کد مطلب: ۲۹۲۸۱۳

شال و کلاه کردن مازنی‌ها برای افزایش صادرات

شال و کلاه کردن مازنی‌ها برای افزایش صادرات

کشاورزی به شاهراه گسترش تجارت و مبادلات اقتصادی میان استان مازندران با ولگاگراد تبدیل می‌شود‌.

مسئولان دو استان مازندران و ولگاگراد روسیه در سومین سال تحرک دادن به روابط اقتصادی و مبادله چند هیئت اقتصادی، به این نتیجه قطعی رسیده‌اند که کشاورزی می‌تواند به شاهراه گسترش تجارت و تبادل اقتصادی میان دو استان تبدیل شود‌.

به گزارش تجارت‌نیوز، وجود ظرفیت بی‌بدیل حمل و نقل آبی در کنار بنادر و مناطق ویژه اقتصادی مانند بندرامیرآباد در شرق مازندران از یک‌سو و تنوع محصولات کشاورزی دو طرف که می‌تواند به نحو مطلوبی به نیازهای دو طرف در شرایط مختلف پاسخ دهد، این امیدواری را ایجاد کرده است تا مازندران و ولگاگراد گسترش روابط را با این بخش کلید بزنند‌

استاندار ولگاگراد که در راس هیئت 40 نفره به مازندران سفر کرد در بازدید از بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد گفت: ما مازندران را به‌عنوان همکار و شریک همکاری در آینده قلمداد می‌کنیم و خواستار توسعه روابط تجاری و اقتصادی با آن هستیم‌. اندری ایوانوویچ بوچاروف افزود: ورود هیئت تجاری و اقتصادی ولگاگراد روسیه به مازندران و سفر یک‌روزه ما در این استان بیانگر توسعه همکاری و تقویت این روابط با مازندران و ایران است که در قالب تفاهم‌نامه‌ای به امضاء می‌رسد‌.

وی اظهار داشت: زمینه‌های همکاری در بخش صنایع تبدیلی و فروش محصولات مختلف از سوی استان ولگاگراد با مازندران وجود دارد و امیدواریم این همکاری‌ها در قالب یادداشت تفاهم دوطرفه از استحکام بیش‌تری برخوردار شود‌.

بوچاروف گفت: ولگاگراد بزرگ‌ترین تولید‌کننده روغن آفتابگردان و روغن خردل است و در زمینه‌های مختلف کشاورزی، دامی نیازمند توسعه روابط همکاری بخش خصوصی و دولتی است‌. وی افزود: هم‌اکنون براساس آماری که ما در اختیار داریم، هفت درصد از کالاهای ولگاگراد به بندرامیرآباد در مازندران صادر می‌شود و می‌توان با توسعه همکاری آن را به دو تا سه‌برابر افزایش داد‌.

استاندار ولگاگراد گفت: ارزیابی ما برای صادرات تا دو‌ و نیم‌میلیون تن است که بیش‌تر در بخش غلات خوراکی و خوراک دام است و با توجه به لجستیک‌های موجود در بندر ولگاگراد، می‌توان مرکز نگهداری در بخش کشاورزی باشیم و صادرات را به چندبرابر ظرفیت صادراتی افزایش دهیم‌. وی افزود: آماده همکاری با مازندران در بخش صادرات غلات و خوراک دام هستیم و در زمینه تولید گوشت گوسفند هم آمادگی همکاری داریم‌. او ادامه داد: در آینده نزدیک مجموعه فرآوری ذرت در ولگاگراد افتتاح می‌شود که 100 درصد صادراتی است و سپس آمادگی داریم تا پیشنهاد‌های مربوطه را به ایران ارائه دهیم و در صادرات ذرت آمادگی خود را اعلام کنیم‌.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مازندران هم گفت: مازندران ظرفیت‌های مناسبی در صادرات غلات و مرکبات به روسیه دارد و از این ظرفیت‌ها برای توسعه صادرات و رونق اقتصادی استفاده می‌شود‌.

حسن خیریانپور افزود: فصل جدید و نوینی از گسترش مبادلات تجاری و گردشگری بین دو استان مازندران و ولگاگراد در حال شکل‌گیری است و در آینده شاهد توسعه این مبادلات تجاری و اقتصادی در دو استان خواهیم بود‌. وی ادامه داد: زمینه‌های مناسبی از سوی مسئولان و تجار ولگاگراد روسیه برای مبادلات اقتصادی و صادراتی با استان مازندران وجود دارد و با توجه به ظرفیت‌های مناسب غلات و مرکبات در استان مازندران می‌توان از این سفر برای گسترش روابط اقتصادی بیش‌تر بهره‌مند شد‌.

خیریانپور گفت: ظرفیت مناسب تولید در مازندران وجود دارد و با توجه به ظرفیت‌های بالای شش‌میلیون تن تولید محصولات کشاورزی، برنامه‌ریزی برای صادر محور کردن تولیدات در استان انجام و در دست اقدام است‌. معاون استاندار مازندران با اعلام این‌که علاقه‌مندی برای حضور در بازار ولگاگراد روسیه در مازندران وجود دارد، افزود: حضور بخش خصوصی در این زمینه باید جدی‌تر باشد و اتاق بازرگانی مازندران نیز باید حضور فعال و مثمر داشته باشد‌.

وی گفت: بندرامیرآباد با توجه به نقش مهمی که در ترانزیت و صادرات کالا دارد می‌تواند کانون مهم مناسبت‌های اقتصادی بین ولگاگراد روسیه و مازندران باشد‌. خیریانپور افزود: آمادگی داریم به‌صورت قطعی و کامل برای گسترش همکاری علمی، تجاری و اقتصادی با ولگاگراد روسیه وارد شویم تا حاصل این فعالیت‌ها منجر به انعقاد قرارداد بین فعالان اقتصادی دو استان شود‌.

مدیر بندرامیرآباد هم با بیان این‌که اکنون حدود 25 درصد از فعالیت‌های این بندر به‌صورت هوشمند انجام می‌شود، گفت: تلاش می‌شود تا تمام فعالیت‌های بندر امیرآباد که از بنادر نسل نو محسوب می‌شود به‌سمت هوشمند‌سازی پیش برود‌. سیاوش رضوانی افزود: هم‌اکنون بندرامیرآباد با داشتن 15 پست اسکله، 5/7 میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری دارد که تا سال 2030 این ظرفیت به 18 میلیون تن می‌رسید‌.

این دومین هیئت از ولگاگراد روسیه است که در سال جاری به مازندران سفر می‌کند‌. هیئت اول به سرپرستی یکی از معاونان استاندار این منطقه اردیبهشت‌ماه امسال به مازندران سفر کرده بود تا مقدمات سفر استاندار و امضای یاداشت تفاهم همکاری را فراهم کند‌. یک هیئت بلندپایه ولگاگرادی هم سال 95 به مازندران سفر کرده بود‌. مازندران نیز علاوه‌بر اعزام نمایندگانی به ولگاگراد در دو سال گذشته، تابستان سال پیش نمایشگاه توانمندی‌های اقتصادی را در قالب بیش از 40 غرفه واحد تولیدی و صنعتی در آن منطقه برپا کرده بود‌.

منبع: سبزینه

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.