مبادلات تجاری ایران و پاکستان ۴۹ درصد افزایش یافت
رایزن تجاری جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: میزان مبادلات تجاری ایران و پاکستان در 9 ماهه 96 افزایش 49 درصدی را نشان میدهد.
رایزن تجاری جمهوری اسلامی ایران در پاکستان (مستقر در شهر کراچی) گفت: میزان مبادلات تجاری ایران و پاکستان در 9 ماهه 96 افزایش 49 درصدی را نشان میدهد.
به گزارش تجارتنیوز ، مراد نعمتی زرگران گفت که در 9 ماه سال جاری میزان صادرات کالا از ایران به پاکستان رشد هفت درصدی و میزان صادرات کالاهای پاکستان به ایران رشد 42 درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: میزان صادرات ایران به پاکستان در 9 ماه امسال، 634 میلیون دلار و میزان صادرات پاکستان به ایران طی این مدت، 348 میلیون دلار میباشد.
به گفته نعمتی زرگران، مجموع مبادلات دو کشور در 9 ماه سال جاری 982 میلیون دلار اعلام شده است.
ارزش اقلام صادراتی ایران به پاکستان در سال 1395 بیش از 795 میلیون دلار و واردات از این کشور همسایه حدود 365 میلیون دلار بود.
به اعتقاد کارشناسان با وجود مناسبات خوب سیاسی و امنیتی ایران و پاکستان و تعلقات فرهنگی و تاریخی دو حوزه اسلامی و فرهنگ فارسی به عنوان ریشه اصلی مشترکات دو ملت، فضای حاکم بر تعاملات اقتصادی ایران و پاکستان چندان مناسب و قابل قبول نیست.
پاکستان به عنوان کشوری با جمعیت بیش از 200 میلیون نفر اگرچه خود، صادرکننده مواد غذایی از جمله محصولات کشاورزی و دامی است، اما میتواند به عنوان مقصد صادراتی محصولات ایران در زمینههای مختلف بهویژه لوازم ساختمانی، کاشی، سرامیک و سیمان مطرح شود.
مواد غذایی بستهبندی یا کنسرو شده، انواع محصولات لبنی و گوشتی، انواع خشکبار، مواد شوینده و بهداشتی، نوشیدنیهای مختلف، انواع میوه و ظروف و لوازم آشپزخانه تنها بخشی از کالاهای وارداتی قابل دسترس و پرطرفدار در فروشگاههای پاکستان است که البته مشابه پاکستانی همه آنها با کیفیتی نسبتا پایینتر و با بستهبندیهای نه چندان شکیل در بازارهای این کشور وجود دارد.
نکته قابل توجه درباره کالاهای سبک وارداتی پاکستان که در سوپرمارکتها یافت میشوند، برندهای این کالاها است که نشان میدهد بیشتر آنها از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بهویژه عربستان وارد شدهاند.
در میان این کالاها البته محصولاتی با برندهای چینی، ترکیهای، آمریکایی، انگلیسی، آلمانی، دانمارکی و برخی دیگر کشورهای اروپایی هم به چشم میخورد.
کالاهای با کیفیت و مرغوب ایرانی غایب بزرگ قفسههای فروشگاهها در پاکستان است که مملو از کالاهای عربی-غربی شدهاند.
این درحالی است که بازار مصرف 200 میلیون نفری پاکستان به عنوان یکی از بازارهای بزرگ اسلامی در مجاورت ایران بزرگترین فرصت برای حضور فعالان اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاران ایرانی است.
بازار بکر و رو به توسعهای که متاسفانه از چشم دولتمران و فعالان اقتصادی ایران مغفول مانده است.
برخی کشورها از جمله چین موقعیت استثنایی حضور در پاکستان را مغتنم شمرده و با طرح عظیم ساخت کریدور اقتصادی چین و پاکستان (معروف به CPEC) تلاش دارند علاوه بر حضور پر رونق در بازار این کشور، از طریق پاکستان دسترسی تجاری خود به اقیانوس هند را تسهیل کند.
پکن در این کریدور 46 میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تکمیل این پروژه میتواند دو میلیون شغل در پاکستان ایجاد کند و موجب رشد 7.5 درصدی اقتصادی این کشور شود.
همچنین، نگاهی به شرکای اصلی تجاری پاکستان نشان میدهد که چین 17 درصد، امارات متحده عربی 15 درصد، کویت 8.8 درصد و عربستان سعودی 8.5 درصد از صادرات به پاکستان را در اختیار دارند.
اجرای خط لوله صلح یکی از طرحهای راهبردی ایران و پاکستان است که بهرغم عمر طولانی خود هنوز به ثمر ننشسته و دو کشور باید گامهای پایانی را در این زمینه سریعتر بردارند.
بهرهبرداری از بندر شهید بهشتی در ایران به یکی از فرصتهای مهم ترانزیتی و همکاری اقتصادی میان این بندر و بندر مهم گواتر در پاکستان منجر شده و مقامات دو کشور برای تعمیق همکاریها در این زمینه گامهای جدیدی برداشتهاند.
منبع: ایرنا
نظرات