جزئیات تنظیم بازار ماه مبارک رمضان
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران جزئیات تنظیم بازار کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان را تشریح کرد.
یزدان سیف در نشستی خبری با اشاره به هماهنگیهای انجام شده برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان اظهارداشت: با هماهنگی انجمنهای صنفی مربوطه از جمله انجمن روغن نباتی، انجمن شکر، انجمن ماکارونی، انجمن فروشگاههای زنجیرهای و انجمن برنج تلاش کردیم بازار کم تنش و بیتنشی را در ماه مبارک رمضان داشته باشیم.
به گزارش تجارتنیوز ، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: در این راستا حدود ٣٠ هزارتن برنج را در فروشگاههای زنجیرهای و تعاونیهای مصرف با قیمتهای مشخص و مصوب توزیع خواهیم کرد.
وی ادامه داد: همچنین حدود ٣٠ هزارتن شکر به مناسبت این ایام توزیع میشود که ١٠ هزارتن آن به صورت بستهبندی شده از طریق فروشگاهها و ٢٠ هزارتن از طریق صنوف برای مصارف شیرینی و شکلات خواهد بود.
سیف افزود: حدود ١٠ هزارتن روغنخام و روغن نباتی از طریق فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشود ضمن اینکه حدود ٢٠ هزارتن ماکارونی با قیمت ١٠ الی ١٥ درصد زیر نرخ بازار، به مصرفکنندگان عرضه میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حوزه گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخممرغ نیز تدابیری اندیشیده شده که در حوزه مسئولیت شرکت پشتیبانی امور دام است و این شرکت به موقع اطلاعرسانیهای لازم را انجام خواهد داد.
سیف گفت: قیمت هرکیلوگرم برنج هندی ١١٢١ تحویل به فروشندگان و فروشگاه های زنجیره ای ٥٢٠٠تومان و برای مصرف کنندگان ٥٥٠٠ تومان است، همچنین قیمت برنج هندی پی آر ١١ درب انبار عمده فروشی ٢٣٠٠ تومان و برای مصرف کننده ٢٦٠٠ تومان است .
به گفته وی قیمت هر کیلوگرم برنج تایلندی هومالی تحویل به فروشندگان ٣٦٠٠ تومان و برای مصرف کنندگان ٣٩٠٠ تومان است .
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: طبق توافقات انجام شده روغن نباتی نیز با ١٠ درصد تخفیف عرضه می شود ضمن اینکه عرضه شکر نیز با همین شرایط انجام خواهد شد .
وی گفت: توزیع این اقلام از شنبه آینده، ٢٢ اردیبهشت ماه در مراکز عرضه آغاز می شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه تلاش می کنیم ۵۰ درصد از پول کشاورزان گندم کار را به روز پرداخت کنیم، درباره روند خرید تضمینی دانه های روغنی اضافه کرد: تاکنون حدود ۴۸ هزار تن دانه روغنی کلزا به ارزش ۱۴۰ میلیارد تومان از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شده است که پول کشاورزان تا پایان هفته جاری پرداخت می شود.
سیف گفت: در مدت مشابه سال گذشته ۱۹ هزار تن دانه روغنی کلزا خریداری شده بود که بر اساس برآوردهای انجام شده امسال میزان خرید یک و نیم برابر بیشتر شده است.
معاون وزیرجهاد کشاورزی همچنین از صادرات ۵۹۰ هزار تن گندم، آرد و مشتقات خبرداد و اظهارداشت:ایران یکی از رقبای اصلی منطقه در زمینه صادرات آرد است.
وی افزود: باوجود اینکه یارانه صادرات این بخش تقریبا حذف شده است صادرات به عراق و کشورهای منطقه ادامه دارد. وی با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره ارزانتر بودن قیمت جهانی گندم از قیمت تمام شده داخلی، اضافه کرد: اما باید بگویم که میانگین قیمت گندم در بازارهای جهانی ۳۸۰ دلار در هر تن بود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: با همت مسئولان و حمایت دولت موفق شدیم واردات ۷ تا ۸ میلیون تن گندم را به کمتر از ۷۰ هزار تن در سال ۹۶ کاهش دهیم که این مسئله تولید و خود اتکایی گندم را توجیه میکند.
وی با بیان اینکه میزان تولید گندم برای سال جدید ۱۳ میلیون تن برآورد شده است که ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به صورت تضمینی خریداری میشود، ادامه داد:کشاورزان هیچگونه نگرانی نداشته باشند چون هیچ تغییری در سیاست خرید گندم ایجاد نخواهد شد و دولت به هر قیمتی که باشد برنامه حمایتی خرید تضمینی را اجرا میکند.
سیف افزود: امسال قرار بود برنامه قیمت تضمینی را با عرضه گندم به بورس کالا اجرا کنیم که این برنامه با توجه به اینکه زیرساختهای لازم برای انبار گندم در بورس کالا فراهم نبود به تعویق افتاد.
وی گفت: هیچگاه برنامه خرید تضمینی متوقف نخواهد شد و دولت تلاش میکند با ادامه اجرای این برنامه بویژه در محصول گندم پایدارسازی جمعیت روستاها و ایجاد امنیت شغلی ، رفاه اجتماعی و افزایش در آمد کشاورزان و روستاییان را اجرا کند.
معاون وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه باقیمانده مطالبات چغندرکاران تا پایان اردیبهشت پرداخت میشود، افزود:سال گذشته حدود دو میلیون تن شکر به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال در کشور تولید شد.
وی افزود: خوداتکایی در تولید شکر در ۱۲۲ سال گذشته بیسابقه بوده است و کشاورزان باوجود تنشهای سرما و خشکسالی توانستند میزان تولید بیسابقهای را در محصولات راهبردی بویژه چغندر قند ایجاد کنند.
سیف ادامه داد: ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات چغندرکاران باقی مانده است که تا پایان اردیبهشت پرداخت خواهد شد.
منبع:مهر
نظرات