فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۴۵۸۴۴

در گفتگوی تجارت‌نیوز با نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام شد:

اعلام موجودیت اولین ائتلاف انتخاباتی اتاق / هیچ گروهی را رقیب خود نمی‌دانیم / ائتلاف ما یک دعوت فراگیر و عمومی است

اعلام موجودیت اولین ائتلاف انتخاباتی اتاق / هیچ گروهی را رقیب خود نمی‌دانیم / ائتلاف ما یک دعوت فراگیر و عمومی است

نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: یکی از ائتلاف‌های شکل‌گرفته در انتخابات این دوره اتاق‌های بازرگانی، ائتلاف «اتاقی برای همه» است که این ائتلاف یک دعوت فراگیر عمومی دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، این روزها با داغ شدن تنور انتخابات اتاق‌ بازرگانی ، شاهد شکل‌گیری ائتلاف‌هایی در میان نامزدهای فعال این انتخابات هستیم که تلاش می‌کنند کاندیداهای مورد نظر خود را در اتاق‌های سراسر کشور حمایت کرده و بر کرسی‌های هیات نمایندگان اتاق‌های شهرستان‌ها بنشانند.

یکی از ائتلاف‌های شکل‌ گرفته در انتخابات این دوره اتاق‌های بازرگانی، ائتلاف «اتاقی برای همه» است؛ این ائتلاف تقریبا پیش از هر ائتلاف و جریان دیگری، در صحنه انتخابات اتاق‌های بازرگانی ایران اعلام موجودیت کرد و نگاهی گذرا به میزان مشارکت چهره‌های برجسته و شناخته‌شده، سطح همراهی نامزدان کرسی‌های هیات نمایندگان در سراسر کشور و اقبال و واکنش مثبت فعالان اقتصادی و اعضای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور به فعالیت‌های اطلاع‌رسانی و ترویجی این ائتلاف در فضای مجازی سبب شده است تا ناظران و تحلیلگران مستقل، ائتلاف اتاقی برای همه را یکی از جریان‌های قابل توجه حاضر در انتخابات اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور ارزیابی کنند.

حسین سلاح‌ورزی، نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی ایران و دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که یکی از شاخص‌ترین چهره‌های این ائتلاف است، در گفتگو با تجارت‌نیوز از مواضع و برنامه‌های ائتلاف «اتاقی برای همه» سخن می‌گوید که در ادامه می‌خوانید.

اجازه دهید با یک سوال انتقادی آغاز کنیم؛ با توجه به اینکه انتخابات اتاق‌ها به تفکیک شهرستان‌ها برگزار می‌شود؛ تشکیل لیست‌های ائتلافی این شائبه را ایجاد نمی‌کند که انتخابات اتاق شهرستان که قاعدتا باید معطوف به حل مشکلات بازرگانان همان شهرستان باشد، عملا در خدمت جناح‌بندی‌ها و کشمکش‌های مربوط به انتخاب رئیس اتاق ایران قرار می‌گیرد. آیا چنین اقداماتی باعث این نمی‌شود که هیات نمایندگان منتخب شهرستان عملا از رسیدگی به مشکلات حوزه انتخابیه خود باز بمانند؟

خیر. من چنین دیدگاهی را قبول ندارم. رای دادن به لیست‌های ائتلافی نه فقط روند تعقیب مشکلات و مسائل اتاق بازرگانی شهرستان را تضعیف نمی‌کند، بلکه آن را تقویت و تثبیت می‌کند.

به نظرم باید موضوع را این‌گونه دید که رای دادن به لیست‌های ائتلافی در واقع به این معناست که اعضای اتاق هر شهرستان در زمان برگزاری انتخابات هیات نمایندگان خود فرصت مشارکت فعال و شفاف در تعیین ترکیب نهایی هیات‌ رئیسه اتاق ایران را پیدا کرده‌اند و این موضوع به دو دلیل مهم و راهگشاست؛ اول اینکه انجام وظایف اتاق هر شهرستان نیازمند امکانات زیرساختی و حمایت‌های بالادستی است که باید از سوی اتاق ایران صورت پذیرد.

وقتی فعالان اقتصادی شهرستان‌ها به لیست‌های ائتلافی رای می‌دهند و از این طریق با یک مکانیزم مشخص و شفاف بر ترکیب نهایی هیات‌ رئیسه اثر می‌گذارند، متناسب با این اثرگذاری می‌توانند برای تامین زیرساخت‌ها و حمایت‌های مورد نیاز مطالبه‌گری جدی‌تری از اتاق ایران داشته باشند.

