فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۸۲۲۴

صنعت مازندران مادر ندارد!

صنعت مازندران مادر ندارد!

رئیس کارگروه صنایع و معادن اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با اشاره به اینکه فقدان صنایع مادر به عنوان عامل محرک، چالش بزرگ مازندران در حوزه صنعت است، گفت: پشتیبانی و حمایت از صنایع مادر راه نجات از مرگ صنایع در این استان است.

نوید صاحب‌جمع‌نیا با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل صنعت در این استان مباحث مربوط به زنجیره ارزش است، از مزایای صنایع مادر گفت و تصریح کرد: مجموعه‌ای مانند کاله نیاز به ظروف یکبار مصرف، پِت و پلاستیکی، ماشین کار و غیره داشته که این صنایع جانبی در کنار صنعت مادر و وابسته به آن فعالیت دارند اما اگر واحدهای خرد بدون صنعت مادر ایجاد شود در عمل جایی برای عرضه محصولات آنان وجود نداشته و وجود آنها بی‌فایده است.

به گزارش تجارت‌نیوز،صاحب‌جمع‌نیا ایجاد SME ها ( بنگاه‌های کوچک ) را بدون نگرش به صنعت مادر دانست و خاطرنشان کرد: هرچقدر صنایع مادر بزرگتری داشته باشیم صنایع وابسته و جانبی پایدارتر و در نتیجه موفقیت بیشتری در بخش صنعت خواهیم داشت.

فقدان اقتصاد تسهیمی یا اشتراکی در حوزه صنعت

رئیس کارگروه صنایع و معادن اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران از نبود اقتصاد تسهیمی در صنعت استان سخن گفت و با ذکر مثالی تصریح کرد: وجود منابع عظیم چوب در روسیه، بندر امیرآباد در استان و کارخانه چوب و کاغذ مازندران در قالب یک قرارداد و ایجاد سهام مشترک فی مابین می‌تواند بازارهای ترکیه و خلیج فارس را هدف قرار داده و محصولات این بخش به راحتی در سطح جهانی عرضه شوند.

صاحب‌جمع‌نیا، وظیفه مدیران صنعت، بنادر و دولت را در این حوزه پر رنگ توصیف و تاکید کرد: سیاستگذاری و جهت دهی با شناسایی صنایع مادر در زمینه بازارهای بزرگتر عرضه و هدایت سرمایه گذاری در این سمت برعهده مدیران است.

صنایع خرد بیشتر زیان‌ده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه علم و فناوری مازندران با تصریح اینکه صنایع خرد استان مازندران عمدتا زیان ‎ ده بوده و باید تعطیل شوند، گفت: کارگاه‌های خرد استان همانند خودروهای اسقاطی و معیوبی هستند که هزینه برای آنها عایدی جز هدر رفت سرمایه کشور نداشته و باید از بنیان اصلاح شوند.

رئیس کارگروه صنایع و معادن اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران موفقیت بسیاری از برندهای خوشنام جهان را در سایه برندینگ و مارکتینگ، تعریف و خاطرنشان کرد: صنایع کوچک تکنولوژی پایینی داشته و مشکل بازار دارند چرا که صاحب صنعت نبوده و تنها با هدف یک بهره برداری ساده راه‌اندازی شده‌اند.

صاحب‌جمع‎نیا با اشاره به اینکه بانک‌ها هیچ کمکی به صنعت نمی توانند بکنند، گفت: نرخ تورم اخیرا در کشور بیش از 50 درصد بوده و اگر شما کسب و کاری داشته باشید که نتواند با سود دهی، بر تورم چیره شود پس زیان‌ده است. کسب و کاری که نتواند سود معمول بانکی را بازپرداخت کند، نبودش بهتر از وجودش است چراکه تفاوت تسهیلات کم بهره و معمول رقمی شاید معادل چند صد میلیون تومان بوده و این میزان در معیار و اساس صنعت در قبال سرمایه‌گذاری میلیاردی بی‌معنی است.

