عدم تخصیص ارز به گوشیهای بالای ۳۰۰ یورو ادامه دارد
رئیس انجمن واردکنندگان تلفن همراه گفت: تخصیص ارز به واردکننده تجاری برای واردات گوشیهای بالای ۳۰۰ یورو صورت نمیگیرد، اما برای واردات گوشیهای مسافری که عمدتا به شکل قاچاق وارد میشود، ممنوعیت و محدودیتی وجود ندارد.
به گزارش تجارتنیوز ، حسین غروی رام با اشاره به وضعیت بازار تلفن همراه اظهار کرد: به دلیل تامین نشدن ارز و شیوع کرونا و از سوی دیگر بسته شدن برخی از مرزها و بازارهای هدف مشکلات فراوانی برای صادرات کشور بهوجود آمده است.
رئیس انجمن واردکنندگان تلفن همراه تصریح کرد: قراردادی بین انجمن واردکنندگان موبایل و صنف صادرکنندگان خشکبار به منظور تهاتر درآمدهای ارزی به ریالی با ارزش نزدیک به ۱.۵ میلیارد یورو بسته شده، اما به دلیل مشکلات موجود صادرات خشکبار با مشکل مواجه شده است.
وی افزود: در صورت بازگشت ارز ناشی از صادرات به کشور و تخصیص بخشی از آن به سامانه نیما و بازار آزاد وضعیت بازار موبایل نیز به تعادل خواهد رسید.
غروی رام بیان کرد: تخصیص ارز به واردکننده تجاری برای واردات گوشیهای بالای ۳۰۰ یورو صورت نمیگیرد، اما برای واردات گوشیهای مسافری که عمدتا به شکل قاچاق وارد میشود، ممنوعیت و محدودیتی وجود ندارد.
رئیس انجمن واردکنندگان تلفن همراه عنوان کرد: در جلسات وزارت صمت قرار بود ممنوعیت برای موبایل بالای ۱۵۰ یورو تصویب شود که با چانهزنی انجمن این رقم به ۳۰۰ یورو افزایش یافت.
وی ادامه داد: تصمیم وزارت صمت برای تخصیص ارز به گوشیهای زیر ۳۰۰ یورو نیاز بازار را تا ۹۱ درصد تامین میکرد البته برای تامین نیاز بازار باید تخصیص ارز سرعت گیرد.
غروی عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود و تنگناهای دولت برای تامین ارز، امکان تخصیص ارز به گوشیهای بالای ۳۰۰ یورو که به صورت تجاری وارد میشوند، وجود ندارد.
رئیس انجمن واردکنندگان تلفن همراه بیان کرد: به گفته مدیران بانک مرکزی حدود ۲۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات هنوز به کشور بازنگشته است و با اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاهای اجرایی در صورت بازگشت این منابع به کشور مشکلات مربوط به تخصیص ارز برطرف خواهد شد.
منبع: میزان
نظرات