دومین موضوع نیز این است که مشکلات اساسی اقتصاد ایران کم و بیش یکسانند و از این شهر تا آن شهر تفاوت چندانی ندارند.

طبعا ممکن است در هر منطقه بنا به شرایط، برخی مشکلات کمرنگ‌تر و برخی مشکلات پررنگ‌تر باشد اما در نهایت مشکلات کلان اقتصادی کشور، همه ما را تحت تاثیر خود دارد و ما برای گفتگوی موثر با جامعه و حاکمیت جهت رفع این مشکلات نیازمند ایجاد یک صدای واحد و جهت‌گیری هماهنگ در اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور هستیم.

رای به لیست‌های ائتلافی می‌تواند کمک موثری برای ایجاد این همصدایی و همگرایی باشد تا در نهایت فعالان اقتصادی گفتگوی موثرتر و ثمربخش‌تری با حاکمیت و جامعه داشته باشند.

هدف از تشکیل ایده ائتلاف اتاقی برای همه چیست؟

ایده اصلی ما در تشکیل این ائتلاف این بود که در شرایط دشوار اقتصادی امروز کشور، اتاق بازرگانی دو نیاز اصلی دارد. یک نیاز در مورد الگوی رابطه اتاق بازرگانی با فعالان اقتصادی است و یک نیاز در مورد رابطه اتاق بازرگانی و حاکمیت.

در مورد رابطه اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی، باید بیش از هر زمان دیگری این رابطه را تبدیل به یک رابطه فراگیر و مولد کنیم و در مورد اتاق بازرگانی با حاکمیت، لازم است اتاق سخنگویی صریح‌تر و مقتدرتر و در عین حال تعامل پذیرتر برای فعالان بخش خصوصی در برابر حاکمیت باشد.

ائتلاف اتاقی برای همه به دنبال حمایت از نامزدهایی در انتخابات هیات نمایندگان اتاق‌های سراسر کشور است که با عملکرد محلی و ملی خود بتوانند به این دو نیاز اساسی پاسخ دهند.

اصلی‌ترین مسئله امروز بخش خصوصی در این شرایط یافتن و پیشنهاد کردن راه حل‌های عملیاتی به حاکمیت برای تصمیم‌گیری‌های صحیح و اتخاذ سیاست‌ها و راهبردهای مناسب برای عبور از بحران‌های اقتصادی پیش روی کشور است. برای انجام این کار به مشارکت فعال و فراگیر همه فعالان بخش خصوصی نیاز داریم.

فراگیر بودن رابطه اتاق و اعضا به این معناست که باید در مدیریت فرآیندها و ساختارهای اتاق تمهیداتی در نظر گرفت که امکان استفاده حداکثری اتاق از خرد جمعی فعالان بخش خصوصی را فراهم آورد.

باید مطمئن شد که تمام فعالان اقتصادی و به‌ویژه اعضای اتاق‌های بازرگانی در مورد هر تصمیم و تحول مهمی که در فضای اقتصاد کشور با آن مواجه هستیم، می‌توانند نظرات و نیازهای خود را به سرعت و سادگی با نمایندگان خود در هیات نمایندگان اتاق‌های شهرستان‌ها و اتاق ایران در میان بگذارند تا از این طریق صدایشان به گوش مدیران حاکمیتی و سیاستگذاران برسد.

همچنین باید مطمئن شد شفافیت رویه‌های اطلاع‌رسانی و تصمیم‌گیری در مورد کلیه فعالیت‌های اتاق امکان دریافت نظرات فعالان اقتصادی و اعضای اتاق‌ها در روند تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلیدی اتاق را ایجاد می‌کند. در واقع برای ایجاد یک ارتباط فراگیر با اعضا، تحول نظام ارتباطی اتاق باید تبدیل به بخشی از راهبردهای اساسی مدیریت اتاق شود.

منظورتان از مولد بودن رابطه اتاق با اعضا چیست؟

مولد بودن رابطه اتاق با اعضا نیز به این معناست که اتاق به جای تمرکز بر چانه زنی با دولت برای سهم‌خواهی گروه‌های منافع، از منابع و حمایت‌های دولتی، که صرفا باز توزیع ثروت است و نه خلق آن، با پشتوانه خرد جمعی و مطالبه‌گری اعضا، دولت را به سمت ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی هدایت کند که منجر به رشد روند خلق ثروت در کل کشور و به‌ویژه بخش خصوصی خواهد شد.

