اعلام آمادگی غول معدنی روسیه برای همکاری با ایران
شرکت «یوامامسی» از بزرگترین شرکتهای معدنی روسیه، آمادگی خود را برای همکاری با بخشهای مختلف معدنی و صنایع معدنی ایران اعلام کرد.
مهدی کرباسیان در دیدار با سرگو قربانف سهامدار اصلی و مدیر ارشد شرکت یو ام ام سی اظهار داشت: با توجه به طیف وسیع فعالیتهای این هلدینگ، زمینه مناسبی برای همکاری به منظور توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ایران فراهم آمده است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه روابط ایران و روسیه گفت: هم اینک طرحهایی برای افزایش ظرفیتهای مس، روی، طلا، عناصر نادر داریم و همزمان توسعه آموزش و تحقیقات، اکتشاف در دستور کار ایران است که با توجه به طیف فعالیتهای هلدینگ روسی، زمینه مناسبی برای همکاری ایجاد شده است.
وی ادامه داد: با توجه به قرارداد ۲.۵ میلیارد یورویی دولتهای ایران و روسیه در جهت افزایش همکاریها، درصدد بهره گیری شرکتهای خصوصی معدن و صنایع معدنی ایران از این رقم هستیم.
به گفته وی، بخش مس، روی و طلا از جمله بخشهایی هستند که پروژه هایی در دست اجرا دارند و به سرعت میتوان وارد همکاری در این حوزهها شد.
کرباسیان تاکید کرد: معدن مهدی آباد که هم اینک بزرگترین طرح تولید روی ایران را در دست اجرا دارد، از اولویت های ایمیدرو برای همکاری است.
وی خواستار برگزاری جلساتی جداگانه در سطح مدیران و کارشناسان بخشهای مربوطه در ایمیدرو شد و افزود: علاوه بر سطح کلان، شرکت ملی صنایع مس ایران نیز پروژههایی برای رسیدن به ظرفیت ۴۴۰ هزار تنی کاتد مس دارد که با توجه به تخصص طرف روسی، زمینه مناسبی برای اقدام مشترک وجود دارد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: در موضوع اکتشاف هم میتوان همکاری وسیعی بین دو طرف برقرار کرد و این حوزه از اهمیت خاصی در تحقق اهداف آتی بخش معدن و صنایع معدنی ایران دارد.
وی افزود: در اکتشافات طلا موفق به کشف معادن جدید شده ایم و مایل به فعالیت با طرف روسی در این بخش هستیم.
تجربه روسها در اکتشاف معادن ایران
در این نشست اردشیر سعد محمدی عضو هیات عامل ایمیدرو گفت: تجربه روسها در اکتشاف معادن ایران یکی از راههای همکاری با هلدینگ یو ام ام سی است.
وی افزود: همکاری در بخش فلزات غیرآهنی، آلیاژها، عناصر نادر، افزایش راندمان در صنایع متالورژی و تبادل دانش در این حوزهها نیز از جمله موارد مورد علاقه ما است.
سعدمحمدی خاطر نشان کرد: شرکت ملی مس طرحی برای تولید کود فسفاته از اسید سولفوریک دارد که این امر میتواند روابط دو طرف را افزایش دهد.
از سوی دیگر محمدرضا بنی اسدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: ایران ۳ درصد ذخایر شناخته شده مس جهان را دارد و این شرکت در حال اجرای برنامه دستیابی به هدف ۴۴۰ هزار تن کاتد مس است. وی ادامه داد: محصول کاتد شرکت مس از مرغوبترین نوع این فلز در بازارهای جهان است.
سرگو قربانف نیز ضمن اشاره به اینکه با برخی تولیدات ایران از جمله مس از طریق شرکتهای بزرگ اروپایی آشنایی دارد اظهار داشت: با در اختیار گرفتن جزئیات طرح های ایران، می توان وارد همکاری در حوزههای مختلف شد.
به گفته وی، هلدینگ یو ام ام سی، از بزرگ ترین شرکت های معدنی در روسیه است که همواره سهمی نیز در تولید جهانی دارد. این هلدینگ ۴۰ شرکت در روسیه و خارج روسیه دارد و با ۸۰ هزار نیروی انسانی توانسته سهم ۵۰درصدی در تولید سرب، ۴۰درصدی تولید روی، ۴۱درصدی نیکل، ۱۲درصدی زغال سنگ، ۴۰ درصدی مس کاتد و ۴درصدی فلزات گرانبها داشته باشد.
UMMC همچنین در جهان نیز ۱.۶درصد تولید مس، ۲.۳درصدی زغالسنگ، ۱.۵درصدی سرب، ۲ درصدی روی داشته باشد. سهم جهانی این شرکت در تولید عناصر نادر همچون سلنیوم ۵.۸درصد، تلوریوم ۱.۵ درصد، ایندیوم یک درصد و کادمیوم ۵ درصد است. تولید طلا در این گروه نیز سالانه به ۱۰ تن میرسد.
زمینه های فعالیت این هلدینگ شامل تولید در زنجیره مس، طلا، زغالسنگ، فلزات غیر آهنی از جمله روی و سرب، عناصر نادر، فلزات گرانبها و همچنین بخش مالی و بانکی، هواپیما سازی، ساخت و ساز، آموزش و تحقیقات، ورزش و مسوولیت اجتماعی است.
این هلدینگ ۱۸ سال است که فعالیت را آغاز کرده و در سال ۲۰۱۷ به گردش مالی ۷۰ میلیارد یورویی رسید.
منبع: ایمیدرو
نظرات