صادرات مبلمان ایران به بیش از ۵ کشور دنیا
خواستار تسهیلاتی در روند صادرات مبلمان ایرانی از سوی دولت شد و گفت: انتظار میرود دولت از طریق رایزنان اقتصادی بتواند شرکت در نمایشگاههای خارجی را برای تولیدکنندگان ایرانی، هموار کند.
رامین میرعبدالباقی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی سالهای گذشته و متاثر از مساله تحریم، مشکلاتی در زمینه واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت مبلمان به وجود آمده است، گفت: چوب یکی از مهمترین مواد اولیه مورد نیاز در این صنعت است، اما به دلیل کمبود آن در ایران ناچار به واردات بودیم که هزینه های گمرکی و حمل و نقل، تولید مبلمان را غیراقتصادی می کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، وی افزود: همچنین در عرصه فناوری های روز مبلمان، بسیار عقب بودیم؛ بر این اساس توسعه فعالیتها به کشور ایتالیا به منظور دور زدن تحریمها و تامین مواد اولیه ارزانتر و دستیابی به فناوریهای روز در دستور کار قرار گرفت؛ این درحالی است که ایتالیا کشوری است که بیشتر با صنعت مبلمان و پوشاک شناخته شده و درآمدهای سرشاری از این طریق کسب میکند، درحالیکه بر عکس در کشورمان در سالهای گذشته توجه کمتری به این صنعت شده و به عنوان کالای صادراتی به آن نگاه نشده است.
میرعبدالباقی خاطرنشان کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم، در چند سال گذشته اما نگاهها به این صنعت تغییر کرده؛ این درحالی است که کشور ایتالیا به حمایت از صنعت مبلمان و مبل سازان در جهان شهرت دارد و وقتی سرمایه گذاران خارجی بخواهند در این کشور حضور یابند، مشمول ۲۳ درصد تخفیف مالیاتی شرکتهای خارجی (به شرط عدم فروش تولیدات در اتحادیه اروپا) خواهند شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن، مبلمان سازان در ایتالیا مشمول حمایتهای کارگری، ویزاهای کاری سه تا چهار ساله برای کارگران، دریافت تسهیلات صادراتی، وامهای ارزان قیمت با نرخ بهره ۲ تا سه درصدی و همچنین مشوقهای مختلف صادراتی میشوند.
به گفته میرعبدالباقی، جلب و جذب سرمایه سایر کشورها و صدور فرهنگ خود از طریق صنعت مبلمان، از جمله مزایایی است که ایتالیاییها با حمایت از سرمایهگذاران خارجی به دنبال آن هستند؛ در این میان بیتوجهی به صنعت مبلمان در کشور در دهههای گذشته، همچنین وارد نشدن فناوریهای نوین به کشور متاثر از تحریمهای اقتصادی و نبود تحقیق و توسعه (R&D) مناسب در این صنعت، سبب شد تا به فکر ادامه فعالیت در یکی از کشورهای پیشروی این صنعت یعنی ایتالیا بیفتیم.
وی تاکید کرد: با آموزش نیروی انسانی که به ایتالیا روانه کرده بودیم و بازگرداندن آنان به ایران، بتدریج توانستیم تحولی در این صنعت در کشور ایجاد کنیم؛ این در حالی است که تا پیش از حضور در ایتالیا، مبلمانهای تولیدی شرکت کاملا به صورت سنتی ساخته میشدند، اما امروز با دانلوپ که یکی از ماشین آلات صنعتی که حتی در صنعت خوروسازی کاربرد دارد، ساخته میشوند.
عضو اتحادیه صادرکنندگان مبلمان توضیح داد: با اقدام های انجام شده که به نوعی در قالب دور زدن تحریمها و اقتصادی کردن تولید محصول نهایی بود، امروز ساختار و شالوده اصلی مبلمانهای تولیدی را از ایتالیا وارد میکنیم و پس از تکمیل آنها در ایران، به کشورهایی نظیر روسیه، چین، عربستان، هندوستان، چین و برخی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میکنیم.
میرعبدالباقی خاطرنشان کرد: فناوریهای دریافتی از ایتالیاییها، اکنون در این شرکت بومیسازی شده است که موفقیت دیگری در راستای اقتصاد مقاومتی بود؛ در این میان صنعت بول (استفاده از پوست زیر لاکِ لاکپشت در معرق کاری)، استفاده از صنعت ریختهگری جواهر سازی، واردات ماشین آلات مجسمه سازی نوین (که در انحصار این شرکت در ایران است) و واردات دستگاههای خاص آبکاری طلا، از جمله فناوریهایی بوده که در سالهای گذشته و در ارتباط با مبلمانسازان ایتالیایی از سوی این شرکت وارد ایران شده است.
میرعبدالباقی ادامه داد: این درحالی است که فعالیت هایی نظیر رویه کوبی، نقاشی مبلها، رنگ و پارچه و برنزکاری در ایران انجام میشود که فعالیتهایی یدی و دستی بوده و با صرف هزینههای پایین تر و استفاده از نیروی کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر انجام میشوند.
میرعبدالباقی خواستار تسهیلاتی در روند صادرات مبلمان ایرانی از سوی دولت شد و گفت: انتظار میرود دولت بتواند شرکتهای نمایشگاهی خارجی را از طریق رایزنان اقتصادی یا فرهنگی در آن کشورها برای مطرح کردن هرچه بیشتر صنعت مبلمان کشورمان هماهنگ کند.
وی اضافه کرد: ایجاد تسهیلاتی در واردات مواد اولیه و کارگر ساده، در نظر گرفته نشدن کارگران این صنعت و حتی الامکان در نظر گرفتن ردیفهای ویژه بیمهای و پرداختیهای آنان، از جمله دیگر مسائلی است که می تواند به تسهیل صادرات محصولات این صنعت و جهانی شدن آنها و در نتیجه صدور فرهنگ کشورمان به سایر کشورها بیانجامد.
وی با اشاره به استفاده ایتالیاییها از جواهر از جمله زمرد، عقیق و غیره در صنعت مبلمان، یادآور شد: شرکت متبوعش به دلیل استفاده از سنگ مالاکیت (نوعی سنگ که در انگشترسازی استفاده میشود) برای نخستین بار، که با استقبال ایتالیاییها مواجه شد، به شرکت برتر مبلمان سازی این کشور در سال ۲۰۱۲ تبدیل شد.
منبع: مهر
نظرات