دستور ترخیص ۳۴۲۸ قلم کالا از گمرکات
معاون فنی گمرک از ابلاغ لیست ۳۴۲۸ قلم کالا به گمرکات برای ترخیص کالا خبر داد.
به گزارش تجارتنیوز ، مهرداد جمال ارونقی در رابطه با آخرین وضعیت اجرای مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای ترخیص فوری کالا از گمرک و بنادر اظهار کرد: در آخرین اقدامات انجام شده لیست ارائه شده از سوی وزارت صمت و جهاد کشاورزی نهایی و برای ترخیص به گمرکات ابلاغ شده است.
وی افزود: لیست این دو وزارتخانه شامل ۳۴۲۸ قلم کالا مربوط به قسمتی از کالاهای اساسی و نهادههای پایه، مواد اولیه و واسطهای در گروه کالایی (۲۱)، (۲۲) و (۲۳) است.
این مقام مسئول در گمرک ایران اعلام کرد که با پیگیریهای گمرک ایران و معاونت صنایع وزارت صمت به زودی لیست دیگری شامل ۱۲۰۰ قلم کالا از گروه مواد واسطهای و تجهیزات خطوط تولید در گروه (۲۴) و (۲۵) برای ترخیص در دستور کار قرار گرفت که فعلا در حال نهایی شدن توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
بازرگانان هم اقدام کنند
ارونقی در ادامه یادآور شد که بر اساس تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در ترخیص کالا، ماهیت واردکننده مورد توجه نیست و در این حالت بازرگانان و شرکتهای واردکننده میتوانند در صورتی که کالای آنها در چارچوب مصوبات اخیر باشد برای ترخیص اقدام کنند.
با ابلاغ مصوبات اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و ستاد تنظیم بازار، برای رفع موانع ترخیص کالا که در اهم آن حل و فصل مشکلات ارزی قرار داشت، مقرر شد که بانک مرکزی تامین ارز ترجیحی کالاهای اساسی فاقد اسناد مالکیت، با اولویت اعلامی وزارت صمت انجام دهد،همچنین بانک مرکزی نسبت به صدور اعلامیه تامین ارز برای کالاهای اساسی اعتباری با تعهد سه ماهه از زمان ترخیص کالا از گمرک (جهت تامین ارز ترجیحی) اقدام کند.
از سوی دیگر کالاهای اساسی و کالاهای ضروری مورد نیاز واحدهای تولیدی با تشخیص و اعلام وزارت صمت (دارای قبض انبار تا ۱۰ آبانماه ۹۹)، بدون الزام به کدرهگیری بانک مرکزی، از گمرکات ترخیص شوند؛ به گونهای که از تاریخ ۱۰ آبان به بعد واردکنندگان بتوانند از رویههای بانکی (ارز نیما) ، واردات در مقابل صادرات (خود و غیر)، برای پروانههای صادراتی سال ۱۳۹۸ به بعد،ارز اشخاص، از طریق سامانه جامع تجارت (کنترل توسط صمت و بانک مرکزی) استفاده کنند.
همچنین گمرک ایران نسبت به ترخیص درصدی کالاهای اساسی و نهادههای تولید (ردیف تعرفه و اولویت توسط صمت اعلام میگردد) تا سقف ۹۰٪ که در صف «تخصیص» یا «تامین» ارز بانکی باشند اقدام کند و از سویی چنانچه ردیف تعرفه مندرج در ثبت سفارش کالا با استنباط گمرک تغییر کند، مشروط براین که شرح تجاری کالا تغییر نکند و ردیف تعرفه استنباطی گمرک، جزو ردیف تعرفه کالاهای ممنوعه (گروه۴) یا اولویت ارزی غیرفعال (گروه ۲۷)، یا ردیف تعرفه کالاهای دارای تولید مشابه داخلی نباشد، درخصوص اقلام گروههای ۱ و ۲۱،۲۲،۲۳ و ۲۴ ، نیازی به اصلاح ثبت سفارش وزارت صمت نخواهد بود.
منبع: ایسنا
نظرات