جلسه رئیسجمهور بعد از ۵ سال با صادرکنندگان
اگر چه بعد از گذشت پنج سال، حسن روحانی بالاخره جلسهای را برای حلوفصل مشکلات صادرات برگزار کرد، اما بسیاری از صادرکنندگان از نبود در جلسه مذکور گلایهمند هستند.
پنج سالی است که از وعده حسن روحانی رئیسجمهور برای برگزاری جلسه با صادرکنندگان و حل مشکلات صادراتی میگذرد و حتی به اندازه عمر یک دولت، از این وعده گذشت تا بالاخره روحانی حاضر شد صادرکنندگان را ببیند.
به گزارش تجارتنیوز ، روز گذشته حسن روحانی رئیسجمهور با جمعی از وزرای خود از جمله محمد شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور و محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور، تعدادی از صادرکنندگان را در نهاد ریاستجمهوری به حضور پذیرفت و ظاهرا قرار بود از وضعیت صادرات و برنامههای دولتش برای حمایت از صادرات غیرنفتی و ارزآفرینی آن سخن بگوید و مشکلات صادرکنندگان را بشنود.
او البته دستوراتی را هم خطاب به برخی از وزرا صادر کرد و خواستار توجه هرچه بیشتر به حوزه صادرات شد.
اما در این میان بسیاری از صادرکنندگان و تشکلهای بزرگ صادراتی که توقع داشتند در این جلسه حضور داشته باشند، اکنون گلایهمند هستند که چرا تنها صادرکنندگان پتروشیمی در این جلسه حضور داشته و حتی روسای اتاق بازرگانی تهران و ایران هم در این جلسه حضور نداشته و از برگزاری آن بیاطلاع بودهاند.
رئیسجمهور در جلسه با صادرکنندگان چه گفت؟
حسن روحانی اعلام کرد: تلاش صادرکنندگان غیرنفتی برای ایجاد تنوع و اعتماد به محصولات صادراتی ایران، اقدامی ضروری و ارزشمند و درخور تحسین است؛ اگرچه در این میان نباید به خطرات صادرات تک محصولی برای اقتصاد کشور نیز بیتوجه بود؛ بهخصوص اینکه بیتردید ایجاد تنوع در محصولات غیرنفتی صادراتی، آسیبپذیری اقتصاد کشور را بیش از پیش کاهش میدهد.
وی، دستیابی به بازارهای صادراتی و در عین حال حفظ این بازارها را موضوعی بسیار مهم در افزایش تولید و صادرات کشور و در نتیجه اشتغالزایی برشمرد.
روحانی افزود: سرعت عمل در دستیابی به بازارهای صادرات و توجه دقیق به سلامت و کیفیت کالاهای تولیدی با هدف حفظ بازار صادراتی بسیار مهم است چرا که اگر این سرمایه اعتماد بازارهای صادراتی به یک برند و محصول تولیدی تضعیف شود، جبران آن بسیار دشوار خواهد بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: در صادرات یک محصول آنچه بسیار مهم است توجه ویژه به خواست مصرف کننده و حفظ اعتماد او به کالاهای تولیدی است. اینکه کالایی با برند ایرانی مورد اعتماد جهانیان باشد ، افتخاری برای همه ما است و این خود می تواند تبلیغی ارزشمند برای کشور و به مفهوم تعهد به اخلاق و ایمان تولید کننده ما میباشد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، جستجوی راههای صرفه جویی در منابع بویژه آب، کاهش هزینه ها و ایجاد اعتماد به سرمایه گذاری را امری مهم برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان برشمرد.
رئیسجمهور در این جلسه همچنین به وزرای «صنعت، معدن و تجارت» و «اقتصادی و دارایی» و رییس بانک مرکزی دستور داد تدابیری اتخاذ کنند تا با هدف کاهش هزینهها، صادرکنندگان محصولات تولیدی در بخشهای دولتی و خصوصی بتوانند بهطور مستقیم و بیواسطه تولیدات را به کشورهای هدف، صادر و ارز مربوطه را دریافت کنند.
روحانی همچنین خواستار شناسایی و بررسی طرحهای اشتغالزای تولیدکنندگان و صادرکنندگان معتبر غیرنفتی و ارایه سریعتر تسهیلات از منابع نظام بانکی و یا در صورت لزوم منابع ارزی صندوق توسعه ملی در این جهت شد.
فعالان اقتصادی بیاطلاع؛ خواص خصولتی در جلسه
در این میان البته بسیاری از صادرکنندگان تصورشان بر این است که تنها صادرات پتروشیمی برای دولت جذابیت دارد و به همین دلیل صادرکنندگان پتروشیمی فراخوان شدهاند و بسیاری از صادرکنندگان کالاهای ارزآور ایران که اتفاقا به دلیل سیاستهای دولت با مشکل صادرات مواجه هستند نیز در این جلسه حضور نداشتند.
این در شرایطی است که غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران چندی پیش خودش، از برگزاری این جلسه خبر داده بود؛ اما آنطور که از خبرها برمیآید، خود وی نیز به این جلسه دعوت نشده است.
تقاضای دیدار بیواسطه با رئیسجمهور را داریم
حسین سلاحورزی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با ابراز بیاطلاعی از برگزاری چنین جلسهای میان صادرکنندگان و رئیسجمهور گفت: اتاق ایران بارها و بارها تقاضای دیدار بیواسطه فعالان اقتصادی با رئیسجمهور را داشته است که این موضوع هنوز محقق نشده است.
البته مسعود کرباسیان وزیرامور اقتصادی و دارایی نیز چندی پیش در جلسهای که با جمع بزرگتری از صادرکنندگان داشت، تنها به دنبال این بود که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات پتروشیمی را به دولت تحویل دهند که تاکنون چنین موضوعی هم محقق نشده است.
تمام اینها در شرایطی است که به نظر میرسد دولت اکنون با برگزاری چنین جلساتی نه تنها به دنبال این نیست که مشکلات حوزه صادرات را برطرف کند، بلکه فقط به دنبال ارزهای صادراتی صادرکنندگان است؛ چرا که اکنون اوضاع صادرات بهتر نشده و هنوز هم کالاهای باارزش افزوده بالا صادرات پایینی دارند.
منبع: مهر
نظرات