اما درایران اینگونه نیست و قطعهسازان برنامه جدی ندارند.
شهریاری تاکید میکند: هنگامی که دولت وارد صنعت قطعهسازی میشود و دخالت میکند، میتواند آسیبهای جدی به این بازار بزند.
منبع: پدالنیوز
نظرات