سازمان دامپزشکی:
کمبود واکسن هاری برطرف میشود
مدیر کل اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی از توزیع ۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری در کشور از تاریخ ۲۴ مهرماه خبر داد.
بهمن نقیبی، با اشاره به اینکه در حال حاضر خلا برای کمبود واکسن هاری در کشور احساس میشود، اظهار کرد: اما مناقصه خوبی برگزار شده است و این خلا طی هفته آینده برطرف خواهد شد.
به گزارش تجارتنیوز، وی تصریح کرد: علاوه بر آن برای اینکه بتوانیم نیاز شبکههای دامپزشکی موجود در کشور را برطرف کنیم یک محموله مختصر از واکسن هاری بر اساس نیازها توزیع شد.
نقیبی با اشاره به اینکه مقدار زیادی از حیوان گزیدگی در کشور رخ میدهد اما این به این معنا نیست که تمامی حیوانهایی که گزش را انجام میدهند هار هستند، تاکید کرد: تزریق این واکسن به منظور پیشگیری از بروز بیماری امری ضروری است.
وی با بیان اینکه حدود ۴۵۰ هزار سگ صاحبدار در کشور وجود دارد، افزود: این تعداد از سگها نیز علیه بیماری مذکور واکسینه میشوند.
نقیبی در پاسخ به این سوال که مهمترین بیماریهایی که در حوزه دام ممکن است تجارت کشور را در سطح منطقه به خطر اندازد کدام بیماریها هستند؟ توضیح داد: بیماری لمپی اسکین از جمله این بیماریهاست که روی پوست و گوشت دام تاثیر میگذارد و از سوی دیگر میتوان به بیماری سل، تب مالت و شاربن را نیز در این زمینه اشاره کرد.
مدیر کل اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دام سازمان دامپزشکی در پاسخ به این سوال که این سازمان برای اینکه بتواند دو بیماری PPR و تب برفکی را در کشور ریشه کن کند چه تدابیری را اندیشیده است؟ تصریح کرد: برای اینکه بتوان این بیماریها را ریشهکن کرد امر واکسیناسیون را در دستور کار قرار دادهایم که برای بیماری PPR ۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز است.
وی افزود: علاوه بر آن برای مهار بیماری تب برفکی نیز واکسیناسیون دام سنگین در حال انجام است و تامین این واکسن بر عهده خود دامدار خواهد بود. علاوه بر آن قرار است ۴۵ میلیون راس دام سبک نیز واکسینه شوند که این امر رایگان خواهد بود.
نقیبی در پاسخ به این سوال که سازمان دامپزشکی برای اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بار دیگر در کشور بحران ایجاد نکند چه اقداماتی را انجام خواهد داد؟ بیان کرد: ۹ استان جزو استانهایی با ریسک بالا در رابطه با ابتلا با این بیماری هستند که عملیات مایهکوبی طیور تخمگذار در حال انجام است.
وی ادامه داد: از همه مهم تر اقدامات ساختاری از دیدگاه امنیت زیستی است که این امر نیز در خیلی از استانها انجام شده است.
وی گفت: همچنین مرغدارها در مقاطع مختلف آموزشهای لازم برای مقابله با این بیماری را نیز دریافت کردهاند، ضمن اینکه با همکاری نیروی انتظامی نیز بحث قرنطینه و ممنوعیت جابجایی غیرمجاز کود مرغی در حال انجام است.
مدیر کل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دام سازمان دامپزشکی افزود: توصیه به مالکان مرغداریهای صنعتی این است که واحد تولیدی خود را مصون کنند و افرادی که در روستا دارای طیور هستند نیز طیور خود را در مکان محصور نگهداری کنند.
وی در انتها دغدغه کلی این حوزه از سازمان را نقل و انتقال غیر مجاز دام از استانی به استان دیگر در کشور اعلام کرد و ادامه داد: اگر این امر به درستی صورت گیرد از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری خواهد شد.
منبع: ایسنا
نظرات