دبیر انجمن تولیدکنندگان ماءالشعیر و مالت مطرح کرد:
اختلاف نظر هزینهساز استاندارد و وزارت بهداشت درباره عوارض ماءالشعیر
دبیر انجمن تولیدکنندگان ماءالشعیر و مالت میگوید از دید برخی از سازمانها، ماءالشعیر در زمره نوشابههای گازدار قندی قرار دارد و عوارض ۱۵ درصدی برای این نوشیدنی مطالبه میشود که بسیاری از شرکتهای این صنعت را با مشکلاتی مواجه کرده است.
حمیدرضا کمال علوی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۴ شرکت عضو انجمن تولیدکنندگان ماءالشعیر و مالت عضو انجمن هستند، میگوید: شرکتهای مالت و ماءالشعیر زیر نظر انجمن برای اینکه بتوانند سلیقه مصرفکننده را تامین کنند، سالانه نزدیک به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون لیتر در بستهبندیهای شیشهای و قوطی و پت در احجام مختلف و متنوع با طعمهای مختلف ماءالشعیر تولید میکنند.
به گزارش تجارتنیوز ، دبیر انجمن تولیدکنندگان ماءالشعیر و مالت یکی از مشکلات صنعت ماءالشعیر و مالت را عوارض بهداشت میداند و میگوید: عوارض بهداشت چند سالی است که شرکتهای ماءالشعیر و مالت را تحت فشار قرار داده است و متاسفانه از دید برخی از سازمانها، ماءالشعیر در زمره نوشابههای گازدار قندی قرار دارد و عوارض ۱۵ درصدی برای این نوشیدنی مطالبه میشود که بسیاری از شرکتهای این صنعت را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: در برخی مواقع متاسفانه ما از سازمان ملی استاندارد چندین بار جوابیه گرفتیم که استاندارد و ویژگیهای نوشیدنی مالت و استاندارد و ویژگیهای نوشابههای قندی تعریف متفاوتی دارد و دو استاندارد جداگانه دارد ولی متاسفانه هنوز نتوانستیم این موضوع را در بعضی از سازمانها جا بیندازیم که این موضوع مشکلاتی را برای این صنعت به وجود آورده است و اگر احیانا قرار بر این باشد که این عوارض ۱۵ درصدی را که از سال ۹۲ مطالبه میشود، از این شرکتها مطالبه کنند، خیلی از شرکتهایی که امروزه برندهایشان را در قفسههای فروشگاهها میبینیم به سمت خاموشی و تعطیلی خواهند رفت. امیدواریم دست اندرکاران بتوانند مانند همیشه مساعدتهای خودشان را داشته باشند.
تعیین روزانه قوانین در مرز به ما ضربه میزند
علوی در ادامه میگوید: دریافت و بازپرداخت وام، تامین و خرید مواد اولیه -که البته این بخش خوشبختانه در صنعت مالت و ماءالشعیر کمرنگ تر است- و قاچاق هم از دیگر مشکلات ما است. تمام تولیدکنندگان سعی بر این دارند که بتوانند بهترین مواد را از نظر کیفیت به مردم ارائه دهند اما این مسائل و مشکلات سد راه این صنایع میشود و توقع میرود که مسئولان محترم طی سال۹۷ از افراد اهل فن و متخصص خروجیهای خوبی بگیرند و مشکلات صنعت غذا و نوشیدنی را برطرف کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان ماءالشعیر و مالت با اشاره به اینکه در بعضی از مرزهای ما روزانه قوانینی را وضع میکنند که گریبانگیر این صنعت میشود، افزود: تاریخ مصرف محصولات ماءالشعیر و مالت به زمان خاصی محدود میشود و بارگیری و حملونقل محصولات هم شرایط خاص خود را میطلبد برای مثال وسیله حمل و نقل از تهران تا مرز، محصولات را بارگیری میکند و در مرز دوباره باید محصول را جابهجا کند و به وسایل نقلیه آن طرف مرز منتقل کند.
وی ادامه داد: برای مثال در مرز کشور عراق اگر بطری شیشهای ما دو تا سه بار در ماشین بارگیری شود، معمولا از بین میرود و ضایعات آنها روی دست تولیدکننده باقی میماند.
علوی گفت: این قوانین یا تعرفههایی که در نظر گرفته میشود و حتی قوانینی که کشور ثانویه در نظر میگیرد مسائلی است که امید است مدیریت شود و در سال ۹۷ تمهیداتی داشته باشیم که آنی و لحظهای این اتفاقات پیش نیاید که شرکتهای تولیدکننده را با مسائل و مشکلاتی مواجه کند.
در حال بررسی وضعیت قیمت محصولات برای سال ۹۷ هستیم
وی درباره قیمتگذاریها و تعیین قیمت محصولات مالت و ماءالشعیر در سال جدید میگوید: معمولا با شرکتهای عضو جلساتی برگزار میکنیم و شرکتها جدولی از قیمت تمام شده محصول خود را ارائه میدهند و کاملا دقیق و مهندسی شده بررسی میشود و به سازمان حمایت اعلام شده و این قیمتها دفاع میشود و در اختیار شرکتها قرار داده میشود.
علوی افزود: سعی هم بر این شده است که شرکتها بتوانند قیمتها را مدیریت کنند و اگر اعتراض یا موضوع تعزیراتی مطرح شود، بتوانیم مدیریت کنیم که مشکلی برای شرکتهای تولیدکننده به وجود نیاید.
وی با ابراز امیدواری نسبت به از میان رفتن سدهای مانع در بخشهای بازرگانی، مالی، تولید و صنعت غذا و نوشیدنی در سال ۹۷ گفت: متاسفانه عوارضی که برای شرکتهای تولیدکننده اعم از بیمه و مالیات و … وضع میشود در ایجاد این سدهای مانع تاثیرگذار است.
علوی افزود: ما از طریق کانون تولیدکنندگان ماءالشعیر و مالت سعی میکنیم که موضوع مالیات بر ارزش افزوده را در صنعت غذا و نوشیدنی شکل و شمایل دیگری دهیم. متاسفانه آنگونه که از مالیات بر ارزش افزوده نام میبریم، در صنعت غذا و نوشیدنی این اتفاق نمیافتد و بسیاری از شرکتهای تولیدکننده خودشان شخصا این هزینهها را پرداخت میکنند.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی نوشآنلاین
نظرات