صنایع مازندران بلاتکلیف‌اند

عضو هیات علمی دانشگاه علم و فناوری مازندران از بلاتکلیف بودن تمامی صنایع استان به ویژه کشاورزی یاد کرد و افزود: فقدان مدیریت صحیح در این حوزه باعث شده حتی در کشاورزی نتوانیم به معیارها و استانداردهای جهانی برسیم و نتیجه آن اتلاف سرمایه است.

صاحب‌جمع‎نیا در ادامه به مشکلات بخش مرکبات استان پرداخت و با بیان اینکه سالانه 20 درصد سرمایه این بخش در مازندران از بین می‏رود، اظهار کرد: در هیچ جای دنیا مرکبات به این شکل در سردخانه‌ها به صورت خام به مدت طولانی نگهداری و ذخیره نشده و بلافاصله پس از برداشت، فرآوری و به بازار عرضه می‌شود. ایجاد صنعتی مادر در قالبی عظیم با سرمایه بخش خصوص و بدون کمک دولت می‌تواند سالانه 500 هزار تن مرکبات را با توجه به استانداردها تولید، فرآوری و صادر کرده و بازار جهانی این بخش را در اختیار بگیرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به مقوله‌های بازاریاب و بازاریابی و وجود افراد خبره در این حوزه که بخشی از اصول کار صنعتی است، اظهار کرد: مرکبات ایالت کالیفرنیای آمریکا در کشور کره توزیع شده و بخش عمده بازار آسیای جنوب شرقی را محصولات کشاورزی استرالیا تامین می‌کند بنابراین با کارکرد اصولی صنایع می‌توان بازارهای هدف جهانی را مورد پوشش قرار داد.

پشتیبانی و حمایت از صنایع مادر راه نجات از مرگ صنایع

صاحب جمع‌نیا، برطرف کردن مشکلات صنایع مادر و حمایت از آنان را به جای هزینه‌های جانبی اولی‌تر از هر راهکاری دانست و با مثالی تشریح کرد: هم اکنون شرکت کاله با کمبود شیر مواجه است و می‌توان گفت هر چقدر شیر در استان تولید شود، این شرکت نیاز دارد بنابراین دامداری ها فعال می شوند در نتیجه وقتی صنایع بزرگ تقویت شوند خود به خود صنایع جانبی قوی تر و چاق تر خواهند شد.

رئیس کارگروه صنایع و معادن اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با ذکر مثال دیگری ادامه داد: شرکت بومباردیر Bombardier کانادا یک صنعت هوافضا است که SME های وابسته متعددی در اطراف تورنتو ایجاد کرده و همه آنها در این حوزه فعالیت دارند؛ حیات تمام این کسب و کارها مدیون صنعت مادر "بومباردیر" بوده و نیازی به بانک، حمایت دولت و تسهیلات کم بهره ندارد چراکه تقویت صنایع مادر منجر به تقویت صنایع جانبی وابسته می‌شود.

وی، تقویت صنایعی مانند کاله، مرغ مادر و گوشتی زربال و نظایر آنها را بهتر از ایجاد صنایع کوچک دانست و خاطرنشان کرد: تقویت و حمایت همین اندک صنایعی که می‌توانند به صورت مادر حرکت کرده و کسب و کارهای کوچک و متوسط جانبی ایجاد کنند سبب شکوفایی صنعت استان خواهد شد.

صاحب‌جمع نیا، چالش‌هایی از قبیل مشکلات کارگر و کارفرما، مشکلات بیمه‌ای و بهره بانکی و غیره را بهانه توصیف و تصریح کرد: مشکلات کارگری در همه جای دنیا وجود داشته و همواره کارگر به دنبال کسب منافع بیشتر و کارفرما به دنبال اعطای منافع کمتر است و هیچ صنعتی بزرگی در دنیا به واسطه این بهانه‌ها دچار رکود نشده است.

منبع:ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.