استراتژی تمرکز بر ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی به جای چانه زنی برای کسب امتیازات موردی از دولت، ریشه رانت، فساد و تبعیض را در اتاق خشک خواهد کرد.
در رابطه اتاق بازرگانی و حاکمیت نیز آنان که آماده پذیرش مسئولیت سخنگویی بخش خصوصی می‌شوند باید بدانند دوران مجامله و تعارف گذشته است و در این شرایط سخت و حساس بخش خصوصی باید مطالبات اساسی و اصولی خود در مورد کیفیت حکمرانی اقتصادی را بدون ملاحظه و پرده‌پوشی از مدیران حاکمیتی و سیاستگذاران طلب کنند.

البته در این مطالبه‌گری صریح و سازش ناپذیر، عملگرایی و هوشمندی در تنظیم دستورکار گفتگوها و تلاش برای تقویت فضای درک و احترام متقابل با مسئولین حاکمیتی نیز باید لحاظ شود تا از این گفتگوها نتیجه‌های ملموس و عملیاتی حاصل شود.

ائتلاف انتخاباتی در انتخابات اتاق بازرگانی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: هیچ جریان و گروهی را رقیب ائتلاف اتاقی برای همه نمی‌بینم.

مهم‌ترین رقبای ائتلاف اتاقی برای همه کدام جریان‌ها هستند؟

هیچ جریان و گروهی را رقیب ائتلاف اتاقی برای همه نمی‌بینم.این موضوع به ماهیت ائتلاف اتاقی برای همه باز می‌گردد. ائتلاف اتاقی برای همه یک دعوت فراگیر و عمومی است.

فراتر از تقسیم‌بندی‌ها و جناح‌بندی‌های مرسوم، سیاست ما در ائتلاف اتاقی برای همه حمایت از کاندیداهایی است که بیشترین توانایی و شایستگی و تعهد را برای تعقیب آرمان و ارتقای رابطه اتاق با اعضا و تشکل‌های بخش خصوصی و مطالبه‌گری مستمر حکمرانی خوب از حاکمیت را دارند. لذا هیچ جریان و گروهی را رقیب خود نمی‌دانیم و معتقدیم این انتخابات در واقع عرضه کردن ظرفیت‌ها و شایستگی‌ها، به خرد و انتخاب جمعی فعالان بخش خصوصی برای گزینش اصلح است و نه رقابت برای کسب سهم و قدرت بیشتر برای یک گروه.

در حوزه مطالبه حکمرانی خوب و ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی آیا این ائتلاف نام برده محورهای عملیاتی مشخصی را تعقیب خواهد کرد؟

بله، با توجه به مشکلات بخش خصوصی ایران در این زمینه اولویت‌های راهبردی روشنی وجود دارد. به‌طور مشخص ارتقای کیفیت حکمرانی پولی از طریق اصلاح نظام بانکی، ارتقای کیفیت حکمرانی مالی از طریق موثر و عادلانه ساختن نظام مالیات‌ستانی،بهبود پاسخگویی و کیفیت مقررات‌گذاری دولت از طریق افزایش زمینه مشارکت فعالان بخش خصوصی در روند تصمیم‌سازی برای سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و در نهایت ارتقای آزادی‌های اقتصادی 4 برنامه راهبردی ما در این دوره محسوب می‌شود که این موارد اولویت‌های بهبود کیفیت حکمرانی اقتصادی هستند.

ما در ائتلاف اتاقی برای همه معتقدیم اگر اتاق درهایش را به روی تمام ظرفیت‌های موجود در فعالان بخش خصوصی، به‌ویژه جوان بگشاید؛ تقویت بیش از پیش منزلت و جایگاه اتاق زمینه‌ساز همسو کردن منافع بنگاه‌ها با مصالح کلان ملی خواهد شد و از این همسویی، نیروی پایدار و فرصتی برای هم‌افزایی میان بخش خصوصی و حاکیمیت حاصل می‌شود که می‌تواند در این روزهای دشوار ریسمان نجات اقتصاد ملی از چاه بحران و خطر باشد.

در راس شورای مرکزی این ائتلاف چه کسانی حضور دارند؟

تعداد زیادی از روسای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، بخشی از اعضای هیات نمایندگان فعلی، روسای تشکل‌های بزرگ و بالادستی و تشکل‌های فراگیر در راس و شورای تصمیم‌گیری این ائتلاف حضور دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز، جدیدترین اتفاقات مربوط به این دوره از انتخابات اتاق بازرگانی را می‌توانید در سلسله اخبار انتخابات اتاق بازرگانی تجارت‌نیوز ملاحظه کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.