افزایش واردات لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در کشور
رئیس انجمن وارد کنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی گفت: واردات لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در کشور افزایش داشته که در نتیجه ۲۵۰ فعال صنفی در حال تعطیل شدن هستند.
رئیس انجمن وارد کنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی گفت: واردات لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در کشور افزایش داشته که در نتیجه ۲۵۰ فعال صنفی در حال تعطیل شدن هستند.
به گزارش تجارتنیوز ، حمید مقیمی، رئیس انجمن وارد کنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران گفت: آنچنان که تحریم های داخلی در صنعت فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات داشته تحریمهای خارجی نداشته است چرا که واردات در تولید تاثیری نداشت. در سال گذشته طی سه نشست که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم توافقاتی صورت گرفت.
او بیان کرد: با محوریت کار وزارت صمت، سازمان غذا و دارو و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با انجمن های تولیدکنندگان و واردکنندگان به این توافق رسیدیم که کالاهایی که تولید داخل است را وارد نکنیم. توافق شد تا بخشی از کالایی که تکنولوژی تولید آن را در داخل نداریم و بخشی از کالایی که هنوز تولید آن جوابگوی بازار نیست، را به مدت ۱۸ ماه و بخشی هم که هنوز به تکنولوژی آن نرسیدیم به صورت نا محدود وارد کنیم.
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران ادامه داد: این توافق صادر شد، ولی متاسفانه با یک بخشنامه شبانه، واردات را به طور غیر استاندارد در اردیبهشت کنسل کردند، حتی اکنون ۸ ماه است که بخشی از کالای ما به دلیل همین بخشنامه در گمرک دپو شده است که بخش عمدهای از آنها فاسد شدنی و تاریخ مصرف دارند.
مقیمی افزود: این کالاها با ثبت سفارش وارد کشور شدند که پروانه واردات و بهداشت داشتند، اما متاسفانه در گمرک دپو شدهاند و در حال حاضر از بین رفتنی محسوب میشوند. سرمایههای زیادی برای این کالاها پرداخت شده است چرا که آنها هزینه انبارداری دارند و به شدت فسادپذیر هستند.
او گفت: واردات ما هیچ ربطی به تولید نداشت، حتی از ۲ سال گذشته به سمت تولید پیش میرفتیم. شرکتهای واردکننده هم نیز به سمت تولید میرفتند و بخشی از کالاهایشان که در بازار پر مصرف بود تولید میشدند اما متاسفانه هماکنون جلوی آن را گرفتند.
رئیس انجمن وارد کنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران افزود: هماکنون ۲۵۰ بنگاه با عمر ۳۰ تا ۴۰ سال داریم که در حوزه واردات توانمند هستند و با حدود ۱۹ هزار نیروی مستقیم و ۴۰ هزار نفر غیر مستقیم کار میکردند. متاسفانه از سال گذشته ۸ هزار نفر تعدیل نیرو داشتیم و هم اکنون ۱۲ هزار نفر نیرو داریم که اگر تکلیف واردات روشن نشود تا پایان سال تعدیل میشوند.
مقیمی تشریح کرد: این کاری که انجام دادند نه به نفع تولید و نه به نفع مصرفکننده بود. هماکنون کالای قاچاق و تقلبی بینهایت در سطح کشور عرضه میشود که سلامت مردم را به خطر میاندازد. اگر ما میتوانستیم واردات را انجام دهیم هم حقوق دولت را میدادیم، هم کالای استاندارد و با کیفیت زیر نظر وزارت بهداشت در دسترس مردم بود.
او تشریح کرد: در زمینه آرایشی و بهداشتی توان تولید نداریم که ما آن بخش را وارد میکردیم و در آن امکان تولید وجود نداشت. هماکنون این دسته از فرآوردهها به صورت قاچاق و تقلبی وارد کشور میشود که در نتیجه آن ۲۵۰ فعال صنفی با عمر ۳۰ تا ۴۰ سال در حال تعطیل شدن هستند.
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران با اشاره به میزان کالای دپو شده در گمرک، گفت: حدود ۲۰۰ کانتینر در گمرک دپو شده است که در حدود ۸ تا ۹ ماه در منتظر ترخیص هستند.
مقیمی افزود: آخرین گزارشی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا به ما داد این بود که قاچاق از سال ۹۷ تا امسال حدود سه برابر شده است. این معضل بزرگی است که، کالایی که به صورت رسمی و استاندارد و با کیفیت وارد کشور میشود باید در گمرک خاک بخورد و از بین برود و از طرفی کالاهای قاچاق بینهایت در بازار رشد کند و از همه مهمتر اشتغال ۲۰ هزار نفر نیرو از بین میرود.
او تصریح کرد: لوازم آرایشی، بهداشتی و عطریات بخش گستردهای است و تنوع کالایی بالای دارند. در بخش عطریات ۸۰ درصد متکی به واردات هستیم و در زمینه بهداشتی مانند انواع کرمهای تخصصی ۵۰ تا ۶۰ درصد متکی به واردات است. حتی در برخی اصلا تکنولوژی تولید داخل نداریم و ۱۰۰ درصد متکی به واردات هستند.
رئیس انجمن وارد کنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران گفت: برخی کرمها تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد تولید داخل داریم. در بخش مسواک ۷۰ تا ۸۰ درصد متکی به واردات هستیم. در تلاش بودیم که این موارد را بومیسازی و به تولید برسانیم و برنامه خود را ۳ تا ۴ سال آینده به وزارت صمت داده بودیم، ولی با این بخشنامهای که صادر کردند حتی صحبتهایی که با شرکتهای خارجی برای بومیسازی کرده بودیم به مشکل خوردیم.
او بیان کرد: در زمینه آرایشی هم ۶۰ تا ۷۰ درصد متکی به واردات هستیم و در این زمینه هم قاچاق بیداد میکند. ۹۰ درصد قاچاق و تقلبی است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات